I´m on fire

Hej! Idag var det en lite småseg dag , vaknade upp med lite skön träningsverk i kroppen och var lite allmänt off. Men det ordnade såklart upp sig efter en fin förmiddag i solen och jag kunde avverka mitt planerade rullskidpass vilket blev 1,5 timme kuperad stakning, kändes helt okey och jag kunde ge magmusklerna lite ytterligare träningsverk.

Förutom att träna under de där 1,5 timmarna så hann jag även reflektera och tänka en hel del som man så ofta gör under träning, för träningen är så mkt mer än bara själva träningen. Antar att det är som ett möte med psykolog fast jävligt mkt billigare och dessutom bättre för kondisen, samt att man slipper sitta och klämma på en boll och istället kan tugga asfalt och få någonting gjort under tiden, men tänker det gör man en hel del under passen har jag märkt. Ja självklart har jag märkt det ända sen mina första träningspass, men det är först nu jag börjat reflektera över mitt tänkande under träning för att sammanfatta det hela på ett oföerståligt och osammanhängande sätt. Typ.

Oftast så tar det bara några stavtag och vips så är man inne i "the zone", låter tankarna flöda iväg tillsammans med musikens dunkande bas samtidigt som klockan rullar på, rätt så fascinerande i sig faktiskt om man tänker på det hela. Och allt som oftast eftersom man har en eller några skruvar lösa där uppe i planeten så tänker jag på träningteorier och träningsupplägg under träningspasset, som idag tillexempel när jag stakade mig bortåt golfbanan, inte tänkte jag på vilken film jag ska kolla på ikväll eller vad jag ska göra i sommar, näe nog fan tänkte jag på olika sätt att få min stakning att bli bättre. Jag tänker alltså på träning under träningen, slaaappna av för faaan!

Jaja för att sammanfatta det hela kort, jag har alltså kommit på att jag tänker jävligt mkt under träning, wow det borde jag ju kunna få nobelpriset för, eller åtminstone en plats som statsminister, kanske inte. Näe men det jag om vi nu ska sluta med allt meningslöst babbel är att jag menar är att träning oftast är så mkt mer än träning, det är en livsstil helt enkelt som får en att må bra och slippa bli inlagd på sjukhus för mental kollaps, skämt åsido men jag har fått uppleva så mkt mer med skidåkningen än vad jag hade gjort utan den.

Anledningen varför jag babblar på om träning idag och det man upplever under träningen förutom den fysiska biten under passet, är för att jag nämligen fick en fråga häromdan hur jag orkar och varför jag fortfarande håller på när jag ändå inte i mina egna ögon har presterat ett skvatt i tävlingspåret senaste säsongen, vad är det som driver dig, att träna så mkt men få så lite tillbaka. Jag kunde säkerligen kommit på ett hundratal bra svar och även babblat på i timmar om hur mkt jag älskar att träna och tävla, men jag valde att svara på ett enkelt sätt, det är en livsstil. Thats it. Ett träningspass är inte bara ett träningspass, det är så mkt mer och ger så mkt mer . . .

Och om inte just den saken, Att jag tänker på träningteorier och träningsalternativ Under själva träningspasset, är ett bevis stort nog för att visa min vilja och glödande satsning mot toppen . Då vet jag inte vad det annars skulle vara . . .

Jaja, nu har jag tjötat på lite, nu får det vara nog med nunnebabbel och pretentiöst skitsnack för idag, imorrn ( läs idag)  har jag vilodag, sug på den ni!

/JH

Ända in i kaklet!

Jo men hej, det var ju en dag idag med och den har varit kanon. Började dagen med en långpromenad med jycken vilket satt fint både för kropp och själ och inte minst kroppen som fick lite vila sen gårdagens intervaller. Nu på eftermiddag blev det ett 2 timmars löppass toppat med statisk styrka 45x40/20, kändes stabilt och bra båda passen. Sprang en fin runda via Falkaberget och Storstenshöjden som alltid bjuder på fina löpstigar så här års, fick även med den hockeyspelande grannen så man fick någon att tjöta med vilket var trevligt.

Något som även det är stabilt och trevligt är mitt fortsatta samarbete med Casco och Bjsport.se inför kommande säsong, känns skönt att fortsatt få åka med deras schteekiga och kvalitetsmässigt top notchiga grejer. Har även ett par nya sponsorer på G , vilket kommer gynna mig i min fortsatta satsning. Imorrn blir det ett rullskidpass och troligtvis en skidlektion, ajöken!

Intervallans

Go Afton! Ledig i 2 dagar nu vilket alltid sitter som handen i handsken eller hur man nu ska säga, firade givetvis detta med ett intervallpass nu på kvällskvisten i fint sällskap av myggor och hällregn. Som planerat så blev det stakintervaller och ett lite kortare pass vad gäller effektiv tid, för än så länge håller jag mig lite på sträckbänken, men om ca 1,5 vecka så ska det bombas fullt ut.

Kvällens pass bestod som sagt av stakning och var inriktat mer på explosivitet och muskulär trötthet än vad gäller puls och mjölksyra , passet som jag rullade igenom var följande, 30 x 20/10 + 20x15/15x + 5x40/20. Det positiva med den här sortens intervallpass är att man hela tiden kan ösa på med maxinsats utan att mjölksyra sätter stopp eftersom intervallerna är så korta, men eftersom man upprepar det så många gånger så blir ändå tröttheten påtaglig på slutet. Körde passet i rejält kuperad terräng, dvs Ånnabodabacken och Sanatoriebacken och fick på så sätt pressa lille kaggen rätt rejält. Passet i sig kändes bra och det känns som att jag kommit in bra i träningen och redan nu ökat styrkan i bål och överkropp en hel del.

Imorgon är det ett styrkepass och ett längre crosspass som står på tur, känns kanske som lite ensidig och långtråkig rapportering från min sida men något sexigare eller intressant håller jag inte på med =)

17e maj!


Hej! Blev som planerat ett kortare löppass/återhämtningspass nu på kvällen i regnet, sprang en fin kortare runda på ca 45 minuter och det är skönt att få lite lätt cirkulation i benen och kroppen förövrigt, något som tror förbättrar återhämtningen. Imorrn blir dett ett stakintervallpass framåt kvällen, men nu är det dags att söve, ciao!

Morgonstyrka

Det var ju mysigt, 50x 40/20, eller mysigt, det var mest jobbigt, men nyttigt iaf. Nu ska jag jobba, roligt? näe men nödvändigt.

Dæm har itj sjans!

Dagens pass var fan weltklasse, pigg kropp och fint väder kombinerat med bra flyt i teknik och puls, kanon! 3 timmar på skejtlaggen avverkade jag och blandannat 10 varv runt Ånnabodasjön, drog sedan nerför Ånnabodabacken som ni ser ovan ( obs varning för hjärnskakning) och körde en liten avslutande runda. Riktigt skönt att känna kropp och teknik bli bättre och bättre. Imorrn blir det ett allmänstyrkepass på runt timmen effektiv tid och sedan troligtvis ett löppass på kvällen innan vi på Onsdag goes nuts med lite intervaller, fan det ska nog kunna bli något vältränat av mig ochså.
/ JH

Stakisch!


Hej! Var nu någon dag sen jag lämnade ett avtryck här, men det är rätt så lugnt och ni har inte missat så mkt utan träningen flyter på fint värre faktiskt. Idag avverkade jag ett 2 timmars stakpass och ett styrkepass inriktat på almmän/explosiv styrka, allt som allt så kändes det bra och stakträffen börjar sitta mer och mer. Under dagens pass rullade jag igenom en fin runda där jag blandannat avverkade Ånnabodabacken 2 gånger och att enbart staka uppför den är nog bland den bästa styrketräningen man kan få faktiskt. Träffade även på Gustav Sundström från klubben som nu under sommaren tränar på hårt inför hösten då det är Mora Skidgym som gäller, en ambitiös och trevlig kille som jag önskar all lycka.

Försöker fortfarande fokusera en hel del på att hålla ner tempot på a1 passen, men det är svårt när man är pigg och det är fint väder och fina träningsmöjligheter. Men men det kommer behövas nu framöver när jag så smått kommer öka på intervallbiten en del, är ju inne i halvtidspaus på denna perioden nu, en period där jag ska träna ca 60 timmar och har nu tränat 30 av dessa. Kommer de 2 kommande veckorna köra på med 2 intervallpass i veckan istället för 1 men fortfarande lägga stort fokus på mängd och styrka.

Imorrn så ska jag köra igenom ett 3 timmars skejtpass och ett lättare löppass med stretch, det blir nog fint de =)