Mot vasastafetten!

Under gårdagen tränade jag 4 riktigt bra pass, överkroppsintervaller, styrka, spänst och explosivititetspass samt ett fotbollspass, lite av detta ser ni ovan.


Efter ytterligare ett par bra träningsdagar är det nu dags att bege sig upp till Sälen för morgondagens Vasastafett i löpning, ska bli riktigt kul och förhoppningsvis är formen god. För egen del så ska 9,3 km avverkas mellan Eldris och Mora, en riktig utmaning för mig som inte är någon löpare av rang, men det är bara att blåsa på!

If you can´t beat them, join them.

På lördag återförenas man med den forne GIFstjärnan Putte K i KIFS färger för en dag.

 
Dagarna rullar på och likaså träningspassen, snart är en träningssommar över innan den ens börjat känns det som. Det har gått snabbt, men samtidigt är det en bra känsla att det gått snabbt, det betyder att det rullat på smidigt och bra utan några problem, och så har det även varit.

Likt föregående somrar så har träningsarbetet gått fint i sommar och jag ser som vanligt framemot vintern och först höstens träningsslit som ska läggas ner för att sedan gå in i ytterligare en härlig tävlingssäsong. Som vanligt så finns det väl säkert kritikglada snubbar därute som säger att "sådär har du snackat i 2 säsonger", men det är återigen min magkänsla iaf, jag ser verkligen framemot vintern och dess tävlingar och utmaningen i att försöka prestera, sen vad andra tycker eller tänker skiter jag blanka fan i.

De senaste dygnen så har jag nu gått in i den lite lugnare men mängdmässigt hårdare perioden. Jag har ökat på lite i timmar och vridit ner fartreglaget lite, mer tröskel, styrka och långpass på schemat. För att sedan i nästa period vrida på farten igen.

I måndags morse körde jag ett bra fartpass på skejtskidorna 6x6 tröskel, samt fotbollspass på kvällen. Igår 2 timmar stakning med styrkeövningar och en hel del smirredrag och sen på eftermiddagen jogg+ 60x40/20 överkroppstyrka, så det är med lite småstela armar och triceps som man utför dagens sysslor. Nu på morgonen har jag kört ett crosspass cykel+skejt med impulser och ikväll väntar ett härligt fotbollsderby. Det är och har varit mkt fotboll inblandat i träningen just nu, men det känns bra och löpsteget känns bättre och bättre, om det har med fotbollen att göra vet jag ej.

Framåt helgen blir det sedan mkt löpning då jag är invärvad till Karlslund och deras vasastafettlag, ska få äran att springa sistasträckan från eldris och in till mål vilket ska bli skoj. Känns ju lite sisådär att springa för fjollorna från stan men eftersom gif inte har ett eget lag och inte kan slå dom så får man väl istället sammarbeta med dom ;), blir kul! Sedan väntar fotbollsmatch både på söndag och måndag, så jag hoppas benen och löpformen är med mig framåt helgen.

Reflektion

 
Dagens kvällspass fick en att reflektera lite, ja menar vaf-n håller man på med egentligen. Man passerar folk som sitter i solen och grillar, umgås, är ute och promenerar, medans en själv, en själv som den idiot man är hackar sig runt på ett par rullskidor, ett par rullskidor som vid det här laget rullat ett par tusen timmar och säkerligen kommer rulla minst ett par tusen till och minst tio år framåt.

Dag för dag, träningstimme ut och träningstimme in, man tränar och tränar lite till, året runt. Och allt detta för att ett par smällkalla vinterdagar om året hoppa i en otäckt tight tävlingsdräkt ,som får ett utvik i tidningen Café att framstå som nada, för att sedan dreglandes, snorandes och frysandes tävla emot ett par andra likadana tightsidioter om vem som kan ta sig snabbast runt milen med ett par träplankor på fötterna och sen om man har tur vinna skiten och få stå högst upp på något hemsnickrat jäkla podium ensam mitt ute i skogen och känna sig lycklig för en dag.

Ja menar det ger ju inte så mkt brudar eller pengar direkt, visserligen så blir man ju hyfsat vältränad och slipper dö av fetma vid pensionärsåldern, men någon "glory" får man ju inte direkt

Aja, det är väl det som kallas idrott och passion antar jag. Livet kanske till och med. Ytterligare ett träningspass mot toppen tillryggalagt. One chance, one opportunity, winning is winning.