Finito


Det blev träning igår, 45 minuter effektiv allmänstyrka, inte så mkt att rapportera om egentligen och det är ungefär på samma sätt de 1-2 kommande veckorna kommer att bli träningsmässigt, inte så mkt att rapportera om.

Vaknade upp idag med en lite hängig kropp och med förkylning som komplement, det har varit en lång säsong, kroppen är trött och kroppen behöver få vila. Så från och med nu är det träningsfritt, iaf vad gäller planerad träning för en till två veckor framåt, det ska bli skönt men samtidigt är det svårt att inte träna hur konstigt det än låter. Det är som jag sagt tidigare, det är en drog den där träningen . . ..

Motivationen och inspirationen inför det som komma skall i tränings och tävlingsväg är redan nu på topp, jag vet vad jag behöver träna på, hur jag ska förbättra det, och på vilket vis jag ska träna för att lyckas förbättra mig. Jag kommer verkligen få känna att jag lever denna sommar, det kommer krävas mkt av mig, både fysiskt och pannbensmässigt, det är då jag trivs som bäst.

Men nu , just nu, så ska jag bara slappa, bara vara, och umgås . Det blir bra det här, kroppen behöver vilan och även jag, nu gäller det bara att slappna av och lägga träningsdjävulen i sig åt sidan ett tag för att komma maximalt återhämtad och sugen på att ge allt när det smäller om några veckor.

Tack för den här säsongen ni läsare, en tung sådan men så måste det vara ibland. Every setback is a reason for comeback, nu vänder jag blad, säsongen 2011/2012 kommer bli något alldeles extra, vad det nu än må vara.


Vi hörs, over and out, arrivederchi

/JH

Kanske kan bli något!

Tjena! Dagens träning är nu avklarad ett fint RAIK ÖK på 1 timme och ett löpintervallpass nu på kvällen. +15 solsken och kunde bara springa iförd endast t-shirt vilket var meget nice, har även fått ordning på sportstracks programmet till klockan så nu framöver kan jag visa er lite intressant fakta från mina pass.

Nu på kvällen var det som sagt intervaller, 4x4 på 90- 95% som gällde, har blivit lite lättare i kroppen och det känns därför bättre och bättre i löpningen vilket är kul. Trots att det är i slutet på säsongen och trots att jag inte har särskilt många löpmil i kroppen så kändes det ändå hyfsat idag. Jag är ingen löpare av stora mått mätt direkt, men jag hoppas kunna bli en så därför sliter jag på, tror även att det kan ge mig en hel del inom skidåkningen sedan så det är bara att dunka på.

Som sagt jag är ingen löpare , dåligt löpsteg, rätt så tung och ingen vidare fart på klumpvaderna, så därför blev jag posititvt överasskad idag när jag ändå kunde ligga på bra på intervallerna. Pendlade mellan 3.30 / km till 3,50/km i snittfart och det är faktiskt rätt okey för att vara mig på en kuperad grusväg med tjälskador. Det här var dock det sista intervallpasset innan viloveckan och det kändes skönt att få avsluta på ett positivt sätt, imorgon blir det styrka och något slags distanspass.

Puls, Tid, Höjd, Fart

Dagens rutt

Over and out!

Gonna make it to the end, make it to the top


Styrkan avklarad, det gamla vanliga passet med en liten tvist, dvs chins, dips, axelpress, tricepslyft, goodmorning, frivändning, bänkpress, stående rodd, 560 situps, armhävningar osv.

Kändes bra trots den sena tidpunkten, imorgon är jag som sagt ledig och då blir det dubbelpass. Löpintervaller och årets första rullskidpass, mjaaaauuu!


Gammal fin låt till styrketräning förövrigt

Styrka!

Tjena! Sitter och slänger i mig lite lunch för tillfället, ska jobba några timmar till men sen är jag ledig i 2 dagar vilket ska bli jävligt skönt rent utsagt! Ikväll väntar sedan styrka enligt träningsplaneringen, så jag hoppas få till en schysst dejt med både krampande muskler och syra.

I helgen så ska jag upp till Falun och röja ur min lägenhet , och nästa vecka så drar jag och familjen till Meråker. Men men back to work vilket innebär att montera rullskidor så att fingrarna glöder

Sista svängen hökarängen!2 timmar crosspass blev det idag, 1 timme löpning och 1 timme skidor. Var förvånansvärt fint uppe på spåret och första 2,5an gick att åka rätt så bra, sen att det var sol och + 20 gjorde ju ingenting direkt. Kunde faktiskt inte hålla mig från att lufta fläsket litegrann , så om det är några känsliga läsare där ute så får ni hålla för ögonen.

Styrka imorgon kväll och ett lättare joggpass blir det, ska vila lite småslitna ben inför intervallerna på Onsdag .

/JH

50 000 !!!


Så många är ni som snart har tittat in på den här sidan i ur och skur sen jag började förpesta internet med min närvaro i Juli förra året, lite sjukt egentligen. Jag menar vad har jag att bjuda på egentligen???

En liten ambitiös och målinriktad kille från Örebro som är en av de få som vågar säga det han tycker rätt och slätt och som har bestämt sig för att försöka nå framgångar inom ädla sporten längdskidåkning, men trots att dessa framgångar uteblivit denna säsong så fortsätter ni läsare trots allt att ströma in på sidan. Visserligen så är jag ju rätt snygg och attraktiv så jag förstår er kvinnliga läsares närvaro, men vad fan gör ni andra här???

Skämt och sido, det är Stort! och det värmer att ni läsare har blivit såpass många. Någon dag hoppas jag att ni ska få utdelning för all läsning och jag för all min träning, men tills dess ska vi ha det roligt på vägen . . . .

Solen skiner idag och jag tänkte fortsätta på den sköna t-shirt trenden som jag startade igår då det är sol och 15 + idag. Blir ett längre crosspass löpning och skidor, tanken är att jag ska springa tur och retur till Ånnaboda och passa på att glida runt lite på den lilla snö som nu finns kvar, det blir nog riktigt fint.

Men först väntar en längre promenad i skog och mark med jycken, måste ju värma upp de slitna benen från gårdagen lite.

Nu är man med i matchen igen!

2 Timmar löpning på lite olika favoritrundor uppe i Kilsbergen toppat med Hållnings/allmänstyrka 25x 40/20+ 25x40/20. Fina grejer! Nu Paris Robauix, forza Fabian Cancellara!

Vilken Lördag

Blev en fin Lördag igår trots en vilodag, blev nämligen inbjuden till Karlslunds avslutningsmiddag inne i centrala Örebro på restaurang Wobbler. Blev en fin kväll med en go trerätters middag och lite skönt umgänge, kvällen avslutades sedan på Ritz ett stenkast därifrån, en fin kväll ute i nattvimlet vilket inte händer så ofta.

Idag är det träning som gäller, ska snart sticka ut på ett 2-3 timmars långpass löpning och sen köra ett överlångt pass styrka. Ska försöka träna på rätt så stenhårt sista veckan på detta träningsår för att sedan ta det lite lugnare i någon vecka och bara träna det som faller mig in, ska bli skönt mentalt att ta 1 vecka där man inte följer planering utan bara kör.

Men sen är det dags att bomba igång igen och då är det bara att följa planen, blir mkt uppbyggnadsträning med styrka, löpning och lite alternativ träning till en början med lite mindre mängd, men allt eftersom kommer träningen stegras och då är det de goa 20+ timmarsveckorna som gäller.