Hundtricket


Chapp, oj vilken dag, full fart minst sagt på jobbet och sen direkt in i bilen för att hämta nye terrorjycken som förhoppningsvis blir en skön träningspolare i framtiden. Så fullt upp har det varit och då tajmade det rätt så bra med en vilodag idag . . . .

Imorgon så blir det dock träning igen, en skön 3a, skidpass a1 , skidlektion , styrkepass. Hörs då!

/ JH

Weltklasse!


Bilder lånade från Storstenshöjdens fb sida


Gokväll, nersjunken i soffan sitter man nu här efter en dags jobb och tränande, har nyss sett Northug snacka ut i Skavlan och det är en skön humor och med glimt i ögat han förklarar det han gjorde under VM, en stor idrottsman helt enkelt.

Ville egentligen bara passa på att tipsa er Kiffare och andra locals inne i stan om vilka grymma spår det är uppe i bergen för tillfället, när det regnade i stan igår så föll det 1,5 dm snö här uppe och med den här fina prognosen http://www.yr.no/sted/Sverige/Örebro/Ånnaboda/langtidsvarsel.html så ser det ut att bli grymt bra framöver, så upp och åk för bövelen.

För egen del så är det vilodag som gäller imorgon, 8-9 dagar sen sist så det ska bli skönt. Blir att jobba mellan 10-14 och snacka lite skidor, sen så ska den nye jycken hämtas vilket blir roligt. Ha en skön kväll allesammans!

Ciao / JH

LöpardojornaLAI+ MS/AS, kanon!

Sognefjell!

Det gäller hela tiden att ligga steget före och inte steget efter, så redan nu har jag så smått börjat fundera litegrann mot nästa säsong och dess upplägg, även fast jag såklart fortsatt har fullt fokus på att avsluta denna så bra som möjligt. Vi har ju trots allt klivit in i mars månad nu och det är ju egentligen nu den allra bästa "årstiden" kommer med massa fin vårskidåkning, så det är många härliga pass man har framför sig . . .

Men i år så ska jag även försöka få lite mer snökänning under sommaren, så jag och några skidgympolare ligger i startgroparna för planeringen gällande ett träningsläger i norska Sognefjell under början av sommaren, jag menar snö, värme och sol. Kan ju inte bli så mkt bättre!
Kan bli ganska ganska så nice!

Ruggig Holmenkollendimma . . .


Tjena! Har idag kört intervaller i den klassiska stilen uppe i Ånnaboda såklart, brände av lite längre intervaller med lite lägre intensitet som planerat, tröskel alltså. Körde 2st 10 minutare och sen 2 stycken 6 minutare med 2 minuters vila mellan alla intervaller, kändes helt okey och det var ett fint pass att genomföra. Som vanligt så bjuder Ånnaboda på snö och nypreppade spår, men dessa snöade igen rätt så snabbt.

Lite roligt det där med Ånnaboda kontra Garphyttan kontra Örebro, för om det regnar som det gjort idag inne i stan och här i hyttan bara 3 kilometer från ånnaboda, så vet man att det till 99%s säkerhet kräksnöar uppe i bergen. Det stämde klockrent idag och jag valde att gå på ruggskidor idag då det var kraftigt snöfall och +1 i luften, rugg som man kanske inte använder så ofta och som jag personligen känner att jag använder för lite men som funkar klockrent varje gång.

Idag tog jag 1 av mina par klisterskidor och ruggade upp med lite halvgrovt slippapper, hade bergfäste och kunde klättra som en bergsget, även baklänges om jag velat det. Hade dock inte i något pulver eller silikon i fästzonen vilket medförde lite sämre glid, men men bra träning blev det iaf, sen så gäller det att hela tiden att hålla igång skidorna så att inte ruggen fryser, vilket jag misslyckades med på nedvarvningen som ni kan se på bilden ovan.

Snörade sedan på mig löparskorna och löpte likt bekele hemåt och alldeles nedanför Sånnaboda så låg Holmenkollendimman tät. Just i Sånnaboda bara någon kilometer från spåren så ligger den där magiska gränsen där regnet slår om från snö . . . .

Gårdagskvällens lektion och pass gick även den bra och det går framåt så att säga! Nu blir det lite vila.


Nye träningskompisen

/ JH

Efter regn kommer solsken

Å jävlar va solen lyser nu. Godmorgon, Onsdag idag vilket betyder jobb och kvällsträning, som sagt en lite lugnare vecka denna vecka med lite kortare pass och inte lika slitande och hårda. Det gäller ju att bygga upp kroppen mellan de gånger man brytit ner den , men samtidigt inte bara vila och bli seg.

 Ikväll så blir det ännu ett skejtpass och även en skidlektion ska hinnas med, känns bra och kul att det rullat igång så bra vad gäller skidlektioner och intresset för dessa verkar inte avta direkt . . . .

Imorgon så är jag återigen ledig så då är det dubbla pass som står på schemat, ska avverka ett intervallpass i den klassiska stilen med lite längre intervaller och sedan en klubbträning, så det blir ganska ganska så nice.

I övrigt så är det väl inte så mkt att orda om förutom att det händer lite spännande grejer på lördag, en ny träningskompis dyker troligtvis upp och en 4 bent sådan.

Nu är det dags för frukost gott folk, hörs senare.

Att kunna glädjas med andra.

God kväll, ännu en fin dag går nu mot sitt slut.

Tänkte passa på att sammanfatta och delge er lite tankar som ploppat upp här och där, om min säsong , skidliv å lite annat smått och gott som kanske kan vara intressant att läsa.Skidsäsongen 2010/2011 ,vad ska man säga om den, ja just nu kanske jag inte kan säga så mkt då säsongen inte är slut än, men som ändå närmar sig sitt slut. Men vi tar det från början . . .

Med en bra föregående säsong så var det med gläjde och motivation jag åter startade upp träningen igen under våren, planen var satt, träningsmängd, kvalite, tankar bakom passen, ja allt fanns där. Det rullade på fint och jag tränade hårdare än någonsin och under sommaren så steg motivationen och glädjen vad gäller skidåkningen, och det var även någonstans här jag skaffade denna sida, en sida som skulle ge er läsare en inblick i min skidåkning och mitt tänk bakom det hela. Jag skaffade även lite personliga sponsorer och kände att jag verkligen ville intensifiera min skidsatsning vilket jag vill fortfarande. Jag lämnade Mora och efter en sommar hemma så blev Falun min nya studeringsort.

Hösten flöt på fint och likaså träningen, ni läsare blev fler och fler och jag fick även chansen att skriva lite krönikor för skidsport vilket kändes utvecklande och kul även fast jag vet att livet som offentlig person kan ha sina motgångar. Jag drog iväg på en hel del läger och fick fina och många träningpass att ta med mig in i säsongen, på det privata planet blev det dock jobbigare och min studeringslust dog totalt, även Falun som stad kändes lite offside. Säsongen började och den började riktigt dåligt, jag blev sjuk lagom till premiären och fick börja om från scratch. Väl i tävlingsspåret så kände jag inte igen mig själv, jag radade upp dåliga resultat och mådde inte särskilt bra . . .

Under Jullovet så tog jag då det tuffa beslutet att bryta upp från det jag höll på med och valde att flytta hem, det var ett riktigt tufft beslut men kändes klockrent och känns likadant fortfarande. Det kändes som att en järnbalk lyfte från mina axlar och jag fick en positiv kick både på det privata men ochså sportsliga planet, jag fick med mig några halvhyfsade resultat i tävlingsspåret och kände äntligen igen mig själv. Jobb och annat ordnade sig även det snabbt vilket givetvis var kanon . . . .

Sen flytten hem har det gått några månader och nu rullar det mesta på fint, jag har fortfarande inte fått med mig de resultat jag ville ha under den här säsongen men träningen och det övriga livet rullar på riktigt fint för tillfället så jag kan inte vara annat än glad. Jag hade som målsättning med den här säsongen att prestera mitt livs åkning, att ha en lång och stabil form och kunna vara nöjd efter varje tävling, något som jag nu när jag blickar tillbaka inte alls har lyckats med, Men samtidigt vet jag att det är såhär inom idrotten, det går upp och ner och allt måste verkligen klaffa till 100 procent för att man ska lyckas, även det utanför idrotten och som ni förstår så har det inte gjort det.

Min glädje och motivation för att verkligen lyckas inom skidåkningen är dock fortfarande på topp och jag vet att allt arbete jag lägger ner en gång kommer ge tillbaka, samtidigt gäller det att ha självdistans, jag vet att jag inte är någon större talang och inte har några större resultat att visa upp. Men det är inte för att ha någonting att visa upp jag håller på utan för att det är så inihelvete roligt och intressant att pressa min kropp till max, givetvis vill jag se resultat men det ser jag som en ren bonus den dagen de kommer

Och det är någonstans i det där många av er läsare fått fel uppfattning, det verkar som att många tror att och har trott att jag ska ligga topp 20 i Sverige. Många av er har säkert fått den bilden eftersom jag har synts lite här och var och är inte den som döljer vad jag tycker och inte heller döljer min ambition eller mål med mitt tränande, jag säger vad jag tycker helt enkelt och är inte den som viker ner mig och det tänker jag fortsätta med. Jag har en chans att delge er läsare tankar och funderingar, den har jag tagit och skriver dom utan något som helst filter. Kan låta kaxigt men det är sån jag är och det får ni leva med. Topp 20 är ett delmål, men vägen dit är otroligt lång och jag har många års slit framför mig för att ens försöka ta mig dit, så lägg era förväntningar därefter . Jag VILL ligga där nu, men jag GÖR det inte i nuläget.

Som sagt idrotten går upp och ner och det blåser hårt på toppen, när någon lyckas så misslyckas någon annan. Så därför har jag valt att istället för att gräva ner mig över mina dåliga resultat, valt att glädjas över andras. För ni är många som gör fina lopp där ute, som inspirerar, som motiverar och som gör att revanschslusten växer under tunga stunder som den här säsongen varit, särskilt under Vasaloppet var det imponerande läsning. Ni vet vilka ni är, Giffers, Kiffers, osv. Tack för att ni finns där, i både vått och torrt, som kompisar och träningskamrater, ni är guld värda!

Vill även passa på att tacka er läsare för det enorma intresset som det faktiskt blivit om lilla mig som skidåkare, mkt mkt större än vad jag någonsin skulle kunna tro. Tack för era värmande kommentarer och sköna comments även fast jag kanske inte har infriat era "förväntningar", men som sagt det är inte därför jag håller på utan för att det är bland det bästa jag vet att pumpa ut mig själv fullständigt. Ni får gärna ha förväntningar eller liknande, men dessa bryr jag mig inte om, så att hålla på med massa anonyma nedsättande kommentarer och annat skit är ju bara patetiskt. Läs istället för att det är intressant och häng med på min egen resa inom skidåkningens sköna värld, ställ frågor och ge kritik, både positiv som negativ och ha åsikter men skippa skitsnacket för det berör mig inte det minsta.

Jag brinner för skidåkningen och hoppas att mitt ambitiösa och målmedvetna arbete, fysiskt som psykisk kommer resultera. Om inte annat så kommer jag ha haft jävligt kul på vägen!

Många träningstimmar, tävlingar och inlägg kommer dyka upp framöver, så häng på! Tack för mig och ha en fin kväll.

/JH

Spännande!


Lätt styrkepass innan frukost ( 20 minuter allmän), check!

Jobb nu , check!

Spännande grejer på Lördag, check!

Nästa tävling, valbergsrännet, check!

Kvalitet!Gång på gång på gång på gång, se i hög kvalitet så ser ni what i mean . . . .manchester!

Funderingar

Nyss tränat, 1,5 timme skejt + 1 timme löpning, kändes fint och bra. Mkt piggare nu än för 1 vecka sen vilket är kanon, har även fått till tekniken mkt bättre de senaste passen, kan det vara följden av de skidlektioner jag har haft den senaste tiden eller kan det vara att jag bytt en hel del material , inte vet jag men det känns bra iaf.

Vasaloppet igår som sagt, satt för en gångs skull i soffan och följde det, skönt på ett sätt men tråkigt på ett annat. Nästa år kommer jag iaf stå på startlinjen, det är något som är säkert iaf. Efter att ha åkt det loppet 2 gånger, 1 år som junior och med väggen som resultat och 1 gång senast 2010 med materialproblem som följd så är revanschlustan stor. Det blir start i Vasaloppet igen nästa år, 1 dag i soffan får fan räcka:-) Dags att leverera något i skidspåret och inte bara snacka  . . . Det hade varit jävligt kul att lyckas på Vasan, med all träning och med bra stakåkning så tror jag att jag kan få till ett bra resultat. Är det dessutom lika bra förhållanden som iår då det nästan automatiskt blev rekordtider;) så skulle ju inte det sitta fel . . .

Har även haft en skidlektion idag, i den fria stilen för en gångs skull vilket är och var riktigt kul, särskilt när personen i fråga är intresserad och ambitiös, men har 9 stycken lektioner till med denna åkare så förhoppningen är att få till en ny Hellner.Förövrigt så var det underbart att vara skidåkare idag, 0 gradigt, sol och nypistade spår, sämre kan man ha det!

Humor!

Träningen gick bra idag och jag kände mig pigg, men något annat bör man väl inte ha gjort efter att ha tittat skidor hela dagen och vilat upp sig å fått massa motivation.

Dunkade iaf igenom ett styrkepass på 30 minuter som var inriktat på uthållighet, 10 min mage+10 min armar + 10 min ben och rygg. Satt riktigt fint och den valrossliknande kroppen fick sig en fin uppåtshape. Imorgon är det dubbla pass som gäller, 1 i fristil och 1 i den klassiska + att jag ska hålla i en skidlektion. Hoppas på fint väder och pigg kropp! Annars så kommer jag dra ner lite på träningen den här veckan och lägga in mer fart helt enligt plan ( 2+1) . . . .

Kan inte låta bli att visa en fin video som skido-stjärnan Carl Magnusson länkade på ansiktsboken.se, en skön video som visar vad svenska skidåkare överlag behöver träna på och som jag förstått det så råkade ingen illa ut på den här videon, så det är ren och skär humor helt enkelt.

Soffhäng

Det är med stor avundsjuka man ser åkarna i dagens vasalopp glida fram, bättre förhållanden kan man ju inte ha direkt. Men men man får ju skylla sig själv att man inte står på startlinjen, det gäller att hålla sig frisk och gör man inte det så kan man fetglömma vasan. Men soffan duger rätt så bra idag efter en hyfsat hård träningsvecka . . . .

SVT gör verkligen kanonsändningar och det är många sköna profiler som dyker upp i rutan, förövrigt så var Brink helt klart en värdig segrare idag och det var imponerande att se den upphämtningen han gjorde, men jag kan ändå inte låta bli att tycka lite synd om Jerry Arhlin som år efter år är där uppe men inte får till det.

Många länsåkare får dock till det och gjorde fina insatser idag, grattis!

Nu är det 5-milen som gäller och där håller jag tummarna för att Södergren kan sno åt sig en bronsmedalj, efter det så blir det lite skön träning i det underbara vårvädret. Löpning och styrka!