För klen för tillfälletÅrets fetaste tävling, i år igen!
 
 
Hemma från SM veckan, en vecka som innehöll det mesta och kan även vara bland det sämsta arrangemang jag varit på, att Falun ska arrangera skidVM nästa år kan vara bland det största skämt skidsverige upplevt, förutom mig själv då.
 
Anlände till SM under onsdagskvällen och den första distansen för egen del var stafetten under Torsdagen. Där ställde vi upp med ett riktigt ungt lag med 3e och 4e årsjuniorerna Gustav Sundström och Lucas Lennartsson samt mig själv på sistasträckan. Vi hade säkerligen kunnat haft ett ytterligare lag på linjen med ytterigare ett par unga juniortalanger, men de sparar vi på till framtiden. Stafetten i sig blev väl inte direkt någon höjdare för våran del, ett par krascher på både Lukas och Gustav samt lite halvdåliga skidor för dom båda gjorde att när det väl var dags för mig så låg vi sist placerade, men det ska nämnas att grabbarna kämpade som hjältar och i mina ögon ska vara nöjda med sina insatser. För egen del gjorde jag inget höjdarlopp men slet på det jag hade och tog vårat lag imål helt enkelt, hade väl egentligen hyfsade skidor men upplevde att jag hade det tufft att trycka ner dom uppför och tappade på så sätt fäste och saxade uppför de flesta backarna likt en hjulbent kossa, blev bland annat omkörd av Richardsson uppför mördarbacken, var ungefär som att jämföra en Hyundai Atos och en Ferrari Enzo på autobahn, där snackar vi fart och klass.
 
Men tog oss som sagt imål och det var ett positivt steg bara det, kul att vara med och tampas och lära inför framtiden och skaffa rutin, för så många talanger som Gustav och Lucas som det kommer underifrån i denna klubb så kommer vi förhoppningsvis ha många bra år och stafettlag framöver i SM.
 
Under Lördagen dunkade jag sedan av sprinten, en sprint som väl egentligen inte var någon sprint utan mest en parodi på medeldistans. Valde att gå på rejält med fäste för att löpa på bra uppför backarna, något som jag tyckte lyckades bra med under prologen, däremot så tappade jag en del i glid in mot stadion och även ork på den långa banan och då ramlar sekunderna snabbt iväg vilket resulterade i en placering långt bort från en kvartsfinalplats och en dejt med stumbjörn.
 
Inför SM har jag som sagt avverkat ett par lopp, ett par lopp med bättre känsla och bättre driv i åkningen än tidigare, fortfarande inte där jag vill vara men åtminstone helt okej, de 2 insatserna jag sedan gjorde under SM var helt okey och jag tar med mig mkt lärdom och insikter inför kommande tävlingar.
 
Krasst sätt så kan man väl sammanfatta det att jag är för klen för att vara med och konkurrera med övriga konnkurrenter just nu, jag har inte den uthållighet eller styrka som krävs för att hålla farten högt uppe under lång tid utan märker då och då att jag kan explodera och dra på riktigt bra, men att jag sen inte orkar hålla trycket uppe utan måste ner i tempo igen innan jag kan smälla på bra igen. Det handlar om att skaffa sig hårdhet i kroppen helt enkelt och framförallt många tuffa tävlingsliknande pass under lång tid. För genomtränad och uthållig anser jag mig vara, det som fattas är en motor och en högre växel, samt givetvis ännu lite mer självförtroende. Men det kommer och jag vet vad som behöver göras resten av säsongen och de kommande åren för att nå dit jag vill. Det är sanningen, men jag är inspirerad och motiverad och det är bara att bomba på!
 
Tillsist måste jag även nämna det stora diskussionsämnet under veckan, nämligen banorna. Personligen gillar jag banor likt de i Falun, tuffa och utmanande, men just i det här fallet har man nog tagit det hela lite för långt och stoppat huvudet i arslet när man gjorde dessa. Gör om gör rätt helt enkelt, skidbanor ska vara utvecklande och tuffa, men inte livsfarliga och så tuffa att det inte blir skidåkning längre utan mest en kamp för att överleva. Citatet från som jag har förstått det banchef Tomas Jons säger väl det mesta "Man har inte åkt skidor på det sätt som vi har tänkt". Parodi.
 
 
På Söndag smäller det återigen, då är det 42 kilometer Wadköpingslopp i Kilsbergsterrängen som ska avklaras, dags att köra skiten ur sig igen =)