Bosön!

Här ligger man då i en skön hotellsäng ute på Bosön efter en rätt så skön dag här i 08a området, är här på uppdrag av Örebros Skidförbund för att möta upp de andra ledarna på en kickoff inför vinterns Kalle Anka Cup.

Dagen har bestått av en god lunch och diverse intressanta diskussioner, nu framåt kvällen har vi genomfört ett instruerat MAQ styrkepass nere i fridrottshallen, en hel del fina och nya rörlighetsövningar lärde man sig och som jag kommer lägga till i min egen träning.

Mötte även IFK Lidingös orienteringsess Filip Dahlgren nere i hallen, skönt att känna att även Örebroare har tagit över den kungliga huvudstaden . . .

Nu väntar en fin middag, adios!

Första passet på riktig SNÖ!
1 timme a2 löpning i snöstorm där bland annat the big stone hill eller storstenshöjden som man säger i folkmun besegrades!

Knockad av stumbjörn.

Chapp!

Sitter i bilen hem påväg till Öret nu, för att sedan tidigt imorgon bitti fara vidare mot Bosön där jag kommer tillbringa helgen på en träff angående vinterns Kalle Anka Cup.

Tidigare idag har jag genomfört ett rejält slitsamt träningspass, kroppen kändes som en Göran Persson som nyss kommit ut från ett skrovmål på MCdonalds, tung och lite småsliten alltså. Men ut på passet kom jag och sen var det bara att rulla på, på tapeten stod långa tröskelintervaller i den klassiska stilen, körde dessa i stigningarna längs gamla leksandsvägen, bombade av 3 stycken långa intervaller, 2 stycken 10 minutare och avslutade sedan med en 12,5 minuters för att tömma kroppen på det sista vilket jag nog lyckades med då jag stöp som en klubbad säl i asfalten efter den sista.

Känslan var som ni nog redan förstått inte på topp, utan det var slitet lite överallt särskilt i armarna som det inte fanns mkt tryck i idag, lyckades dock skrämma upp pulsen i 200 slag så något positivt finns det att ta med sig iaf. Efter intervallerna kröp jag fram likt en snigel på cykelvägarna i en timme för att varva ner kroppen ordentligt, ikväll blir det en skön löptur och lite stretch.

Jag är rejält sliten i kroppen nu efter en hård fartvecka och några dagar med rejält med timmar nu, det känns skönt att veta att man lever. Nu är man inne i en av de få tuffa veckorna som är kvar innan det är dags att börja glida runt på snön, så barmarkssäsongen är snart över och en kanonfin sådan!

Vi hörs av gott folk!

/JH

/ JH

Timmarna rullar på . . .

6 stycken blev det sammanlagt idag, 6 fina timmar med bra träning men där någon större form kanske inte finns, men den kommer, det lovar jag!

Nu på eftermiddagen blev det 3 stycken pass, först stakning distans i 1,5 timme där jag pumpade på i så kuperad terräng som möjligt för att ge överkroppen en rejäl snyting. Stakade rundan Slätta- Varpan - Österå- Falun- Lugnet- Första backen upp mot skuggarvet- Lugnet och avslutade det hela med att staka uppför Sjulsarvsbacken för att sedan sticka in i fridrottshallen och bränna av ett Allmänstyrke/ Medicinbollspass 40/20x30.

Efter att ha avklarat detta i en rätt så fullpackad fridrottshall begav jag mig till regementets gymnastiksal, där blev det 1,5 timme intensiv och rätt så rolig innebandy. Skönt med lite närkamper och korta sprinter . . . Så nu kan jag med gott samvete stämpla ut för kvällen.

Imorrn blir det klassiska intervaller och ett distanspass löpning, Auf wiederzehn!

/ JH

2 timmar skejt!

Bjuder på en liten snutt från förmiddagspasset, nu blir det stakning, allmänstyrka och innebandy, mission "knäcka överkroppen" har inletts.


PS: Kolla gärna på den i högre kvalite, ändras nere till höger!

"Dancing in the dark"

Spelades upp ett par gånger under dagens 2a pass som blev ett fint 2 timmars distanspass med rullskidorna efter att planerat om träningen lite under dagen eftersom jag har ytterligare tid över i helgen. Å Springsteens gamal fina slagdänga passade som handen i handsken kan man säga då jag dansade lätt och fint över asfalten, det kändes kanon idag, tekniken satt där och det kändes allmänt bra, kentas just idag är jag stark hade även den passat idag.

Passet körde jag på cykelbanan längs gamla Leksandsvägen, en väg som jag inte utforskat så mkt tidigare men som kommer besökas oftare nu då den var extremt läcker att åka på, nylagd asfalt och belysning å ingen trafik, mumma! Nu ska jag slänga ihop en het tacogratäng och njuta resten av kvällen, imorrn är det skolledigt så då blir det full fokus på träningen, SAIF på förmiddagen och SAIK( ÖK) + AS+Innebandy på eftermiddagen, hoppas kunna passera skamgränsen med råge . . . .

Ciao ciao!

Tur att det snart är vinter!

För nu har mina kompisar, livskamrater, träningspolare, stöttepelare, dom som alltid följer mig
vart än jag ska, i vått och torrt, morgon som kväll, tröttnat på mig och min åkning och gett upp

The show must go on

Har nu på morgonen varit ute och spättat på med lite skejtintervaller längs gamla leksandsvägen i kanonväder, sol, klart å kallt å rätt hyfsad form, då är det kul att åka!

Körde en gammal beprövad intervalltyp som jag berättat om förr här på bloggen, 30 minuter 10/20-15/15-40/20 i en enda lång intervall, och idag kände jag mig bitvis som en duracellkanin med nyladdade batterier, fin åkning alltså. I eftermiddag blir det ett längre crosspass med löpning och klassisk rullskidåkning längs Leksandsvägen som jag ska utforska ännu mer.

Har även kunnat planera om lite i tränigschemat då jag har fått mer tid till träning än vad jag trodde i helgen, ska nämligen till Bosön med Örebros läns skidförbund för att gå igenom lite inför vinterns Kalle Anka cup där jag fått äran att vara en av 2 ledare med huvudansvar för truppen, kul det !

Snö! Picturez!

Tjena! En fin träningsdag är nu slut, lyckades plocka ihop de planerade 5 timmarna och har haft en överlag fin känsla i kroppen hela dagen. Nu på eftermiddagen averkade jag och Selånger/Sundsvalls skidstjärna tillika en gammal skidgymkompis får Ljusdal Sofia "soffan" Sepänmaa ett skönt distanspass runtom Falun. Riktigt skönt och lugnt tempo där tiden flög iväg, tänk vad lite "skitsnack" kan göra, bjuder på lite bilder från dagen nedan . . .

Imorrn står 5 timmars träning återigen på schemat och då ska det pumpas skejtintervaller och troligtvis löpas ett längre distans pass. Nu står det dock en landskamp på schemat. He på er!

Running/strength in da sunrise!

Ya man! How are you doing!? En skönt morgonpass har nyss genomförts och det i sällskap med åmåls dallidovich och team sunpockets sasse. Vi började med att springa lite olika banor upp vid lugnet, blandannat den fina "tarzanbanan" för småungar uppe vid kårestugan för att sedan springa lite obanade och oplanerade rundor i hoppbacken upp och ner, ganska så ganska så nice! Efter att ha sprungit i en timme så stack vi in i fridrottshallen och bombade av ett fräscht styrke pass. För egen del så körde jag igenom golden four övningarna + 10 minuter allmänstyrka med inriktning på mage. Hela passet kändes lätt och fint, skönt det. Bilder kommer ikväll för nu fortsätter föreläsningen!

Lägger av!


Yepp för en dag så har jag lagt träningen på hyllan men jag gör comeback redan imorrn, för idag har jag nämligen en vilodag inplanerad och den tar jag tillvara på tillfullo. Även fast det rycker lite i musklerna då man ser det goa träningsvädret som det är ute just nu, sol, kall och fin höstluft och ett fint färgspektra.


Men har man vilodag så har man och då ska man försöka slappna av både fysiskt och mentalt och försöka "glömma" träningen om så bara för några timmar, något som jag tror är viktigt. Har idag haft en rätt så nice dag i skolan där diverse föreläsningar avverkats, nu står en allmänt rätt så relaxad eftermiddag på planeringen där lite småsaker skall fixas. Lite sponsorgrejer, träningsplanering, samt att lyssna igenom den skiva som idag kom med posten och förhoppningsvis blir det inte klagomål från grannen.

Grym musiker, både som millencolins sångare och som soloartist

http://www.youtube.com/watch?v=n_4ZXdo7PyU&feature=related

Imorrn står så återigen träning på programmet, tillskillnad mot en hel del andra skidåkare så känner jag för tillfället en väldig lätthet i att hitta motivation och träningsvilja, jag har fått träna på enormt bra väldigt länge utan problem nu och bara det i sig ger en enorm trygghet. Det är roligt att träna, både i med och motgång men just nu är det extra roligt då jag känner mig stark, har fått säsongens utrustning och har snart en hel del snöläger att se framemot.

Imorrn blir det troligtvis fokus på lite lugnare träning, LAI+AS på förmiddagen för att sedan på eftermiddagen köra SAIF 3,00 alternativt SGAIII med skidhögskolan i Romme, men det får kroppen avgöra. Det är inte långt kvar nu och nu gäller det att inte göra snedsteg och förstöra allt man skapat under sommarmånaderna, vi hörs gott folk!

Summering av veckan!( bilder från http://www.pereklof.se/tourdekif/index.asp?val=bilder)

Gokväll kära readers!

10 pass, 8 a3 pass , 150 minuter A3, 3 styrkepass, 17 timmar träning.

Där har ni en fin summering av veckan, en vecka som jag tycker jag genomförs helt okey men där träningstiden kanske blev i minsta laget tyvärr, hade som plan att nå upp till ca 20 timmar och detta gjorde jag tyvärr inte. Dock så vet jag att jag bitvis har tränat en hel del mer under vissa perioder än planerat så det känns ändo som jag ligger i fas, det viktiga den här veckan har ju givetvis varit intervallpassen och de 8 stycken har jag genomfört på ett bra sätt vilket känns bra.

Har nu genomfört 2 av höstens 3 planerade fartveckor och jag tycker och hoppas att det ger effekt, det känns som så iaf och känslan är att kroppen klarar av den hårdare träningen bättre och bättre. Nu fortsätter den här 4 veckorsperioden med 2 stycken hårdveckor på ca 20 timmar + en lågvecka på 10 innan jag i nästa period höjer upp träningen ett snäpp och genomför den sista riktigt hårda perioden inför säsongen, sen jävlar ska det gå undan!

Perioden kommer innehålla en hel del läger och annat roligt, så det blir minst sagt ganska så ganska så nice, men det är nästa period det. Nu bombar vi på resten av denna oxå, å det är inte bara att göra, fullt fokus och stenhårt arbete är vad som gäller. Snart är vintern här och då ska jag inte bli att leka med . . .

Over and out

/JH

Flytta gränser

Där satt den! Smackebonk! hallelujah!

Ibland måste man flytta gränser för att ta sig någonstans här i livet, något som jag tror är viktigt och en bra egenskap att ha och det var nog ungefär vad jag gjorde idag då jag avverkade mitt 7e och 8e intervallpass idag.

Kroppen skrek redan imorse på vila, psyket oxå men har man planerat något så genomför man det, det gäller att ha inställning och vilja men samtidigt tänka smart, träna hårt, effektivt, och bra utan att dra på sig skador eller bli sjuk.

De 2 passen jag avverkade idag var enormt jobbiga men ack så sköna att ha gjort efteråt, 4x6,30 minuter stavgång + 5x3 minuter "elghufs" bombade jag på idag . Fina pass där jag verkligen fick slita minst sagt . . .

Väl hemma så knöt jag ihop säcken med att köra ett styrkepass, 40/20x30 och en fin vecka kan läggas till handlingarna, nu ska kroppen få den vila den ropat efter och ikväll åker jag åter upp till Falun.

Nu ska jag njuta av de sista timmarna hemma, summering av veckan kommer ikväll!

/ JH