Handikappad

Vintern, inte allt för långt borta nu . . .
 
Tjena! Dags att göra ett litet avtryck här igen. Vad händer då? Jo jag tränar på för fulla muggar och kan med glädje konstatera att hösten å den fina vinter närmar sig med stormsteg.
 
Det är liksom inget sommarschteeekigt kvar under träningspassen, utan höstkänslan har nu infunnit sig och likaså de lite småkyliga mornarna samt de alexander bard stajlade å pridefärgade höstfärgerna på träden. Mörkret infinner sig tidigare och tidigare, det är lika mörkt som det är för svensk fotboll nu nu när Kim Källström kom tillbaka till landslaget, och man känner att kung bore inte är allt för långt borta. Vilket i sig märks rätt bra på träningen för tillfället, säsongen närmar sig och hårdkörningen vad gäller träning är påslagen. Kontrasterna är stora, ena stunden stakar man skiten ur sig likt blixtträffad duracellkanin för att lite senare ligga däckad likt en strandad valross efter passet.
 
Sen sist jag skrev här så har det slitits, det har tränats och det har slipats teknik, timmarna har tränats och intervallpassen har bombats av. Jag har haft ett bra tryck på träningen de senaste 4 veckorna och det har känts rätt så stabilt faktiskt, men snart är det dags att släppa litegrann på trycket och varva ner lite innan vi smäller på igen. Just nu är jag inne i min 4e och sista hårdvecka med ca 20 timmars träning, det är den nivån och mängden  jag legat på dessa 4 veckor och även fast jag fått slita en del så har det ändå känts stabilt. Tror jag äntligen lärt mig en del och hittat rätt både vad gäller fart och insats på passen och återhämtningen har känts god. Jag följer min plan till punkt och pricka.
 
Men vafan kör han bara timmar återigen kanske ni tänker, och även fast jag till en viss del har gjort det de senaste veckorna så har det även bombats långa och många kvalitetspass med hög påfrestning på motorn. Men en grund skall byggas och då krävs det en del träning för att orka de tuffa passen och rejsen i vinter. Planen för i år är att träna en hel del mindre mängd och timmar och istället lägga helt och totalt fokus på kvalitetspass under hösten för att försöka skapa lite fart i denna bowlingklotskropp.
 
Det bästa passet jag kört hittills denna barmarksperiod var det testrace på 8 kilometer som jag avverkade nere från Filipshyttan till Ånnaboda i måndags, bra tryck och bra press på motorerna hela vägen. Ett nyttigt och bra pass.
 
Var även på ett intressant möte i Tisdags angående SM i Ånnaboda säsongen 2015, många intressanta nyheter och framförallt var det spännande att få se ett första utkast på de banor där de olika distanserna kommer gå så att man vet vad man behöver lägga extra fokus på nu framöver i träningen.
 
Ja som ni hör så har jag inte så mkt vettigt att säga eller berätta utan babblar mest på som en pistolhotad papegoja doppad i Redbull, utan det rullar på helt enkelt. Efter gårdagens träningsstart med klubben där det kördes ett spänst och explosivitetspass så är det något stelt idag, och inte blev det bättre av morgonens 2 timmar löpning, benen känns som telefonstolpar och arslet känns som att det blivit överkört av Gardell.

 Men vi hörs gott folk!
 
 

När ni ändå är i full gång med er tävlingsplanering så får ni inte glömma att ta med säsongens fetaste arrangemang!