3 days off


Efter en hittills rätt okey å lyckad sommar vad gäller träningen där jag kunnat hålla en relativt bra nivå, tränat smart och hållit mig själv i tyglarna litegrann när det gäller att tänka "träning, träning, träning, timmar, timmar och ännu mer timmar" hela tiden så tog jag i början av denna vecka 3 dagar helt off från allt vad träning hette.

Kanske rätt ovanligt för att var mig men efter att ha dunkat på 4 hårda veckor med mellan 20-25 timmars träning så  kände jag att det var ett bra läge att vila upp kroppen lite, få ett slut på sommarperioden vad gäller barmarksträning och komma  in bra i den ack så viktiga höstträningen som nu börjar.Som ni vet så har jag ju hållit på med det här med träning och tävling ett par år nu och förhoppningsvis kan man bli smartare och smartare och mer å mer hitta den optimala träning och tävlingsvägen för sig själv för varje säsong som genomförs.

Fokuset nu under hösten kommer ligga på att träna klokt, att inte bli för het på gröten och frångå den träningsplan som är satt, inte snegla för mkt på vad andra gör utan helt enkelt följa vägen, min egen väg. Är lätt att få inspiration och motivation att köra på allt för hårt, att tänka "nu jävlar ska jag visa dom", gäller att hålla sig lugn och tro på det man gör.

Visst, de senaste säsonger har jag haft en rätt så låg nivå resultatmässigt, jag har blivit ifrånåkt, jag har blivit krossad på SM, så är det, det är fakta och bara acceptera och inget jag gråter mig sömnlös över direkt, snarare taggar det. Men jag tycker fortfarande skidor är det roligaste jag vet, brinner för det och får livskvalité av det. Jag har ett mål uppsatt och vet inombords att när väl allt stämmer så kan jag prestera bra, visserligen kan väl alla göra det när allt stämmer, men jag vet att när allt stämmer för mig så är jag ändå en rätt så hyfsat skidåkare vilket jag gärna vill visa mig själv och det är väl det mkt ligger i att man fortsätter gneta på.Förhoppningen är att tävla mkt mkt mer i år än vad jag gjorde föregående säsong då jag var placerad i Bruksvallarna under vintern, tanken är att försöka åka många olika tävlingar både vad gäller långlopp men även traditionellt och förhoppningsvis även 2 cuper. SM i Umeå ser jag tyvärr inte som ett alternativ, dels för den långa resan och den ekonomiska bitens skull, det är tufft att satsa på egen hand som senior med rätt skrala resultat som även ska passa in jobbmässigt, och sen vete fan om jag kommer ha något att göra på ett SM, som det var i Falun så var det förbannat roligt att åka men det var som att placera en Ford Ka på startlinjen med ett par F1 bilar. Men men det återstår att se, går övriga tävlingar bra och formen känns god så kan det bli en start, det får vintern utvisa.

Vi tränar och tävlar på och förhoppningsvis graderar jag själv upp mig snart från en småbil till ett vrålåk a la formula ett. Dessutom, vilken bredd skulle det egentligen finnas inom svensk serniornivå på skidåkningen om det inte fanns såna som mig i startlistan som kör på oavsett resultat eller sponsorer? Nu menar jag inte att jag är någon frontperson för den typen av åkare men visst hade skidåkningen varit så mkt tråkigare utan "blåbären" i spåret . . . .


 
Och ja nu ska vi inte blanda in norrmännen och deras bredd här, de får ju för fan blåextra blandat med högflourpulver i modersmjölken

Näe, likt en pannlampslös orienterare på nattsträckan under tiomila så kör vi all in och bara fortsätter ösa, det blir liksom roligast så.

Hörs gott folk!

/JH