Kvalité!

Efter att under Torsdagen tränat lätt för att sedan resa upp till Hudiksvall så vaknade jag upp på natten mot fredag med spykänningar och febersymptom, hudiks lokala kinarestaurang i kombination med lång resa var inte uppenbarligen det bästa. . . .

Dock var det som bortblåst när jag sedan vaknade under fredagen men jag valde att ta en vila för att säkra upp det hela, något som jag inte tror skulle skada den stabila form jag har just nu.

Idag lördag blev det dock en riktigt fin avslutning på 2011 då jag och näsvikens stjärnskott och talang Anders Secund tog oss upp till Harsa för lite skidåkning. Väl uppe i Harsa möttes vi av -5 grader, sol och fina nydragna spår, detta i kombo med en halvmeter snö och massa andra skidåkare gjorde det hela till rena paradiset. Tanken var att köra race men eftersom jag mådde sisådär under natten mot fredag så planerade jag redan om det igår till ett lugnt långpass för att kolla så att allt stod rätt till.

Och det gjorde det sannerligen, 2,15 i lugnt och fint tempo med mestadels stakning blev resultate och en riktigt pigg känsla. Nu ikväll ska det nya året firas in och imorgon kommer jag träna lite lugnare för att sedan på måndag dunka på med fart igen.


Hemma faller snön, härligt =)

Drar norrut!

Drar norrut mot snö och skidåkning, mot sol och puder, mot blåextra före och fin snöträning. När jag sen kommer hem är det ett nytt år och förhoppningsvis skidföre här hemma. Drar norrut för att . . .
Åka skidor i detta paradis

 Kanske träffa på den här filuren

Bo i en stad där den här skidåkarens klubb kommer från

Träna i samma gamla marker som när man gick här.


Ja det är ju ingen hög "på spåret" nivå direkt , utan det här skulle ju en blind och packad GW persson kunna lista ut, och så även ni.

Värdelöst tråkigt


Att köra löpintervaller i December är väl inte så sexigt, men bra träning är det hur som helst. Brände av 3 min+ 10x80/20+3 min intervall i gröna och leriga skogar ikväll och det kändes great, efter det gick jag in och körde allmänstyrka, världens längsta barmarkssäsong fortsätter . . . .

Motivation och inspiration

0 cm snö och 8+, 27e december, det är lätt att bli gnällig och börja hänga med huvudet likt leif gw persson för skidåkning är det bara att drömma om . . . .

Men som tur är funkar inte min skalle så, näe motivationen är det inga som helst problem med och har aldrig varit, det är bara att knyta näven och jobba på. Dock så kan det ibland vara bra med inspiration i tider som denna, inspiration som får en att utföra träningspasset på det där lilla extra bra sättet. Många kanske kallar det att "drömma" eller att fjanta runt i fantasins värld, men att se konkurrenter eller skidåkare från förr, riktiga vinnare,riktiga skidåkare på toppen av sin karriär, det är inspirerande om något.

Samtidigt räcker det inte bara med inspiration om man nu inte bara vill ha det som en dröm eller fantasi för att lyckas med det de där skidåkarna på datorn lyckats med, det gäller att lägga ner det där slitet ochså för att ens ha en chans att göra det till verklighet. Inte för att jag ens i min vildaste fantasi kan komma i närheten av dessa åkare, men jag måste vilja det för att nå min egen min egen topp i karriären.
Min egen träning består av mkt fart denna vecka för att sedan släppa upp formen till skandinaviska cupen i Hudiksvall den 7-8/1.

Mån: A3+ as
Tis: A2
Ons: A3+MS
Tor:A2
Fre: A1
Lör: Race
Sön. Vila
Mån: A1
Tis: A3
Ons: A1+A2
Tor: toppningspass

Formen just nu känns väldigt stabil och dagens 45 minuter a2/a3 pass kändes kanon, kroppen känns lätt och stark, lätt är den ju visserligen ochså, -5 kg mot föregående säsong.

En hård jul

Annandagen 2010, 2011 ser det lite annorlunda ut

Det har varit en bra jul på många sätt och viss, särskilt träningsmässigt, såhär har julen sett ut . . .

23e: Crosspass 3,10 skejt+klassiskt
24e: La3 naturlig intervall 20x1 min / Allmänstyrka/ maxstyrka + löpning
25e: Vila efter 11 dagars fin träning
26e: Maxlöpning med stavar(mjölksyra) 3x 1+ 3x 45 + 3x 30/ styrka + löpning.

Just nu är det dock fullt fokus och uppladdning inför den där avskyvärda annandagsrean, det är bara att vässa armbågarna och ösa fullt ut. Hörs i eftermiddag!