Åk själv då GubbjävelVilka legender! Nu ska jag jobba, sen ska jag springa och styrketräna.

Lägger av!

Efter en katastrofal säsong med mer motgångar än framgångar och dessutom massa kränkande kommentarer här på bloggen så har jag nu kommit fram till att jag ska lägga av helt med skidor och bloggande. Jag klarar det helt enkelt inte längre med allt utomstående tryck . . . Kommer istället lägga fullt fokus på det jag älskar, nämligen hästhoppning. Så det här blir mitt sista inlägg, så tack för allt och ha det bra! Mvh Joel

Just fan, det är 1a April idag ;-)

Våren, vilken räkmacka!


Vilken jävla förmiddag det blev, upp i ottan för att springa intervaller, hålla skidlektion, träna och sen ett kortare pass löpning distans. Åter hemma igen räknade jag ut att jag varit vaken i 4 timmar och tränat i 3,5 av dom, vilken livsstil egentligen, men men bättre det än att ligga i soffan och umgås med chipspåsen.

Löpintervaller var det som sagt och det gick faktiskt över förväntan, körde ett lite lättare löpintervallpass för att inte knäcka benen totalt och få några skador på köpet, så fick faktiskt bara ihop 20 minuter effektiv tid men gott det iaf. Körde 15x 70/20 + en stege på 1-2-3, kändes faktiskt fint och det var kul att löpa ut rejält.

Skidlektionen gick sedan smärtfritt och vilka spår det var då! Helt magiskt att åka i kallsnö med manchesterföre sista dagen i Mars månad, som sagt grymma pöjker som har hand om det där. Och eftersom det var -6 inatt så kunde jag inte hålla mig för att åka lite i skogen oxå på den stenhårda skaren . . . .
Spåren är som ni förstår riktigt fina och håller nog bra kvalite i ca 2 veckor sen, vilket är perfekt då man kan blanda träningen lite och sakta men säkert gå över till barmark.

Efter intervallerna och skidåkningen sprang jag sedan hemåt genom skogen på den hårda skaren, lite kul att springa över blöthål och dylikt som kommer vara hur jobbiga som helst att passera om någon månad men som man nu tassade lätt över.

Så ett skönt trippelpass blev det , nu får vi se vad eftermiddagen har att erbjuda =)

Ha en sköööööön dag på er!

/JH

Maxstyrkepass

Chapp, lite dåligt med bloggande på slutet men det är mkt annat som tar upp ens tid i dessa härliga vårtider.

Idag brände jag av ett löppass och ett maxstyrkepass, styrkepasset ser ni här nedan och är inriktat på explosivitet och inte muskeltillväxt då jag har väldigt lätt att bygga på mig lite för mkt. Därför kör jag mina set med väldigt få reps för att kunna lasta på en del och få maxinsats på varje repitition uppblandat med lite lättare vikter för att kunna explodera.

3x80 situps
3x4 Chins ( med 10 kg vikt)
3x3 frivändning
3x3 stående rodd
3x3 tricepslyft
3x3 axelpress
3x3 goodmorning
3x10 bänkpress
3x15 situps med 10 kg vikt

( alltså 3 set med oftast 3 eller 4 reps)

Nedvarvning och uppvarvning

Passet kändes bra och jag kommer som vanligt lägga in lite mer maxstyrka nu i slutet av säsongen/ början av barmarken för att bygga upp en stabil grund att stå på.

Imorrn är det ledigt från jobbet men ska hinna med 2 pass och en skidlektion, tänker bränna av det första löpintervallpasset för säsongen imorgon bitti, intressant!

Update!

Har hänt mkt sen i söndags, igår tränade jag 3,5 timme varav 2,15 på ett underbart skarpass på kvällen med ett gäng karlslundare och som uppvärmning hade jag bombat igenom ett styrkepass på 50 effektiva minuter.

Imorse så hade jag en skidlektion med 1 timme lugn och fin åkning. Credd till spårpersonalen som trots att det snart är april har fixat så att det är bra spår på både kanonsnöspåret och långspåren. Inte ofta man kommer upp en sen aprilmorgon och har manchesterföre med kallsnö. Imorrn blir det ett styrkepass och lite skarlöpning på morgonen innan vi får se vad kvällen har att erbjuda . . . .

Bjuder på ett par bilder från gårdagskvällen nedan


Is this heaven?Återigen ett fint skarpass, vindstilla, sol och fint sällskap toppat med en paus för lite grillning, skönt värre! 4,5 timme var vi ute sammanlagt och av detta så blev det 3 timmar effektiv träning . . .

Imorgon kväll så blir det troligtvis ytterligare ett skarpass men på förmiddagen blir det löpning och styrka. Ska försöka träna på hårt resten av det här träningsåret och även fast jag inte avslutat tävlingsmässigt på topp så ska jag iaf nå toppen träningsmässigt. Hoppas och tror att jag kan få nytta av det senare när det nya träningsåret drar igång . . . .