Bilder från dagens andra pass!


Tjena folket där ute i stugorna !
Dagens andra pass är nu genomfört och utvärderat, blev 1,45 i den klassiska stilen, kroppen kändes fin och så även den nya utrustningen. Men är det Madshus grejer så förväntar man sig ju inget annat än top-notch!
Tunneln kunde under passet jämföras med finska vinterkriget, stavfästet var som att sätta ner stavarna i 2 sönderbombade skyddsdiken och själva snöbädden var som sveriges bilvägar efter att vägverket varit ute och saltat, snorhala och lösa alltså. Lägg där till de rabiesmittade duracellkaninerna, eller norrmän som man oxå kan kalla dom, aggressiva jävlar som ska om överallt trots att det är en betongvägg eller 40 personer ivägen. Och när de väl stannat ställer de sig likt en grupp nunnor vid jesustatyn, alla på samma ställe. Det var lite parodi ett tag idag vad gäller skidåkningen, men men det får man ta nu när man äntligen får åka på snö . . . .
Fokus under dagens pass har varit att hitta känsla i åkningen, kortare pass med låg belastning, vilket oxå är temat för den här veckans träning. Imorrn blir det 2 härliga pass till!
Bjuder på lite tekniksnuttar senare ikväll, hörs då . . .
Ciao!Norrmän och lössnö i Tunneln!


Tjena, tjena.

Första passet i tunneln är nu avverkat, ett pass som varade i 1,5 timme och under den tiden han jag testa lite ny utrustning och även köra om ett par hundra norrmän varv efter varv. Extremt mkt folk och sanslöst löst i bädden gjorde passet till en utmaning. Snön verkar även vara lite segare och mer tungåkt i år . . . . .
De nya skidorna och stavarna från Madshus kändes kanon och det blev ett riktigt lugnt och fint pass. Nu väntar lite lunchkoma innan det andra passet ska avverkas, denna gång i den klassiska stilen.
Blir en mer utförlig rapport ikväll, arrivederchi!

Snacka om att få benen undansparkade!Tjena, lite snyggt blev det väl iaf???? Även fast fotoobjektet kanske inte är det bästa . . . .
Tänkte slänga in en snabb liten kvällsrapport såhär innan det är dags för soffan och fredagskoma, har under eftermiddagen vallat skidor så det stod härliga till och förhoppningsvis är det inte många som hänger med mina superlagg i tunneln, ska bli jäkligt kul att testa all ny utrustning, man är som ett barn på julafton!
Har även hunnit med att träna, avverkade ett fint styrkepass inriktat på hållningsstyrka, 30 minuter blev det sammanlagt så nu är man mör och fin som en marinerad fläskfile,.
Tillslut så vill jag rikta en rejäl känga till Örebro Kommun och Staffan Werme som dröjer och segar så mkt att även vinterns konstsnö kanske är inom fara, snacka om att sparka undan benen för en hel del talangfulla ungdomar och vuxna, idiot.
Imorrn blir det tidig avresa till Torsby och Tunneln, räkna med 2 fylliga rapporter då, hej svejs!

Lite "offrace" Arbete!

Förberedelser , förberedelser och åter förberedelser består denna dag av, en hel del plotter å någon timme kvalitetsumgänge med skidorna ska genomföras.

Sitter just nu och har en rejäl syjunta skulle man kunna säga, dock så tror jag och min ålder är lite fel ute och dessutom är det bara jag med på den här syjuntan. Jag som trodde det skulle serveras kakor och vara gemytligt och allmänt trevligt, ack så fel jag hade . Skämt och sido så håller jag på och genomför ännu en förberedelse, jag sitter nämligen och syr å klistrar på mina sponsorers och samarbetspartners loggor på tävlingsdräkt m.m

Det är dom som hjälper mig i min satsning och givetvis ska de ha lite cred tillbaka, så med strykjärn och nål i högsta hugg så attackerar jag diverse kläddplagg, går rätt bra hitills och det blir grymt snyggt men "peppar peppar ta i trä" så har jag inte råkat ut för någon olycka än. Hade ju varit tråkigt att behöva ställa in helgens läger pga förblödning orsakat av en liten nål, men större under har väl hänt . . . .

Näe nu ska jag fortsätta med här, mina samarbetspartners och sponsorer ser ni till HÖGER, i eftermiddag blir det ett styrkepass, återkommer nog då med lite fräscha bilder, so long!

/ JH

Träning i den svåraste årstiden

Hallå på er. Ja nu har jag varit uppe och genomfört en trevlig och fin klubbträning, planen var som sagt löpintervaller. Men eftersom jag haft ett småömmande knä som visserligen inte stoppat mig från träning men som varit lite oroande , så passet blev lite annorlunda. Kände nämligen redan efter uppvärmningen att knät ömmade lite, så just det lilla orosmomentet i samband med det extremt hala och blöta underlaget i mörkret fick mig att tänka om. Blev ett bra och skönt distanspass istället , men testade knät lite och körde 10 minuter 15/15 intervaller på lite torrare underlag och dom kändes fina. Det kan verka mesigt och fegt, eller oxå smart att göra som jag gjorde, men det är såpass kort tid till säsongen så jag tänker inte ta några som helst risker. Sammanlagt blev det 2 timmars träning där jag även körde en del MAQ träning och avslutade med rejäl stretch, så sammanfattningsvis blev det ett bra pass. Imorrn fortsätter min lugna vecka och det står endast ett styrkepass och jogg på schemat, kan tyckas som att jag tränar väldigt lite under de här dagarna, och så är det oxå. Allt enligt plan . . . .
I helgen varvar vi upp igen, det ska bli skönt. Over and Out! JH

Gooodmorgon Sverige!

How is my motherland doing!?

Tjena. Sitter och funderar här vid köksbordet vad jag ska skriva i det här lilla inlägget egentligen, har ju som sagt en lite lugnare vecka nu fram till helgen träningsmässigt och då finns det ju inte så mkt matnyttigt att berätta om egentligen. Visst jag skulle kunna sjunka till den nivån att jag pladdrar på i 5 minuter om vilket hårvax och vilket schampoo jag använder, fjöl av! Det där är inte min grej . . . .

Som sagt, frukost nu, sedan blir det en tripp in till staden för att inhandla diverse småsaker till vallaboxen å annat, för som sagt, säsongen är bara runt hörnet nu och det gäller att vara förberedd och det på alla plan. Ja menar visst man kan stå på startlinjen i toppform, men med brutna skidor och en halv stav blir det inte lika roligt, jo kanske för åskådarna men jävlar vad jobbigt det skulle bli.

Ikväll om vi nu ska glida in på det träningsmässiga så blir det ikväll klubbträning, LAIII+AS står inristat på stenen, bara å bomba på då. Blir nog mysigt värre och förhoppningsvis blir jag så trött så att jag får krypa hem likt en skadeskjuten älg på ett kalhygge, eller dom kanske inte skjuter älgar på de vise längre utan slänger ut äpplen på tågspåret istället å fäller dom på de sättet, som i kultserien pistvakt. Inte vet jag, jag bara sitter här och babblar på, men nu får det fan vara nog.

Jippikajeyyy, ha en trevlig dag så kanske poletten ramlar ner, hörs ikväll!

/ MVH killen utan fantasi, JH

Träning, wohoo!

Ja nu är man tillbaka i det hräliga träningspåret igen, tillbaka i de gamla stegen, man har hittat linan igen, det finns en röd tråd i vardagen, nu överdriver jag rejält men hur som helst så är det skönt att dra igång igen efter 2 fina vilodagar, man känner sig fresh helt enkelt.

Var uppe i fridrottshallen imorse och gled igenom ett explosivitets inriktad medicinboll och maxstyrkepass, kändes riktigt fint. Löpte även del varv i hallen och hängde på någon av de många intervallerna de andra pöjkerna körde. kändes lätt och fint, precis den känslan jag ville ha.

Avslutade det hela med att stretcha igenom kroppen ordentligt, stretching som är ett väldigt omdebatterat ämne men som jag ändå tycker funkar bra och är skönt för kroppen, så är det.

Nu är det hemfärd till Öret på schemat, blir ett par lugna och fina dagar med diverse småplock inför vintern och säsongen, innan jag till helgen drar iväg till tunneln på läger, det blir kanon!

Allt för mig, over and out, ha en fin dag.

/ JH

Sammanfattning Barmarkssäsong 2010

Här kommer lite heta siffror för er nyfikna läsare, såhär har min egen barmarkssäsong sett ut i år.
450 timmar träning 196 dagar lång, 1890 a3 minuter (32 timmar), 14% av total träningstid, 38 timmar styrka, resten a1/a2, 0 sjukdagar, 0 skadedagar.

Största delen av barmarkssäsongen och dess träningsformer har bestått av rullskidor och löpning, men även en del cykelträning i början av säsongen, bla en tripp till Mallorca. Har kunnat tränat på utan några problem alls och har känt en motivation och inspiration som varit på topp, har både tränat hårdare och med mer intensitet än förut, utan att ha fått problem och detta är något som bådar gott inför säsongen förhoppningsvis. Känner mig mer komplett och vältränad helt enkelt, om det ger resultat är inte säkert, men jag hoppas och tror det.


Bjuder på lite bilder från sommaren . . .Ny krönika och en andra vilodag!

Hallå!

Ja nu har min andra krönika publicerats på den eminenta sidan www. skidsport.runnersworld.se
, en krönika som handlar mångt och mycke om skidåkning och dess utövare. Kolla gärna in den och tyck till, ni hittar den på http://skidsport.runnersworld.se/artiklar/skidakning-ar-kultur.htm

Jag har fått möjligheten att säga vad jag tycker och tänker genom detta rätt så stora "forum" men jag säger verkligen inte att jag har rätt eller att det som jag skriver är ett facit, så våga gärna såga och kommentera. Överlag tycker jag att fler borde vädra sin åsikt i skidsverige, det kanske inte alltid är smidigt eller lätt att få sina åsikter hörda, men jag tror det skulle vara posititv . . . .

Träningsmässigt så har jag min andra vilodag idag innan jag imorgon återigen drar igång träningen igen, batterierna är överladdade och på g så det ska bli riktigt kul. Ska även försöka publicer lite utlovade träningssiffror för er läsare, kommer ikväll.

Hörs då!

Vilodag, men längtan efter träning och läger är stor.

Mittåkläppsvägen Bruksvallarna
Snart är man där, fan va skönt rent ut sagt! Och då syftar jag givetvis på snön, på skidorna , på det personliga favoritstället, Bruksvallarna. Det ska bli otroligt härligt att glida ut på laggen och påbörja den riktiga träningen, den på snö, den man gillar allra mest, man har längtat länge nu, tillräckligt länge.
Men först är det en lugnare träningsvecka som gäller som börjar med 2 vilodagar för att låta kroppen fylla på med energi och motivation, motivationen finns redan där men vilan är viktig. Kroppen ska vara fräsch och pigg innan jag sätter igång med den sista viktiga träningen annars kan det lätt gå snett, sjukdomar, skadeproblem osv. Till helgen drar jag till tunneln med klubben och startar upp skidträningen på riktigt, givetvis har jag varit på snö tidigare i höst, men det är först nu jag har med mig all utrustning som ska testas inför säsongen. Det ska bli skönt att komma på snö och jag kommer starta upp träningen mkt lugnt, långa fina a1 pass med stort fokus på teknik och att hitta känslan i åkningen.
Jag tror man tjänar mkt på att komma in i skidåkningen på rätt sätt direkt och få tekniken och åkningen att sitta, då slipper man tänka och slipa ( givetvis tränar man teknik oxå) teknik under säsong och kan lägga fokus där det ska ligga som mest, på tävlingarna.
Återstår att se hur mkt folk det kommer vara i tunneln eller om det är kölapp som gäller, brukar kunna vara så här i höstlovstider, men hur som helst kommer det bli ett fint läger med en härlig grupp människor.
Hela Örebro län kommer vara där under helgen, så vill ni se talangfulla örebrokidz ta över tunneln så är det bara att titta in.
Nu ska jag ta tillvara på min vilodag tillfullo, ikväll blir det återigen ÖSK-BP eftersom gårdagens datum var fel, heja sport! Slänger troligtvis in ett inlägg i eftermiddag med lite roliga och intressanta siffror som sammanfattar min barmarksperiod, så ni nyfikna läsare kan ju titta in då!
Ha en fin dag
/ JH

Power!

Tjena allesammans!

Det sista passet på barmarkssäongen och dess planering är nu över, en period som pågått sen träningsstart och som jag fått genomför på ett grymt bra sätt, har varit både skade och sjukdomsfri varenda dag sen starten och har kunnat genomföra varenda pass på ett bra sätta.

Har sedan starten tränat 445 timmar och har kunna träna på ett bra, varierat och hårdare sätt, men intervallpass och kvalite än tidigare år alltså. Så det är med glädje och framåtanda jag nu går in i den säsongen man hela tiden går och längtar efter, tävlingssäsongen och dess planering. Träningen kommer förändras litegranna och likaså upplägget, allt för att kunna prestera på topp när det gäller som mest, i tävlingsspåret!

Det sista passet blev ett bra och nyttigt styrkepass uppe i fridrottshallen, där genomförde jag 30 x 40/20 allmänstyrka + 15 minuter MAQ styrka ( smidighets och rörlighetsstyrka). Ett nyttigt och fräscht pass som verkligen tog på rätt ställe i musklerna. Har börjat intensifiera min rörlighetsträning då jag märker att det gör en jäkla skillnad och att det finns mkt att slipa på som jag förhoppningsvis sedan kan utnyttja i skidspåret och åka både snabbare och effektivare.

Ja detta var väl allt för nu, nu är det Örebro SK-BP som gäller via webbsändning, forza svartvitt!

Hade fotograf a2 med mig under passet och han lyckade åstakomma ja kanske inte så vackra bilder eftersom foto objektet inte var det vackraste men som beskriver det jag gjorde rätt så bra, enjoy!

En rörlighetsövning som riktar in sig på vad och hälsena, där jag är kort vilket medför att jag faller framåt, mkt att slipa på!

Jobbig variant på armhävning med en arm
Ha en fin kväll!
/ JH

Första Krönikan + styrka/jogg

Hej! ´Ja som sagt så har jag börjat skriva lite för skidsport.com och nu ligger min första krönika uppe och den hittar ni på den här länken http://skidsport.runnersworld.se/artiklar/aven-langre-ner-i-resultatlistorna-tranas.htm

Efter en skön sovmorgon så ska jag nu upp till fridrottshallen och köra ett fint styrkepass efter en urskön sovmorgon denna fräscha Söndag.

Hörs och ses!

/ JH