ValbergsrännetImorgon, 12 kilometer masstart skejt är det som gäller. Fint och hårt motstånd å 4 varv på en 3 kilometers slinga, ska bli kul att tävla igen efter ett par veckors uppehåll. Hoppas kroppen svarar bra och att jag kan pumpa ut det jag har, då är jag nöjd när jag korsar mållinjen oavsett.

Blir en tidig uppresa till Torsby imorgon bitti, blir nog en fin dag.

/JH

Det som gör det värt att hålla på
Fotograf: Mats Carlberg

Kung Bore strikes again!

15 cm puder, hade det varit höst så hade man varit som en flock nunnor vid jesu avträde, men just idag så är glädjen lite mellanmjölksaktig, visst är det kul med snö, men eftersom det smälter direkt så blir det bara slaskigt och onödigt.

Förövrigt så blev det träning igår kväll, långpass på skaren i månskenet i några timmar, så även igår passerade man skamgränsen på 5 timmar träning. Kändes väldigt lätt i kroppen på kvällen och jag tog det väldigt piano för att samla på mig överskott.

Idag har jag vilat, skulle egentligen ha jobbat 2 timmar nu på kvällen men eftersom bussen bestämde sig för att glida rakt ner i diket så blev det inte så. Just nu sitter jag och kollar på prognoserna inför helgen då jag ska tävla i Torsby, ser ut att bli snabbföre och hårt vilket gillas skarpt.

/ JH

The real dealHär kommer the whole version av morgonens grymma pass, enjoy!

Förövrigt är jag lite seg i kroppen, väntar ju som sagt ett styrkepass och jogg, sen blev ju tanken att jag skulle hänga på klubbens långpass ikväll som ligger lite utanför min egen planering, men det är ju tävling i helgen och det gäller att samma överskott så vi får se vad som händer.

Hur som helst lugn träning . . . .

Magisk skare!En otrolig morgon på skaren upp i Kilsbergen, 2 timmar skejt på skaren blev det, helt underbart!
Att folk inte förstår hur fint det fortfarande är här uppe, nu blir det styrka, långpromenad i solen med hunden och sen ett skarpass ikväll/inatt igen . . . .

Oplanerad perfekt morgon.

Blev tidigt imorse som planerat, men lite krångel på morgonkvisten gjorde att det planerade ändå blev oplanerat. 06:30 så snörade jag på mig löparskorna, drog på mig 6 kg kilo tung ryggsäck å vätskebälte å sprang ett 1 timmes pass upp till Ånnaboda, väl i Ånnaboda så drog jag på mig skejtlaggen och körde igenom mitt intervallpass, 4x5 minuter med maxinsats sista minuten. var blixtföre och det kändes bra . . . .

Därefter så blev det frukost i klubbstugan för att sedan klockan 08:30 hålla i en galant skilession, sen direkt till jobbet . Och nyss kom man hem och han se herrarnas sprintfinal där Emil Jönsson lekande lätt sprang ifrån de andra på upploppet. Ikväll blir det vila för en sliten kropp och imorgon blir det förhoppningsvis ett långpass på skaren i arla morgon, sen blir det ett styrkepass.

Skönt med ledigt imorrn och det blir nog en riktigt fin dag, nu ska jag bråka med jycken!

/JH

Vilken dag

Tjena! Man har fullt upp nu för tiden vilket så klart är skönt, hellre det än att bara sitta och dega. Var uppe tidigt imorse och brände av ett pass styrka , hög belastning men mindre i tid för att fortsätta vara pigg framåt helgen. Efter det så blev det jobb och nu sitter man här, vilar ikväll men ska imorgon bitti köra ett pass och en skidlektion runt 7 kvisten, sen på kvällen så blir det intervaller . . . ..

Förövrigt så flyter det på fint nu, nya jycken är en urskön typ och vad gäller skidlektioner och dylikt så har det stegrat i en jävla takt. Troligtvis ska jag även hålla ett läger för ett företag uppe i Torsby i sommar under några dagar + köra stafettvasan för samma gäng, sen så har det även lossnat litegrann på sponsringssidan vilket är kul.

Just nu sitter jag och skriver lite träningsprogram åt två vuxna adepter vilket är intressant, så numera kan man kalla sig PT ochså, personal trainer . Håller även på att försöka dra ihop ett glatt gäng för en lång skaråkningstur på Torsdag . .  .

Full hand.

Blev 5 timmar kvalitetsträning idag vilket känns fint, kroppen kändes pigg överlag och förhoppningsvis har jag börjat bygga upp lite överskott vad gäller energi. 2 timmar skejt blev det nu på kvällen och det var ett riktigt snabbt och inte helt riskfritt före som gällde.

Imorgon blir det styrka, jobb och förhoppningsvis ett lite hårdare pass med en del a3 drag på kvällen, men vi får se. Nu ska jag bänka mig i soffan för att kolla in Lars Monséns program Nordkalloten 365, det är kvalite det!¨

/JH

Du härliga vårvinter!


Tjena. Förmiddagspasset är sen några timmar tillbaka finito, 3 timmar crosspass + en skidlektion blev det. Oväntat riktigt pigg i kroppen då jag bara sov 4 timmar i natt pågrund av en liten terrorist på 4 ben med mkt energi. Underbart väder och före uppe i Ånnaboda som sig bör och det var en ren njutning att glida fram längs spåren . . .

Nu i eftermiddag/ blir det ett härligt skejtpass med KIFs Bill eller framtidens Hellner som han oxå kallas, blir nog en 5 timmar idag, nice!

Wilson Kipketer

Nja så hög klass var det väl inte på löpningen under dagens 2 timmar crosspass, men löpningen känns bättre och bättre och i sommar ska jag försöka ställa upp i lite löpartävlingar för att fixa lite bättre flås. Tävling är som sagt den bästa träningen man kan få så det är bara att snöra på dojorna och ställa sig på start, har blandat in en hel del löpning i träningen på slutet, dels för att variera litegrann och träna så allsidigt som möjligt, men dels oxå för att förbereda benen lite inför sommaren. Kan lätt bli så att man drar på sig skador direkt i övergången från snö till barmark så jag försöker helt enkelt förebygga litegrann samtidigt som det är bra träning.

Dagens pass kändes bra, vilodagen gjorde mig gott och det var lätta ben, tog mig även igenom ett lite lättare styrkepass inriktat på statiska övningar, 20 minuter allt som allt. Men nu är semesterveckan över och nu ska jag stegra träningen litegrann igen, dock så vill jag såklart ha bra överskott på energi till helgens tävling, något som jag inte lyckats få till perfekt denna säsong förutom de senaste tävlingarna. Så det gäller att tänka smart.

Imorrn blir det ett lättare långpass, så är ni sugna att hänga på så är det bara att stå redo vid kanonsnöspåret klockan 12 imorrn, ska även hinna med en skidlektion innan detta. Nu ska jag briljera som bagare!

Over and out

/ JH

Vartfan är snooze knappen på jycken?

Tjena! Blev en tidig arla morgon idag, den lille ny krabaten hade tröttnat på sin bädd under morgonen och ylade igång vid 7 tiden. Så det var bara upp och hoppa som gällde, men antar att det bara är bra så att man får lite rutin på livet igen, blir ju annars lätt att man slöar till när man tränar, jobbar , håller skidlektioner osv ;)

Just nu intas en riktigt fin frukost, snöar gör det oxå utanför fönstret, rejäla flingor faktiskt. Så det ser ut att bli riktigt fint ut uppe i bergen med all den här snön, tänkte dra ett pass på långspåren imorrn då det lovat schteekande sol. Annars ligger det mesta av fokuset mot näste helgs tävling uppe i Torsby, Valbergsrännet går av stapeln på Söndag och då ska jag vara på tårna . . . .

Snart dags att dra iväg för träning och skidlektion inom kort, rapport kommer givetvis senare, så länge kan ni checka in länklistan till vänster som jag uppdaterat litegrann.

/JH