Bilder från dagen!

Goooooooooooooooookväll!

En fin träningsdag är nu till ända, har avverkat 2 st pass, ett stakintervallpass upp mot Skuggarvet och ett styrkepass i Friidrottshallen, bra tryck och bra pass båda 2, nice! Imorrn väntar ett 3 timmars skejtpass innan den här träningsveckan är över, men mer om det imorrn för nu ska jag ta tillvara på denna fina kväll, bjuder på lite bilder nedan . . . .

På gränsen

Vilket härligt pissväder det var idag då, 5+ och spöregn, men men med vetskapen om att det snöar i de norrare delarna av Sverige och min gamla hemby för 5 år Bruksvallarna så gör inte regnet så mkt faktiskt.

På gränsen ja, nu börjar kroppen bli rejält sliten och när den är det så brukar ett bra tecken vara näsblod och det kom i morse, jag börjar närma mig gränsen på vad kroppen klarar av. Men det är bara 3 pass kvar innan ett par vilodagar och en lugnare vecka, så nu kör vi, jag och min kropp.

Om några minuter är det dags att ge sig ut för att bomba av ett stakintervallpass, 4x12,5 minuter står på schemat och förhoppningen är att knäcka överkroppen totalt, kommer köra intervallerna som så många gånger förr upp mot skuggarvet för att få lutning och längd på intervallerna. Har aldrig stakat i intervallfart uppför just på den här sträckan så det ska bli intressant, näe nu slänger vi i oss frukost och beger hos ut, på eftermiddagen blir det ett allmänstyrkepass i friidrottshallen och lite bildbevis kommer kanske då!

Mördarbacken!

Dont worry, be happy! Som Bob Marley sjunger, ja jag hoppas att ni inte varit oroliga då jag inte har bloggat idag, men det har helt enkelt varit fullt upp så att säga!

Har haft en hel del i skolan och andra ärenden att stå i, men men nu bloggar jag!

Dagens träning var och blev ett 1,45 långt löpdistanspass + trappespenst, jag och A2 drog direkt efter skolan iväg ut i skogarna runt lugnet och toppen uppe vid Kårestugan, vi sprang i ca 1,30 och avverkade den klassiska mördarbacken ett par gånger och en lite äventyrsstig för barn under 10, men det satt som handen i handsken för mig, ja barnen har det bättre nuförtiden, bara å konstatera.

Väl nere vid lugnet så hittade vi en fin och lagom lång trapp vi hoppbacken som vi körde lite olika spänstövningar i, till sällskap hade vi en hel del backhoppare som idag hade öppen träning inför helgens tävlingar. Dagens form var väl inte på topp direkt, gårdagen satt kvar i bena rejält men det kändes ok.

Imorrn väntar stakintervaller och styrka, ba å bomba på, ha en trevlig kväll gott folk!

over an out! / JH

Ett He----te från start till slut!Ooooh dagens intervallpass var inte och leka med, detta visste jag dock såklart inte på förhand när me and a2 cyklade iväg upp mot Stångtjärns heta elljusspår och dess backar. Löpintervaller med stavar stod på schemat för mig och vanliga intervaller för A2 och hans axel, väl uppe vid Stångtjärn bombade vi igång och jag fick slita från första stavtag, ja jag hade ju stavar så jag kan kan kalla det stavtag, benen var rejält slitna och ville helt enkelt inte vara med och leka idag.

Men det gav jag fan i och bara körde, passet vi avverkade var ett pyramidintervallpass uppför de härliga backarna på elljusspåret, vi körde följande intervaller, 1-2-3-4-5-5-1-2-3-4-5 + 5x1 och hälften vila. Dvs 1 min A3= 30 sek vila, sammanlagt fick vi ihop 40 sköna intervallminuter där jag personligen låg och pendlade på en puls mellan 185-195 slag i minuten under hela passet. Det jobbigaste för dagen var dock mjölksyran som redan från början var rejält hög och fortsatte så under hela passet, det märks att kroppen börjar säga ifrån nu men nu är det inte många dagar kvar innan viloveckan . . . .

A2 hade även med kameran och dokumenterade det hela vilket resulterade i ett litet filmklipp, imorrn är det ett kombinerat löp å spänstpass på schemat, hörs då!

Arrivederchi! Forza ÖSK!

/ JH

Maxstyrka

Tjo! Har nu på morgonen kört ett hårt och fint styrkepass i fridrottshallen, körde maxstyrka vilket för mig betyder väldigt tunga vikter och få repitioner, detta för att bygga upp styrka och explosivitet och inte muskler. Bombade igenom övningarna frivändning, bänkpress, goodmorning, stående rodd, tricepslyft och axelpress. Passet kändes bra och nu är man fint mör i musklerna, nu äre skola som gäller innan dagens intervallpass löpning. Fullt ös medvetslös, wohoo!

Träning när den är som bäst!

Halloj alla monsterdiggare!

Efter en lång dag som började tidigt imorse som ni vet, så pluggades det för fullo fram till 16 innan vi avslutade för dagen och kunde dra oss hemåt. Vi säger jag eftersom vi just nu håller på med ett grupparbete där vi håller på med olika rörelseanalyser, så idag har jag sprungit fram och tillbaka som en skållad bäver i fridrottshallen och utomhusbanan för att bli filmad och sen analyserad. Riktigt kul och intressant ämne, särskilt datoprogrammen vi analyserar i, tekniken har ju gåt framåt om man säger så . . .

Väl hemma stack jag genast ut på mitt 2 timmar långa stakpass, målet med dagens pass var att varje stavtag skulle vara ett "staktag", något jag lyckades bra med. Dagens träning var riktigt skönt för både knopp och kropp, att efter en tuff dag få dra hem, byta om, sätta i lite go musik i öronen och bara dra iväg och låta tankarna flyga iväg för en stund, det är grejer det!

Under mina 2 timmar åkte jag följande runda, Slätta - Varpan runt + backen upp till stora vägen vid Österå- Falun-Lugnet-Skuggarvet-Lugnet-Slätta. En fin och skön runda och eftersom jag stakade hela vägen så fick både armar och mage en rejäl duvning och rätt så många höjdmeter på sitt konto, nice!

Imorrn blir det intervaller och styrka, men mer om det då, nu ska jag duscha!

Ciao

Morning has broken

Me and my cascos

Borta vid stångtjärn låg dimman tätSmåkyligt under passet var det


Stack ut rätt så tidigt

Gomorron!

Puuh nu har man varit ute på ett tidigt och rätt så fint distanspass skejt här under morgonen, åkte i ca 2 timmar och åkte upp mot Stångtjärn, vände och åkte sedan upp till Lugnety och avslutade med ett halvt varv runt Varpan.

Första timmen var lite småseg innan kroppen brummade igång men under den andra timmen så kändes det rätt så bra, nu är det skolan som väntar innan det blir 2 timmar med enbart stakning framåt eftermiddagen, hörs då!

Harder, better, faster, stronger

Är en grym gammal goding av artisten Kanye West , och det beskriver nog min träning just nu, det känns som jag går framåt, hoppas att det stämmer oxå när man står på startlinjen om några månader. . .

Har nu framåt kvällen kört ett jobbigt och nyttigt styrkepass, kände av lite seghet sen förmiddagens tuffa pass men förövrigt var det inga problem utan kunde kämpa på som vanligt. Passet bestod av diverse styrkeövningar som jag körde enligt schemat 40/20x30. Ett snabbt, effektivt och gött pass, så nu kommer nog lite träningsverk smygandes framåt kvällen, å det är ju skönt det för då känner man att man lever.

Imorrn står 2 lugna distanspass på schemat, 2 timmar skate tidigt imorgon bitti och 2 timmar stakning imorgon eftermiddag. Hoppas bara att vädret blir bra så blir det nog en ren njutning, inte för att vädret spelar roll när jag tränar men det är alltid trevligt att se Kung Bore på gott humör.

Vi syns å hörs!
/JH

4x10 minuter intervallisch!

A2 vart lite mör

ett krystat leeende efter sista intervallenOjojoj vilket pissväder det är i Falun idag, 8 plus, regn och en vind som kan få vilken ekorre som helst att ramla av trädet. Men samtidigt ett riktigt skönt väder att dunka intervaller i, och det har jag och kompanjon A2 gjort nu på morgonkvisten i stigningarna upp mot skuggarvet.

4 stycken 10 minuterst tröskelintervaller avverkades i en fart som skulle kunna få vilken pizzabagare som helst att svimma, här var det ingen 15 minuter en kvart som gällde, smack sa det bara så var passet avklarat.

För egen del kändes det som ett litet men ack så gött steg framåt idag, är fortfarande väldigt tung och sliten men idag kunde jag bomba på i en fin takt med bra stämm i varje tag, nice! Körde på mina klassiska lagg och det flöt på fint, A2 benskatade pågrund av sin axel som inte helt kommer överens med sin ägare, nu väntar lite skola och plugg innan ett fint styrkepass ska avverkas i fridrottshallen, se you later gott folk!


/ JH

Dags att ställa sig på startlinjen igen!

För ännu en härlig träningsvecka, efter att ha fått känt på lite riktiga lagg i Torsby så är motivationen och inspirationen på topp inför de veckor som det är kvar inför säsongstart, det är inte länge kvar nu!

Och eftersom jag som vanligt inte har något att dölja eller hemlighetshålla ( förutom ett par speciella pass) så kommer här veckans schema . . .

Mån Vila/Vila
Tis RAIIIK 4x10 min / AS 0,30+ Jogg
Ons RAIF 2,00 / RAIK ÖK 2,00
Tor LAIII me stavar 0,40 / Maxstyrka+Jogg
Fre LAI- Snabbhet/spänst
Lör RAIIIK ÖK 0,40/ LAI+AS
Sön RAIF 3,00

En fin och gammal hederlig hårdvecka med ca 20,5 timmars träning, bara å kötta på!

Ställ gärna lite frågor eller kom med lite kritik om ni har lust, det blir så mkt roligare då :)
Nu blir det lite soffhäng innan John Blund kommer på besök, hare!

/ JH

VilodagHej! Bedriver just nu en riktigt skön vilodag innan jag imorgon drar igång den sista av 3 hårdveckor den här perioden, skönt att ta igen sig lite efter en tids hårdträning med mkt resande och plugg.

Fick tillslut tag i lite bilder från tunneln som ni kan se i klippet ovan, riktigt fint att vara på snö igen och räknar med att återvända till Torsby på läger igen i några dagar runt den 30/31 oktober.

Just nu har jag väl inte så mkt mer att skriva, ska fortsätta bedriva dagen med lite småsaker, tvätta, träningsplanera och ta det allmänt lugnt. Slänger nog in ett inlägg ikväll med lite träningsplanering och lite annat smått och gott för er nyfikna läsare . . .

Over and Out !

Springsteen och Björndalen i samma tunnel!

Tjena Sverige! Sitter nu i bilen påväg hem till Öret innan jag nästan direkt drar upp till Falun. Har haft en fin dag i tunneln där jag idag genomförde 2 bra pass med hög kvalité. På förmiddagen rastades de klassiska laggen i 2 timmar, ett bra pass där fokus låg på teknik och känsla vilket jag tycker är viktigt att få in i åkningen redan från början. Körde en hel diagonalåkning i relativt hög fart och tyckte jag lyckades rätt så bra med både känsla och teknik tillslut. Noterbart var att norska skidskyttelandslaget var där och snurra å Björndalen ser ut att vara i god form. På eftermiddagen körde jag ett pass på 2 timmar där jag körde en hel del fart. Blandannat så körde jag 5 stycken 3 minuterssupraintervaller och lite sprintstarter och avslutningar. Fick ihop 20 högkvalitativ A3 tid och tyckte att kroppen var godkänd. Resten av passet blev det lugn och fin åkning i den tomma tunneln med den nyinsatta stereon som enda sällskap. Nu är jag riktigt mör och sliten så morgondagens vilodag kommer sitta fint!/JH