På gränsen . . .

Vet ni vem som tagit OS-guld i sprint och liknar Pelle Alsing i Nile city 105,6???


Jajo jag vet, det kanske är på gränsen det här med "lika som bär", men vafan, lite humor skadar ju aldrig i den annars så extremt seriösa och lagomsvenska hemsidekulturen bland längdåkarna som bland annat även jag visar upp. Omoget eller ej men lite kul är det, och som sagt med glimten i ögat så ni som fått äran att vara med kan lägga bort den brevbomb som ni just tänkte skicka till mig. Förövrigt liknar jag både iprénmannen, barbapappa och kalle moraeus sägs det, inte illa för att vara en person ;)

Som sagt, varit lite tråkiga dagar nu på slutet när man varit sjuk, men nu är jag frisk och i träning igen vilket känns kanoners, igår sprang jag ett 45 minuter långt pass och körde sedan lite allmänstyrka på det. Kände mig väl inte lika stark som en dopad Muhlegg i Salt lake city men så farligt illa kändes det inte . .  .

Just nu är jag påväg ner till Borås för ett 2 dagars läger, ska bli fint de. Nu sprutas det även snö i bruks så nu är det ju bara det där arbetet med formen som skall fixas. Hörs!Lika som bär 2 !

;)

Ps: Tränade idag, det var nice!

Snöläget i Bruks


Efter att ha bott i Bruksvallarna ca 5 år så känner man lite personer där uppe, blandannat "Bosse-snus" som har hand om pistandet där uppe, tog kontakt med honom under gårdagen och fick följande svar angående snöläget "Dåligt just nu. det finns lite på Kläppen från första vindskyddet och bortåt. Isigt och med stenar, knappt åkbart. Nere i byn finns ingen snö. + 7,6 ° nu ikväll.". Samtidigt rapporterar dom på sin hemsida "Bruksvallsloppet sätter igång om 10 dagar. Snöläget just nu är 2,5km konstsnö, som fortfarande ligger tryggt i snöhögar utefter spåret. Vi vill gärna ha ytterliggare 500m sprutad snö för att få till en bra tävlingsbana" ( bruksvallarna.se

Som sagt, det ser inte positivt ut och med den prognosen som de flesta vädersidor visar så ser det ännu mörkare ut. MEN och det är ett stort men, trots att det ser dåligt ut just nu och att det troligtvis måste ske ett mirakel från kung bore så gäller det att ställa in både hjärna och kropp på race, det finns inget annat att tänka på. Många av skidåkarna där ute i landet börjar säkert tvivla på premiären, men det gäller att ställa in sig på race, gör man inte det så har man redan förlorat på förhand. Givetvis är den fysiska formen till en tävling vital, men kommer man upp till Bruks och har varit inställd på att det inte blir race, då blir det jobbigt att ställa om det mentala, och även det mentala har en stor del i en bra eller dålig prestation. Inställning och fokus handlar det om , och jag är defenitivt inställd på race.

Förutom det bistra snölägret så har även mitt kroppsliga läge varit bättre, jag går nu in på min 5e vilodag efter en segdragen förkylning och självklart är det en mardröm. Att vara sjuk inför premiären och inte tränat på några dagar gör ju självklart det hela lite osäkert, hinner jag komma i form? hur kommer det kännas? vad kommer jag prestera? Men samtidigt gäller det att hitta det positiva i det hela, jag har tränat hårt och bra hela sommaren, dessutom sliter en förkylning inte alltför mkt på kroppen i jämförelse med en feber. Jag hinner komma tillbaka i bra fysisk form och detta kommer inte förstöra min säsong i stort, men givetvis minskar det mina chanser till en optimal prestation i bruks.

Samtidigt gäller det att jobba utifrån det läge man befinner sig i, jag är/har varit sjuk, jag är inte i optimal form, det är bara att acceptera det. Väl på startlinjen kommer jag ge allt och fokusera, utan att tänka på det som varit. Jag kanske inte hinner att komma i toppform och kanske inte kommer ha så mkt snövana, visst så är det säkert, men det går inte att tänka så ,utan man måste fokusera på det man kan göra och fokusera på att ge sig fan på att komma i form. Med bra inställning och positivt tänkande i alla lägen kommer man långt, fokusera på det du kan göra och inte på det som du HADE velat göra.

Som sagt, har varit sjuk en längre tid nu, men idag känner jag mig frisk igen vilket känns skönt. Kommer ta det lugnt under dagen för att sedan imorgon köra ett lättare pass och sedan på Fredag dra till Borås och Ymergården för att där ha ett läger med klubben. Kvalitativ träning och sammanhållningsbyggnad står på schemat, allt från juniorer, seniorer och en del yngre är med. Garphyttans IF har massvis av talanger som kommer bli farliga till vintern, särskilt juniorer, så det ska bli kul att tillsammans med dom yngre finslipa det sista inför säsongen. Anledningen varför vi drar till Borås är att JSM går där för vår stora juniortrupp i år, dessutom brukar tunneln och de få skidspår som finns vid den här tiden på året vara så knökade så att det blir svårt att få till kvalité på passen, men det slipper vi i Borås, där är vi ensamma och kan få till några bra pass innan vi vänder hemåt, känns perfekt!

Snökänsla hinner man ändå få, när snön faller. 5 dagar, så länge har jag inte varit sjuk på några år, nu hoppas jag hålla mig frisk framöver, det ska bli spännande att se hur formen är =)

Lika som bär!


Joel Hultin / Svullo?

Hoppas ni tog inlägget med en gnutta humor, sjuk fortfarande tyvärr . . . . . . 

Inte så sexigt


Bruksvallarna 14 november förra säsongen.

Förkylningen fortsätter att härja och snörvla i kroppen och man går runt som en elefant med stoppknut på snabeln, det låter konstigt när man pratar . . .

Så vad gör man då när man är sjuk, jo det gäller ju att göra det minsta möjliga för att bli frisk men samtidigt finns det ju alltid något man kan göra, såsom att planera träning och annat lättare arbete. Påtal om träning så har de 2 senaste perioderna inte varit bra, jag har varit småsjuk och det har gått väldigt upp och ner med träningen, jag är inte nöjd men gjort är gjort och det är bara att acceptera. Även om jag inte varit särskilt allvarligt sjuk eller under lång tid och så, så stör det ändå träningen och rytmen i det hela, så här pass många "minisjukdagar" har jag inte haft på evigheter och det är synd att de ska komma just i den sista fasen inför säsongen.

Det svåra i det hela är att kunna utvärdera vad som gjort att jag blivit sjuk, jag har varit nogrann vad gäller kost, sömn och hygien , men ändå har jag åkt dit. Att jobba som säljare har både sina för och nackdelar, nackdelarna är att man möter mkt olika snörvlande personer, vet inte om det är det som är orsaken men det tåls att fundera på. Men men skitsamma, nu gäller det att bli frisk och göra så mkt som möjligt på den korta tiden som är kvar till premiären för att komma i form.

Om det nu finns någon snö tills dess??? Men efter ha bott i Bruksvallarna under 5 år så kan jag säga att är det någon plats det faller snö på i sverige när man behöver den som mest så är det just Bruksvallarna =). Det är bara att hålla tummarna!


Min skidpark
Fortfarande krasslig tyvärr och det blir således ingen träning idag, lite tråkigt tycker jag då jag haft ovanligt mkt småsjukdomar och saker på slutet som stör, men som sagt bara att försöka acceptera läget och hålla sig cool. Förutom det vanliga förstås att sova, vila, äta, träna och göra alla dom där grejerna ordentligt . . .

Men kan man inte förbereda kroppen inför säsongen så kan man förbereda annat, t.ex. utrustningen, så just nu håller jag på och går igenom hela min skidpark som inefattar 12 stycken par. Jag som inte är någon stjärna eller storåkare har ju inte möjlighet att låna in bra skidpar eller få dom servade inför stora tävlingar och sånt där larv, utan jag (och farsan med sin rutin) får ju se till att hålla skidorna top notch.

Överlag så är det bra kvalité på de par jag har och det finns några riktigt fina superlagg, bland annat det paret ni ser i mitten som är ett par från 02 och som en gammal storåkare i norska skidskyttelandslaget åkt på innan mig, ett par som egentligen kanske utifrån hur slitna skidorna ser ut skulle sållats bort för längesen men som varje vinter levererar toppglid.

Just nu håller jag på att mättar skidorna, något som är relativt tidskrävande men som man får nytta av när säsongen sedan dragit igång, lika viktigt som det är att vara fysiskt förberedd, nästan lika viktigt är det ha materialet förberett. Givetvis ska man kunna åka bra på dåliga skidor ochså och man kan ALDRIG skylla på skidorna när man åker dåligt, men håller även materialet hög klass så blir det lättare att prestera.