If your mind can believe it, your body can achieve it


Det var väl lite så jag började tänka efter första halvtimmen på dagens 2 timmars distanpass klassiskt i Falun med omnejd, inget gick som jag ville helt enkelt. Stavspetsar slant, rullskidor ville åt fel håll, cyklister var ivägen, asfalten var dålig, cykehjälmen var oskön, träningskallingarna skavde, brillorna var ivägen för min syn, handskarna luktade, pjäxorna var trasiga, kroppen kändes som en större variant av Anna Book, formen var likt en dopinpumpad Muhlegg fast tvärtom. Näe så illa var det ju trots allt inte, glöm bort allt ni nyss läst och kom bara ihåg stavspetsar som slant för det gjorde dom rätt så ofta idag när asfalten var hård och kall.
Som sagt första halvtimmen av dagens pass kändes väl sådär, men sen kom jag igång riktigt bra och det blev en fin tur. Fokuset under passet låg på lugn och fin åkning med väldigt mkt tekniktänk, försökte testa lite olika varianter och slipa på en del bitar i min åkning för att hitta det där fina "flytet" och det gick bra för jag hittade det ibland, härligt! Under sista timmen stakade jag enbart för att återigen ge en redan slite överkropp en rejäl kyss, har under sommaren lagt en hel del fokus på överkroppen och särskilt armstyrkan där jag tycker jag kan brista under vissa lopp, men med mkt träning har det blivit bättre, inte bra men bättre så snart står du och jag där "terminatorArnold".
På eftermiddagen stack jag och kompanjon A2 upp till en öde fridrottshall och avverkade ett fint styrkepass, jag och min kompis medicinboll sammarbetade bra och fick till ett fint pass, 40/20x30 blev det. Imorrn står ett a2 pass löpning/spänst på programmet, det blir nog fräscht!
Allt för nu, stay tuuuned, over and out /JH

Perfekt Vasaloppsträning?


Yooo men halloj!
Likt en redbull hög hackspett som attackerar en björks stam så har jag nu satt stavspetsarna i asfalten så hårt och fort jag kan under ca 30 minuter, har nämligen rullat runt på roadsen runt Falun och bränt av mina stakintervaller.
Bombade av ett 30 minuter långt intervallset stakning där jag körde 15 minuter 10/20 + 10 minuter 15/15 och avslutade det hela med 5x 40/20, ett snabbt bra och effektivt pass som verkligen tar där det ska och man får fina möjligheter att slipa på både snabbhet och teknik.
Kändes mellanmjölksbra i kroppen, maxstyrkepasset sen yesterday satt i lite i musklerna och den där rappheten fanns inte där i början, men när jag väl trimmat upp motorn lite så spann den som en katt. Så nu sitter man här och är rejält sliten i överkroppen vilket känns bra . . .
Kvällen kommer gå i ett lugnt tempo och kommer fördrivas med lite roligt umgänge med en drös skidåkare och klasskamrater, imorrn väntar så ett distanspass och ett allmänstyrkepass, vi hörs då gott folk, ha en fin kväll!
Stay tuuuuned!
/ JH

Relaxad morgon

En skön och lugn morgon har nu avverkats, valde att ta en lång och fin sovmorgon efter gårdagens lite sena träningar för att kroppen ska få tillräckligt med vila emellan passen, det gäller ju att ha kvalite på varje pass! och dels för att vänta ut kylan lite nu när jag efter lunch ska ut och ösa på med lite stakintervaller.

Det märks att det var längesen man spelade innebandy innan gårdagen, då jag idag har en fin träningsverk i benen och lite i ryggen från gårdagens skivstångsövningar, men det är skönt att känna att man lever. Så mkt mer har väl inte min lilla hjärna att berätta i nuläget, känns lite "fjolligt" att blogga under den här veckan då man bara kör 1 pass om dagen men nästa vecka är det fullt ös igen och jag längtar redan!

Bjuder på en humorklassiker och återkommer med en rapport framåt kvällen . . .

http://www.youtube.com/watch?v=dqEipMwVMV0

FjollbollsA2 och muskelträning

Gokväll gott folk!

Slänger in en snabb blogg såhär på kvällskvisten, har varit fullt upp idag . . .

Träningsmässigt så blev det en fin dag på den här lugna veckan, började med att spela lite fjollboll aka innebandy med en drös skidåkare och andra klasskamrater i ca 1,30. Riktigt kul och intensivt, var längesen jag spelade men tyckte det gick bättre allt eftersom. Sen drog jag och IFK Moras stolthet sasse vidare till fridrottshallen där vi averkade ett fint maxstyrkepass som vi avslutade med 2 block hållningstyrka, avslutade med 10 minuters jogg.

Och eftersom min grupp idag avklarade skolan galant så tar jag redan nu helg, ledig fredag,lördag,söndag och kan fokusera fullt ut på träningen, skönt de!

/ JH

Fresh!
Chapp!
Näe, jag tog inte bara bilder på dagens pass även om det kan se ut som så, men jäklar i havet vilket härligt träningsväder det var, höstluft, sol och hyfsat bra asfalt, kan ju inte bli bättre! Avverkade 2 timmar på skejtskidorn runt om här i Falun och upptäckte lite nya fina vägar att bomba loss på, åkte även en bit runt Varpan och upp i backen till Österå. Avslutade det hela med att pumpa på endast treans växel nerifrån Slätta upp till Lugnet för att väcka överkroppen lite.
Kroppen kändes fin idag, som vanligt efter ett par vilodagar så är man alltid lite seg i början innan maskineriet brummar igång, men efter att bränt av 10 impulser och en del teknikövningar så rullade det på fint. Veckan som kommer eller den veckan vi är inne i är en lugn vecka inför nästa veckas fartperiod ( 8 intervallpass), och under denna vecka så ska jag avverka ca 8- 10 timmars träning, 1 intervallpass och 2 styrkepass, veckan kommer se ut ungefär såhär . . .
Mån vila/vila
Tis vila/vila
Ons RAIF 2,00
Tor AS+Jogg
Fre RAIIIK
Lör A1+AS
Sön AII
Inte mkt att tjafsa om egentligen, kan tyckas som lite träning och så även jag men kroppen ska få det den kräver och jag vet av egna erfarenheter att det funkar.
Hörs imorrn, ciao!
/JH

Glädje!

Tjena! Som jag skrev igår så skulle den här dagen vara helt underbar och tro på fan, det har den varit hitills oxå, trots att jag inte tränat!

Har även idag suttit i hönsgården i några timmar och gjort klart diverse grupparbeten vilket betyder att det är ledighet imorrn förutom 2 timmar och helt ledigt på Fredag, satan vad gooooooott! Har oxå fått lite grejer från Salomon och Madshus levererade idag, så nu är det bara att hämta ut laggen, stavan, klädesplaggen, bindningan och pjucken å ta med dom till tunneln nästa gång i slutet av månaden, alltid fint att få grejer tidigt så man hinner köra in dom inför säsongen.

Nu ska jag ut och köra 2 timmar klassisk distans i det glädjerus som man har och det fina väder som Kung Bore erbjuder, kommer en rapport och planering senare ikväll!

Yieeeha!

Kärlek

Med ÖSK seger i ryggen och med vetskap om att det är dags att träna igen, imorgon blir en underbar dag . . .

Attenzione! Dagen är kommen . . .

Vilodag idag oxå, skönt, börjar träna imorrn igen, ännu skönare!

Har bedrivit dagen men 6 timmars pluggande hitills, så något tid för bloggande har det tyvärr inte varit och för den delen så har jag väl inte haft så mkt matnyttigt att komma med heller,

Imorrn startar jag upp träningen med 2 timmar lugn distans av något slag, förhoppningen och förväntan är att kroppen har piggnat till rejält och är alert och fräsch. Ska bli skönt att dra igång igen, man märker under de här träningsfria dagarna att det är något som fattas, något som förgyller vardagen lite extra. Jag tippar på att träningen är som en drog och en av de bättre dessutom, som sagt tippar . . .

Men resten av kvällen kommer inte vara lugn för det, för ikväll har fotbollssveriges bäst spelande lag Örebro SK match mot Kalmar FF, blir ett riktigt fint sätt att förgylla kvällen, hoppas bara att jag hittar någon lokal tv apparat i närheten som sänder matchen, Forza svartvitt!

Jag vill se Örebro . . . .

I vinter hoppas jag på . . .

Några fina långlopp

Wadköpingsloppet 2010

Wadköpingsloppet 2010Några fina offroadpass me skräpskidorKlubbläger med Garphyttans IF i Idre

Och givetvis oxå i gamla hembyn Bruksvallarna


Bättre säsongstart än förra året

Toppform under cuperna

Kunna korsa mållinjen nöjd och utpumpad

Några sköna veckor med skarskidåkningVintern är inte så pjåkig ändå . . . ."Ganska så, ganska så nice"

Vilodagen är här och just idag känns det ganska gött, är rejält sliten och trött i kroppen och har en del att bocka av i hönsgården, dvs skolan. Det är lite speciellt det där med vilodagar, antingen kan de vara underbara och välbehövliga som idag eller annars kan de vara som 2 meter nysnö på midsommarafton, kännas helt onödiga. Vilket träningspass det skulle bli att hoppa groda runt midsommarstången i 2 meter nysnö föresten. .

Men kroppen måste få sin vila för att kunna återhämta sig och utvecklas, man måste helt enkelt våga vila, en sak som jag tror är ett problem inom dagens idrott. Man tar inte den där vilodagen fast man är sliten vilket leder till att många blir övertränade och presterar sämre än vad de skulle kunna göra, blir frustrerade över uteblivna resultat och börjar träna ännu hårdare tills kroppen säger ifrån och man måste börja från grunden igen. Visst man måste inte vila lika mkt som en bjärv i ide eller som en bakfull carl-jan grankvist dagen efter en vinprovning.

Men vila är viktigt gott folk, glöm inte det . . .

Summering av veckan

Nyss hemkommen från dagens enda och veckans sista pass så tänkte jag försöka mig på en summering, både av veckan och perioden såhär långt.

Dagens pass var ett mkt lugnt skejtpass på 2,30, åkte följande sträcka, slätta-stångtjärn-kvarndiket??-varpan-österå-varpan-falun-lugnet-backen mot skuggarvet-lugnet-slätta. Ett bra pass där kroppen till en början kändes som en överkörd grävling ,särskilt överkroppen men som piggnade till rejält och slutade i ett riktigt fint pass. Har de senaste passen känt att jag blivit piggare och piggare trots tuff träning, något som jag ser som positivt och som jag med glädje tar med mig in i nästa veckan lugna träning.

Veckan som varit har flutit på fint och jag har kunnat bedriva den träning och de pass jag planerat på ett bra sätt, överlag så har träningen känts bra ända sen träningstart. Jag har i lugn och ro kunnat bomba på både mängd och fartmässigt utan några yttre problem, skador, sjukdomar eller dylikt, jag känner mig stark, starkare än på länge och kan bara hoppas att det kommer kännas likadant i vinter.

Under den här 4 veckorsperioden som jag är inne i nu så har jag nu avverkat den tuffare delen, fartveckan+ 2 hårdveckor och går nu in i en vecka där fokus ligger på återhämtning och lugna pass, dels för att hämta hem all fin träning och dels för att vila både kropp och knopp litegrann. Efter den veckan så bombar vi återigen på med en liknande period, full av läger och annat roligt som jag ser framemot, planering inför nästa vecka kommer . . .

Näe nu ska jag ta och äta och säger som i Svensson Svensson " är magen glad, är människan glad". Njut av dagen gott folk, det ska jag iaf göra!

Over and out / JH