14 dagar utan vila

Nu börjar det kännas rätt så rejält i kroppen att det har tränats relativ mkt senaste tiden, 20 timmar under förra veckan kvalitévecka och snart mellan 25-30 timmar denna vecka. Visst timmarna i sig spelar ingen större roll utan det är kvalite´n på träningen som spelar roll, men bra kvalité har det varit och det känns stabilt. Därför känns det nu skönt att det är en fin träningshelg kvar innan jeg efter 16 träningsdagar på raken tar 2 stycken härliga vilodagar för att riktigt återhämta kroppen . . . .

Dock är det ju 2 fina dagar kvar och dessa kommer bestå av en hel del blandad träning.

Lördag: Skejt distans 3 timmar / Motbakkeintervaller + 1 timme löpning + Allmänstyrka

Söndag: Löpning distans 2,5 timme / Styrka/spänst/snabbhet+ simning 2,5 timme

Det som är skönt är att jag får riktigt fint sällskap under Söndagen då jag dragit ihop ett rejält gäng för en fin träningsdag med klubben, det är alltid kul med sparring!. Denna period som helhet kommer landa på ca 85 timmar och sedan är tanken att även ha samma tidsuppläg i Augusti, mkt träning och långa pass nu under sommaren för att sedan under hösten prioritera mer och mer fart.

En ny och stor samarbetspartner! Ja nu har det gått någon dag sedan jag sist lämnade ett avtryck här, men det flyter på riktigt bra med både jobb och träning vilket känns lovande då jag på förhand visste att det skulle bli en tuff vecka. Men jag har fått det hela att funka fint, under Onsdagen som ni såg schemat på i föregående inlägg så lyckades jag samla ihop 5 timmar träning vilket satt perfekt, och under gårdagen så körde jag ett härligt och hårt intervallpass stakning 30x10/20+20x15/15+5x40/20, ett riktigt hårt och härligt effektivt pass med bra sparring.

Det har blivit mkt stakning och överkropp nu i början av veckan och nu framåt helgen kommer jag inrikta mig mer och mer på träning av benen för att även dom ska få känna på lite belastning. Men som sagt , det känns bra och trots att jag är inne i en av de tuffare perioderna på året så känner jag mig hyfsat fräsch och motiverad. Det är nu den hårda träningen ska läggas och fortsätta ända fram till säsong, och ju närmare säsong det blir , ju mer fart kommer träningen innehålla. Jag har en bra grund att stå på, nu gäller det att ta tillvara på den.

Påtal om motivation så fick även den sig ett litet extra tillskott nu i veckan då det blev klart med ett större samarbete för mig och min skidåkning med ett stort företag. Känns kanon och det möjliggör otroligt mkt och betyder att jag verkligen kan fortsätta satsa på skidåkningen i den utsträckningen jag vill, dvs 140%. Förhoppningen är att jag kan presentera detta lite mer här på sidan inom ett par veckor, så håll utkik. Men jag kan redan nu avslöja att jag och ett par rätt så kända skidåkarbröder troligtvis kommer åka Stafettvasan under vintern för detta företag. Men men mer om det senare . . .

Nu är det bädden som gäller och imorrn blir det ett längre skejtpass och ett hårt styrkepass för att sedan under helgen köra på riktigt hårt med ca 6 timmar träning under Lördagen och ca 5 under Söndagen. Efter det kommer jag vila i 2 dagar för att riktigt suga upp all träning och få rejäl återhämtning.

Dagens schema

Godmorgon mitt i smeten , gårdagens pass gick helt okey och jag stakade hem från jobbet + en liten extraslinga och var ute i ca 1,45, sedan gick jag in och körde ett fint men hårt explosivt styrkepass. Som sagt lite lugnare träning nu i början av veckan för att få kroppen riktigt fräsch igen innan vi öser på framåt helgen där särskilt helgen kommer bli hård som satan. Idag ska jag dock avverka 2 stycken a1 pass+ skidlektion och jobb, så inte behöver man ha långtråkigt inte =). Så här ser min dag ut . . .

07:00 uppstigning och frukost
07:45 Rullskidor a1 distans 1,45
09:30 Jobb
18:00 Slutar jobbet
18:01 Rullskidor distans 2 timmar
20:00 Skidlektion
22: 00 Sporten
23:00 Godnatt

Det är tur att man tycker om det man gör och eftersom ett träningsschema är till att följas så är det bara att göra det =)

Working class hero


Verkligheten är ack så slitsam, men som tur är så varar den bara i en vecka den här gången, jag säger det återigen, att jobba heltid och träna är tufft, nu kanske inte alla tränar 25-30 timmar på en vecka. MEN det är imponerande ändå . . .

Gårdagens träning blev ett litet återhämtningspass i form av skejt 1,5 timme i mkt lugnt tempo, kändes som kroppen behövde det och det var riktigt gött att skölja ur allt slagg ur fetmabollen till kropp, men annars flyter det på rätt så bra och har lyckats träna 9 dagar i sträck nu och kommer även träna på veckan ut innan det blir vila. Kommer dock ta det lite lugnare nu i början veckan för att låta króppen få lite återhämtning innan vi gasar på igen, gäller att inte ha huvudet under armen och bara köra på hela tiden.

 Idag så är det ett stakpass och ett hårdare styrkepass som står på schemat och det blir säkerligen mysigt det. Hemsidan blir troligtvis lite lidande under den här veckan men lite livstecken kommer ni iaf få.

/ JH

( Detta inlägg är tidsbestämt och skrivet tidigare)

1 timme i A3 zonen

Såja! Där var den träningsveckan finito, klappat och klart, ihoppackad och glömd, mosad och slängd, överstökad och utsliten. En träningsvecka som funkat fint efter förra veckans lite småmesiga träning med lite sjukdomsvila där på helgen, denna vecka tycker jag dock hamnade lite över mesighetsnivån och slutade på 20 timmar, 4 intervallpass, 2 a2 pass och 2 styrkepass, helt enligt plan.Nu i helgen blev det alltså 2 dagar med härliga intervaller där jag igår körda maxintervaller i backe 4x4 med mkt mjölksyra, för att idag köra lite längre intervaller i stakningstekniken. Dagens pass idag gick även det fint även om det är riktigt mentalt tufft att pressa sig själv under dessa 10 minutersintervaller som jag körde, 6 stycken blev det idag med 2 minuters vila emellan och det känns som att jag blir lite starkare för varje gång vilket är positivt. Sen om det bara är en känsla eller fakta får vi se i vinter, men 1 timme i a3 zonen mellan 180-190 i puls kändes som en riktigt bra avslutningen denna soliga söndag . . .

Veckan som kommer blir en av de tuffare slagen, jobb , heltid hela veckan 9-18 + mängdvecka, 25-30 timmar träning. Så man kommer troligtvis känna att man lever på slutet av veckan =). Men har dessutom lite nya sponsringsgrejer på g vilket känns positivt. Men men nu är det först vila tills imorrn kväll som gäller. Over and out!

/JH