Hemma!

 Klockren skidåkning på 1420 moh
 Fina löpturer
Toppen av Galdöpiggen 2 469 moh
Mattias Karlsson Ulricehamn, Erik Johansson Tranemo, Joel Hultin, Carl Magnusson IFK mora, Pontus Rygh Ulricehamn


Då var man åter hemma igen i platta och tråkiga sverige, näedå så illa känns det faktiskt inte, efter gårdagens monsterresa på ca 11 timmar i bil så var det mkt skönt att lägga sig i sin egen säng och sova. Sen i onsdags då jag sist gjorde ett avtryck här så har ytterligare ett par fina träningsdagar passerat förbi, allt som allt blev lägret i Sognefjell en toppenupplevelse på alla sätt och vis och det är ett ställe jag kommer återkomma till.

 Såhär tränade jag under veckan :

Mån: Resdag. 1,15 löpning a1/a2 på kvällen upp på en topp på ca 1400 meter vid boendet.
Tis: Skejt+löpning 2,20/ Skej intervaller tröskel 4x10, allt som allt 2 timmar
Ons: Skejt+löpning 2,15 / Klassiskt intervaller 4x4 max, allt som allt 1,45
Tor: La1/a2 upp på Norden och Norges högsta berg, Galdöpiggen, 3,45/ Skejt återhämtningspass 45 minuter
Fre: Testrace 6,3 km skejt, 0,20. allt som allt 1,5 timme.

Träningsmässigt så har veckan varit bra och jag har kört en hel del tuffa pass på skidor vilket har varit riktigt nyttigt, annars så har jag fokuserat mkt på teknik och utnyttjat den fina slinga väl.

Idag lördag har jag nu på morgonen kört ytterligare ett intervallpass 3x8 minuter tröskel skejt och jag kommer köra på hårt veckan ut för att sedan ta det lite lugnt i några dagar. Är inne i ett skönt "flow" nu , känns bra!

Hårdkörning

Gott om snö, lite folk och fina spår.
Nu är man riktigt inne i lägerlunken vilket är skönt, att vara på läger är lite "livet på en pinne", sova, äta, träna osv och när man dessutom får upptäcka fina nya platser och får genomföra hård och bra träning så känns det klockrent.
Igår eftermidda blev det som planerat ett intervallpass, på förhand så kändes det lite osäkert med bara ett snöpass på skidorna samt lite småtrötta ben, men positivt nog så blev det ett riktigt bra pass. Jag brände av 4 stycken 10 minuters tröskelintervaller med 5 minuter aktiv vila emellan, jag kunde utnyttja de fina slingrande och kuperande slingorna längs fjällkanten riktigt bra och fick in ett fint flyt. Försökte hela tiden fokusera på teknik och tyckte det flöt på överraskande bra.

Allt som allt landade passet på 2 timmar och nu på förmiddagen blev det ett crosspass på 2,15 skejt + löpning, ikväll blir det nog ett klassiskt  intervallpass och imorrn ryktas det om en toppbestigning av Galdöpiggen på 2 469 moh.

Sognefjell 2012

Som ni ser ovan så har vi det rätt så bra här väst, Norge levererar som vanligt magiska dalgångar blandat med fina kuperade fjäll och sist men inte minst dyr mat. Efter 10-12 timmars bilresa under gårdagen så kom vi fram till vårt boende i Böverdalen vid ca 18 tiden, efter ett snabbt ombyte så var det upp på närmaste fjäll som gällde. bilden som ni ser här ovan visar den dalgång vi bor i, alldeles nere vid fjorden, så som synes plockades en hel del höjdmeter.

Det blev ett kort men fint löppass som landade på dryga timmen i a1/a2 fart. Efter en fin natts sömn så har vi idag varit uppe och tafsat på snön, för egen del avverkade jag ett crosspass på ca 2,20, skejt och löpning. Sognefjell har väldigt mkt snö kvar för att vara snart i mitten av juli och idag snurrade vi på en kuperad och fin 6,3 kilometers slinga.  I eftermiddag så ska det bombas intervaller, formen känns helt okey och vi är ett gött gäng som är här och tränar. Vi Snakkes!

Oerhört motiverad

Skön inspirationsvideo . . .


Trots ett par tunga säsonger så är skidåkning och att pressa mig själv till max fortfarande det absolut roligaste jag vet, träningen görs med glädje och inspiration och jag är rent ut sagt jävligt motiverad för tillfället. En skön känsla som känns bra att ha med sig ut på de tuffa passen som måste göras, särskilt i år då jag dragit ner på mängd och lagt till fler tuffa pass för att öka kapaciteten, det är under såna tuffa pass man måste ha skallen med sig och just nu känner jag mig jävligt stark mentalt.

Just nu är jag påväg till Sognefjell, blir ett par fina dagar med fin skidåkning . . . .