När en vision blir verklighet

Legat lågt med bloggandet de senaste dagarna, har inte haft så mkt matnyttigt att komma med, men för er som är intresserade så gick torsdagens träning bara fint. Körde 1,20 lugn distans på rullskidorna under förmiddagen och sedan ett fräscht spänst och explosivitetspass med klubben på kvällen, från och till träningen cyklade jag givetvis, all extra träning som man kan få är ju bara positivt. Igår var tanken att köra ett hårt löppass med stavar i motbakke, under dagen tjocknade det dock till lite i hals och näsa vilket gjorde att jag tog det säkra före det osäkra så här nära säsongen och vilade, idag är läget tyvärr oförändrat, inget som brutit ut än men ändå inte tillräckligt bra för att träna.

Så det blir ytterligare en ofrivillig vilodag, tråkigt men det är bara att acceptera läget och göra det bästa man kan av dagen. Förhoppningen är att vara tillbaka i träning så fort som möjligt och visst är det inte optimalt att vila såhär mkt när premiären bara är någon vecka bort, men samtidigt är den mesta av träningen gjord och den har gått bra, man kan inte få allt här i världen. Planeringen nu framtill premiären är lite olika dag från dag, men huvudspåret jag följer är att få in så mkt hårda fartpass som jag bara kan och varva detta med lite lugnare pass och styrka.

Nu till något roligare, på det personliga planet händer det en hel del grejer och jag kommer inom en viss tidsperiod byta arbetsgivare. Jag är som ni säkert förstått en rejält insnöad längdskidfjolla, jag diggar allt som har med längdåkning att göra och förutom att själv elitsatsa tycker jag det är roligt att lära ut teknik och annat till folk, något som jag funderat på länge och något som jag nu får chansen att göra i ännu större utsträckning. Jag kommer nämligen börja jobba som Längdskidinstruktör uppe i Kilsbergen, vilket känns helt grymt. Jag är extremt tacksam både mot min nuvarande och min nya arbetsgivare som ger mig den här chansen och tror att det kommer bli ett klockrent projekt för mig.

Så är du/ni/ditt företag intresserade av att under vintern få en skidlektion, gå en skidkurs eller ha en skön skidweekend, tveka då inte att höra av er till mig!

Som att få en julklapp redan nu

Hej på er, ja det händer inte ofta, inte ofta alls men någon gång sådär vart fjärde år kan det hända. Man känner det redan på morgonen, och då är det varken de nya kallingarna som sitter så förbannat bra eller den goda smaken på nya bamse barntandkräm jag pratar om, utan det är bara något som känns, ja det känns bra, idag är det min dag!

Lite så var det igår, chockartat javisst, men vafan det är väl någonting man kan börja vänja sig vid. Utvilad, pigg i kropp och sinne och fulltankad inför en ny och fin dag, inga måsten och inga problem, en hel dag till att bara fokusera på träning. Låter kanske inte så jävla roligt för en halvfet pizzabagare som just beslutat sig för att gå ner 20 kg i vikt, då är kanske den där dagen då man kan fokusera på enbart träning ett helvete, men för mig, mig själv som diggar träning och iaf motionerar någon gång eller 2 i veckan så är det ju rätt nice.

Och dagen utnyttjade jag riktigt väl även om det blev en liten impulsiv omplanering av träningen, men samtidigt nu när det närmar sig säsong så gäller det att ha lite fingertoppskänsla för att pricka rätt och därför kan en del omplaneringar komma att ske men det är ändå en grundplan som ska följas. Så gårdagens träning blev 2 pass, ett kortare och lugnare cykelpass för att väcka och låta kroppen komma igång lite försiktigt efter semestern på 48 timmar, ingen kallstart av turbon här inte, 1 timme cykel i sakta mak blev resultatet.

Under kvällen körde jag sedan ett riktigt hårt men samtidigt riktigt fint intervallpass uppe vid storstenshöjden tillsammans med KIF, jag körde 4 stycken 4-4:30 minuters intervaller där jag blandade stavgång med elghufs. Ett riktigt kanonpass i vinden och spöregnet där jag kände mig riktigt stark vilket var skönt, för som sagt det händer inte ofta och 4 år är en lång tid ;) Pulsmässigt kunde jag pressa mig rejält och ta ut det jag hade under underställströjan, förutom en fantastiskt byggd överkropp då . . .  Pulsfilerna ser ni nedan.

Training Result 26.10.2011 18:14


Men eftersom jag valde att köra ett hårt intervallpass igår så kommer jag inte köra ett race idag, hade det varit sommar hade det varit något helt annat då hade jag nog fullständigt skitigt i om jag var sliten eller ej, men nu, nu är det en annan sak och jag vill ha en utvilad och pigg kropp som kan pressa ordentligt på varje kvalitetspass, detta för att hitta form.

Egentligen är jag en sån som tycker att jag är mesig och töntig när jag frångår planeringen och tycker att jag är en fjolla som inte vågar eller är för klen för att köra ett intervallpass till, thats true, men det är inte alltid det där extra ger så mkt, snarare stjälper, så för mig egen del handlar det oftast om att våga bromsa mig själv och inte köra ner mig själv allt för långt ner i källaren, får jag en chans till ett extra träningspass eller intervall så tar jag ofta den, och med det kommer både för och nackdelar. Vila bygger ochså har jag kommit underfund med. Racet kommer gå av stapeln under söndagen istället dont worry, . . .

Dagens träning blir ett lättare pass nu på förmiddagen för att sedan ikväll köra ett explosivt spänst och styrkepass med klubben, det börjar kännas bra nu, gött =)

Om det sen visar sig i spåret eller ej får vi se . . .

Racedags!

Hej på er!

Har efter helgen tagit 2 lugnare dagar med träningen, kändes att det behövdes och nu när det närmar sig säsongen så gäller det att lyssna på kroppen, de pass som jag dock kör ska vara och är det riktigt hög kvalité på rakt igenom, det är så lite kvar och det gäller att inte slarva.

Under måndagen körde jag som sagt ett mkt lätt jogg/stretch och styrkepass och igår hade jag faktiskt helvila, vilket passade rätt bra då det var Vasaloppsträff på jobbet och jag jobbade från 09:30 - 21:00. Kul att se alla skidintresserade och det är bara att hoppas att Kung Bore levererar!

Som sagt, säsongen närmar sig och nu gäller det att locka fram formen, om det nu finns någon att hitta i kroppen, så imorrn är det racedags igen och jag kommer bränna av en 10 kilometers i full fart. Ska bli härligt att känna lungorna sprängas och andningen vara på max igen. Men ikväll kommer jag sparra med kiffarna uppe i bergen när det vankas intervallpass =)

Tack!

Tjejer/killar och Örebro läns skidförbund för ett härligt läger, idag blir träningen av det lättare slaget med jogg/stretch/styrka innan vi gasar igen

Mogren´s place!3 pass av 4 nu avklarat på detta Kalle/folksam läger där jag både själv tränar men ochså agerar coach, 6 timmar har nu avverkats under 3 pass och det har känts bra och varit kul, både för mig och övriga gruppen hoppas jag.

Igår började vi med att springa 2 timmar distans på de fina slingorna här i Hällefors där vi befinner oss, klassisk fin Torgny Mogren mark med härlig terräng. Under eftermiddagen igår körde vi sedan 1 fartpass med maxlöpningar med stavar i motbakke + spänst och hitills idag har vi återigen löpt 2 timmar distans.

I eftermiddag blir det 1 styrkepass och sedan är denna träningsvecka över, 1 vecka med relativt mkt träning både vad gäller fart och mängd. Snart börjar formtoppningen . . . . .