Planering/"Till salu" fliken uppdaterad!

Jajemen nu har jag lagt in ett första objekt för försäljning och mer kommer komma inom några dagar, så det är bara in och buda!

Imorrn ska det återigen resas upp till Falun för ett par dagar i skolan innan jag går in i ett par veckor med mkt läger och tävlingar, kommer leva i en resväska och det är faktiskt något jag ser framemot. Bruksvallarna och Idre är två lägerorter som kommer besökas flitigt dessa veckor, men först ska det avverkas ett par skoldagar som sagt och allra först ett fint styrkepass imorrn. Blir nog en uppdatering då . . . .

Natti natti!

Låååångpass!
Halloj!

Nyss hemkommen från ett fint första pass efter den korta lilla sjukdomen, var meningen att det skulle vara ett fint litet kort uppmjukningspass, men pigga ben och trevligt sällskap gjorde att passet varade i 3 timmar. LAI med stavar var passet dom jag avverkade och det vart som sagt lite långt men tempot var dock lågt och det var huvudsaken . . . .

Sprang runt på diverse fina stigar uppe i kilsbergens djupa skogar och njöt i finvädret, var även uppe och kollade på när klubben hade löptest i den 2,5km långa och sega mattsabacken, såg jobbigt och fint ut. Hängde sedan med dom på en timmes a1 löpning som nedvarvning, där benen och kroppen kändes fräsch och alert. Väl hemma så funderade jag i all iver att även dunka av ett styrkepass, men lite cool får jag vara och spara det tills imorrn, gäller att inte få ett bakslag nu när jag satt igång med träningen igen, men f-n va skönt och kul det är!

Nu blir det finmiddag med släkten, arrivederchi!
Beautiful nature!Hej! Har nyss kommit hem från en riktigt fin och skön långpromenad i skogen, tänkte vara ute och gå i 20 minuter men solen och den fina naturen gjorde att det blev uppemot 1,5 timme. Riktigt rogivande och kroppen bara bombas med ny energi och med lite go musik i öronen så blir det ju inte sämre direkt.

Det känns som att förkylningen har släppt nu under dagen och imorrn blir det att starta upp med lite lugn träning igen, blev en riktigt kort sjukdom, 2 dagar så allt för mkt har jag inte förlorat, skönt! Förhoppningen är att jag ska kunna träna på bra och komma i någon sådär slags form till helgen i Brux . . . .

Om ni missade gårdagens sena inlägg så har som sagt min senaste krönika nu kommit ut på skidsport.com, så kika gärna in där!

Ny krönika ute!

Slänger in ett sent inlägg såhär alldeles innan John blund kommer och hälsar på, min senaste krönika är nu publicerad på skidsport och denna hittar ni på denna länk http://skidsport.runnersworld.se/artiklar/skejta-i-klassiska-tavlingar-fusk.htm

Kom gärna med lite synpunkter å kritik om ni nu skulle vilja det, är en person som gillar feedback, så på mig bara;)

Angående min egna fysiska status så känns det lite bättre nu framåt kvällen, hoppas på en lång och fin skogspromenad imorrn, men vi får se! Natti natti!

Förkylt å ny krönika

Fan, då var man drabbad, har ju kunnat hålla mig frisk sen i våras men nu var det min tur att få sjukdomen. Är ju inte böldpesten, svininfluensan eller galna ko sjukan vi pratar om som tur är även fast galna ko sjukan skulle kunna stämma in rätt så bra på mig, utan bara en lättare förkylning. Men summan av kardemumman är att det irriterar mig något djävulskt, jag ser det som ett nederlag att vara sjuk, då har jag helt enkelt inte skött allt utanför träningen ordentligt.

Det gäller att hitta orsaken till det hela och göra det bättre nästa gång helt enkelt, det är dom små detaljerna som gör det. Troligtvis har jag dock blivit smittad av min käre far som snörvlat rätt friskt de senaste timmarna här hemma, men men så äre, bara att acceptera. Hur som helst så blir det ingen träning idag utan jag försöker istället komma tillbaka så snabbt som möjligt, som sagt ingen stor förkylning direkt utan bara lite snuva och hosta, förhoppningen är att jag ska kunna vara tillbaka i träning inom 1-2 dagar, det får ta den tid det tar. Det finns aldrig något neagitv som inte för något gott med sig . . .

Har även lekt lite skribent idag och gjort klart krönikan, förhoppningsvis kommer den ut inom ett par dagar. Ha de gott folket så hörs vi, det vet ni!

/ JH

Pre-season video!

Hallå! Satt och lekte lite under eftermiddagen med nya Windows Moviemaker 2011, resultatet blev en lite summering av höstträningen, enjoy!

3 timmar elghufs

Tjena readers!

Var planerat att köra 2 stycken 1,5 timmes pass idag, men imorse när jag vaknade och regnet återigen öste ner så planerade jag om lite och beslöt mig för att köra ett lååångt pass istället.

Det blev 3 timmar elghufs uppe i skogarna runt Ånnaboda, tempot var lugnt och musiken värmde gott i hällregnet, dock så var det sjukt blött och lerigt efter ett par dagars regnande men med bra valla under dojorna så gick det fint ändå.

Sitter just nu och skriver på en ny krönika till skidsport.com och om den förra var som att slänga in en dynamitgubbe i eld så kan den här bli som att tända eld på bensin, men men roligt och intressant är det. Resten av dagen kommer gå i ett lugnt tempo, det ska vallas lite skidor å annat. Imorrn blir det en dag med full fart, a2 och styrka på förmiddagen och intervaller med klubben på natta, blir mysigt värre!

Over and Out

Race cancelled!

Det blev som befarat, Dalapremiären 2010 på söndag ställdes idag in tyvärr, en rolig och fin tävling som jag hade sett framemot att väcka och bomba ur allt i kroppen för att rivstarta tävlingsäsongen. Nu blir det dock inte så utan det blir att planera om litegranna, blir troligtvis kvar här hemma till lördag/söndag då jag ska bränna av ett testrace istället för tävlingen, ingen semester här inte!

Och någon semester var det heller inte idag, nu på kvällen blev det en skön klubbträning uppe i ånnaboda, vädret var perfekt för att träna psyke och vilja lite då det blåste, ösregnade och var någon enstaka plusgrad. Själva passet var ett intervallpass löpning med stavar , ca 25 minuter i A3 zon med hjälp av stavgång, sprättande stavgång och elghufs. Ett styrkepass avverkades även under träningen, något som jag inte hade räknat med på förhand, men det var bara att bita i för kung och fosterland.

Så nöjd och glad kan jag sitta här i stugvärmen som har bestått av 3,20 timmars träning, där 1,10 av dom var effektiv allmänstyrketid, så troligtvis kommer det kännas en hel del i kropp och knopp imorgon, skönt att känna att man lever!

Imorrn blir det 2 lugna AI pass . . . . .

Over and Out!

/ JH

Full fart!

Förkyld? näe, grymt skönt. Tränat? Japp, 2 pass,

ÖSK vann igår och dessutom fick man gå in gratis och någon förkylning blev det inte . . .

Gårdagskvällen och natten var på min sida helt enkelt, peppar peppar ta i trä. Har nu på förmiddagen avverkat 2 heta pass, LAII i 45 minuter där benen kändes pigga och det ömmande knät kunde jag fetglömma, blev en fin tur runt närkes svar på amerikanska ghetton. Näe så illa är det ju som tur inte utan Garphyttan är en rätt fin liten by vid foten av de blå bergen och det verkar vara en hel den nybyggen på G.

Efter den lilla fina seeightsingturen så stack jag hem och avverkade ett slitsamt styrkepass, 20x40/20 hållningsstyrka + 20x40/20 allmänstyrka. Kändes stabilt och bra. Ikväll blir det ett intervallpass med klubben, löpning intervall med stavar står på programmet, passar bra in i schemat.

Den här veckan har jag gått in i mitt säsongsupplägg vilket innebär mer fart och mindre a1, mer a2 pass och mindre a1 pass helt enkelt. Det största fokuset ligger på fartpassen som ska genomföras på ett bra sätt och där tempot på a1 passen kommer vara lågt, dels för att fokusera mkt på teknik men dels för att samla på mig överskott till de viktiga passen.

Det var väl allt som ploppade ur min käft just nu, see you sooon.

Världens skönaste vallare!?

Efter att ha varit inne och snokat på grannklubben Karlslunds IF forum, så hittade jag en riktigt skön video som jag bara måste delge er, det är här kanske något för poroomaa och grabbarna i landslaget att värva.

Inställd dalapremiär?

Vila!

Blir det tyvärr idag, vaknade upp imorse med lite lätt snuva i näsan, ja kanske inte ens det och lite lätt huvudvärk. Inget normala personer eller liknande skulle se som en förkylningskänning eller sjukdom, men som jag som skidåkare tar som ett varningstecken. Att träna så mkt och påfresta kroppen så mkt som en skidåkare har både för och nackdelar, men en fördel är att man lär känna sin kropp otroligt bra, har avvaktat med träningen under dagen för att se om det bara var en "morgontäppa" men eftersom jag fortfarande känner lite snuva så tar jag inga som helst risker såhär nära säsongen, utan det blir en vila idag.

Hade ju planerat ett lättare styrke och jogg pass idag, så särskilt mkt träning missar jag inte, utan den kan jag köra imorgon. Jag låter naturen och dess lagar ha sin lilla gång så får vi se om det bryter ut något eller ej. . . .

Och det sämsta man kan göra när man är sjuk är att hela tiden gå och tänka på den träningen man missar och lägga fokus på sjukdomen, det gör den bara värre tror jag personligen. Så försök se positivt på den tid du inte fyller med träning , slappna av och njut av livet istället. Det ska jag göra ikväll genom att åka in och se europaklara ÖSK möta IFK Göteborg på "behrnabeu", givetvis rejält påpåälsad så att den eventuella sjukdomen inte bryter ut.

Något som även det kan bli inställt är Dalapremiären på Söndag, det är för milt och varmt helt enkelt. beslut tas imorrn och jag håller mina tummar för ett klartecken, för nu j-----vlar vill jag tävla!

Torsbyyy, bilder och filmer från tunneln!

Tjena! Genomfört 2 fina 1,30 timmars pass idag, förmiddagens skejtpass kändes riktigt fint och där hade jag en fin rytm och känsla i åkningen, eftermiddagens pass var lite småsegt och slitet. Imorrn väntar ett styrkepass med jogg, för att stretcha ur och skölja igenom kroppen efter helgens skidåkning där vissa muskler har fått arbeta som har lagt i vila under sommaren.