Ärlighet varar längst

Träningsplanerar, råkade kolla igenom en gammal träningsdagbok litegrann. Säsongen 05/06 gick det visst lite tungt där ett tag.


Vilodag idag. skönt. Var rejält schleeten på passet igår och kunde inte locka upp pulsen på något nämnvärt höga höjder, efter en helg med fint med träning och likadan en bra måndag och tisdag så har jag idag inte gjort särskilt mkt alls, villket har varit skönt iof.

Under måndagen körde jag ju som sagt ett hårt men kort fartlekspass a2/a3 på skejtlaggen + styrka på förmiddagen, under kvällen avverkades sedan ett bra fotbollspass med mkt spel och 10 st 70/20 intervaller efteråt.

Under Tisdagen körde jag sedan ett 1,5 timme långt överkroppspass med 4 stycken 4 minuters intervaller inlagda var 20e minut, 2 st stakning och 2 st smirredrag i brant backe, smakade mumma i triceps.

Nu väntar hård träning ett par dagar vilket ska bli mkt fint.

Kämpar, sliter, svettas


Summering av veckan som gått:
Mån: La1 + styrka 1,5timme
Tis: Vilodag
Ons:  MTB 1,00 / testrace skejt 5 km Filipshyttan - Garphyttan Snittpuls 192 maxpuls 204. (0,16)
Stakning 2,00.
Tor: MTB 1,00 + styrka / Högintensiv fotbollsträning + intervall.
Fre: Crosspass mtb+ löpning + smidighet/ styrka 1,30/ Stakintervaller (0,30)
Lör: La1+ styrka 60x 40/20
Sön: MTB långpass 3,00 + lite fartökningar, maxpuls 195.

16 timmar.

Då har ännu en träningsvecka passerat och jag fortsätter träna på enligt plan, lite mindre timmar och lite mer kvalite, just den här perioden ligger fokus på lite kortare och hårdare pass för att sedan under nästa period bytas ut mot längre pass och fartpass med lite lägre intensitet dvs tröskelfart.

Idag är det måndag och nu går jag in i den sista hårda veckan denna period innan jag nästa vecka tar det lite lugnare och avslutar denna period, tycker dom här fartperioderna som jag kör är rätt sköna, jag tränar mindre mängdmässigt i timmar men kör desto hårdare det jag kör. Nästa period så ökas träningen upp och intensiteten minskar litegrann och då kommer antal timmar landa på ca 90 timmar i jämförelse med denna period som landar på ca 65.

För tillfället så känner jag mig stabil, jag är lättare, starkare och snabbare än på länge, kanske rentav den bästa formen jag känt någonsin, jag kan bara hoppas och satsa stenhårt på att få med den här känslan in i säsongen sen ochså.

Idag har jag på förmiddagen kört ett kort men hårt fartlekspass på skejtskidorna i 45 minuter, a2/a3 fart med lite impulser, spurter och kortare intervaller inlagt, efter det har jag sedan kört ett styrkepass. Ikväll väntar en fotbollsträning och nu när sommaruppehållet är över och matchspel börjar närma sig så hoppas jag på bra intensititet ikväll.