Speedigt

 Nu har det gått ett par dagar sen sist och äntligen har även sommaren börjat komma.


Sen i tisdags så har jag tränat på rätt bra, blev en del mängd blandat med längre tröskelpass helgen som var men de senaste dagarna har jag dragit ner på träning litegrann och speedat upp det hela lite, ligger fortfarande på rätt hög belastning men det känns som jag får in mer vila och kvalité, exakt det jag eftersträvar.

I tisdags löpte jag ett kort intervallpass 4x4 med 2 minuters vila och en maxpuls på 203, ett kort intervallpass för att få igång lite snabbhet efter helgens lite längre och segare intervalldrag. På kvällen körde jag sedan styrka 60x40/20.

Under onsdagen så körde jag ett lättare löppass på morgonen för att på kvällen spela ca 65 minuter i A-lagets match mot Emil Kåbergs klubb, Vretstorp, tyvärr var dock inte Kåberg med denna matchen utan var förkyld. Annars hade man ju fått sig en skön utmaning på mittfältet. Fick slita som ett djur denna matchen och fick allt som allt en hel del bra träningsminuter.

Igår vilade jag benen och körde ett intervallpass stakning inriktat på sprint under eftermiddagen, först 2 stycken 3 minutersprologer, sedan 15x75 meter stakning från stillastående, sedan 5 x 200 meter spurtdrag med rullande start, 5 stycken 200 meter från stillastående och sedan 3 stycken 100 meters. Som avslutning en 4 minuters intervall med maximalt tryck. Bra pass och bra sparring.

Idag tar jag en vilodag och imorgon är det en heldag med KIF som gäller, först stakintervaller 6x8 minuter med lite smirredrag och annat på morgonen och sedan sprintriathlontävling på eftermiddagen, 200 meter simning, 12 km cykel och 2 kilometer löpning.

Känns som att jag får in bra och många kvalitetspass för tillfället, exakt det jag behöver för att öka min maximala kapacitet.

Triathlondebut på G

Träningsglädje!

Det rullar på bra nu, väldigt bra känns det faktiskt som. I söndags var det ju som sagt fotbollsmatch på G, och efter att ha varit lite småsleten efter lördagens träningar så stack jag ut på söndag morgon på skejtskidorna, körde en kortare runda på 45 minuter för att skölja ur benen och få ett litet åtehätmningspass innan matchen, men väl hemma igen så fick jag beskedet att matchen var inställd, och eftersom jag ville ha ett bra a2 pass i benen så var det bara att sticka ut och träna igen.

Denna gången tog jag dock cykeln och stack iväg på ett långpass upp till Rusakulan och runt lite andra slingor för att sedan åka tillbaka, cykelpasset tog 3 timmar och där jag bla drog på en 20 minuter tröskelintervall i stigningarna upp mot toppen på "rusa", kändes bra faktiskt. Så sammanlagt landade det fina crosspasset på 3,45.

Rusakulan, närkes mount everest.

Imorse körde jag sedan ett kortare men rätt hårt stakpass på 1 timme i gudspisset som vräkte ner från skyn, på eftermiddagen drog jag sedan på med ett lugnt långpass på 4 timmar på de klassiska rullskidorna. Ett långt pass men som kändes bättre ju längre det gick.

Imorrn är det intervall och styrka som gäller, och framåt helgen är tanken att jag ska göra triathlondebut i Norra husby tjuvfiskeförenings sprinttriathlon utanför Nora. 200 meter simning, 13 km cykling och 2 km löpning, blir nog en fin genomkörare!Rätt hård dag

Myrgänget - Erik


Sen den lilla sjukdomen på 2 dagar (om man nu ens kan kalla det sjukdom) så har jag faktisk tränat på rätt bra och tränat acceptabla 12 timmar på 3 dagar. Det känns som man börjar komma in i andra andningen nu och kan börja köra på rätt så hårt som även är planen. Igår på midsommardagen tränade jag 2 klockrena pass.

På förmiddagen blev det som planerat ett intervallpass och denna gången på myren, fick med mig ett litet gäng att sparra med vilket var skönt och roligt. Väl på myren så avverkade vi först en liten pyramid på 1-2-3-4-5-4-3-2-1 minuter med hälften vila av den effektiva tiden, efter det så bombades det på med 15stycken 70/20 intervaller på rad. Själva passet landade på ca 2 timmar och den effektiva intervalltiden mellan 45-50 minuter beroende på hur man räknar. Kändes som jag kunde pressa på kroppen rätt bra och maxpulsen landade på 201 slag. Överlag så har de senaste intervallpassen känts bra och jag verkar kunna pressa mig på ett bättre sätt i år, jag orkar pressa upp mig på höga pulsnivåer och hålla mig där under längre tid, exakt det som krävs och det jag ska träna på.

Under eftermiddagen blev det sedan en kortare löptur + styrka. Styrkedelen i sig var ett allmänstyrkepass avdelning tuffare där jag körde 60x40/20 non stop. Passet i sig gick riktigt bra.

Nu idag så ska jag ta mig ut på ett pass på skejtrullskidorna för att senare i eftermiddag spela fotbollsmatch, hoppas få springa skiten ur mig rejält och pressa upp pulsen på höga nivåer.