Slappande

‎"2 timmar skejt i tunneln, en god lunch på Valbergsängen och en lunchvila senare, så ligger man nu på sitt egna rum i dubbelsängen och laddar för pass 2. Sämre kan man ha det ;)" Så uttryckte jag mig på FB för några minuter sen, och ja, det stämmer in rätt så bra . . .

Första passet i tunneln är nu avklarat och det gick smärtfritt trots nya pjäxor och lite snöovana, men jag kom in i det relativt snabbt och det kändes rätt bra. Dock var spåren lite lösa och det var lite trångt här och där, men det är som alltid gläjde att vara på snö igen. Under passet  som varade i 2 timmar och gick i den fria stilen så fokuserade jag nästan enbart på teknik, den första timmen använde jag till att åka upp och ner i den första backen och slipa småsaker. Jag åkte med stavar, utan stavar, med 1 stav osv, detta höll jag på med tills jag kände att allt verkligen satt som det skulle. Det gäller att verkligen ta tillvara och fokusera på att få in tekniken rätt från början . . .

Efter det blev det lugn och fin distansåkning i 1 timme, kändes stabilt. Just nu ligger jag här på mitt egna hotellrum och laddar inför pass nummer 2 som kommer bli ett crosspass på 3 timmar, först 1 timme löpning och sedan 2 timmar skejt återigen. Jag väljer att fokusera rätt så mkt på skejtåkningen under detta läger då jag kör mkt klassiskt och särskilt stakning i sommar, dessutom brukar inte spåren vara någon höjdare för klassisk åkning på eftermiddagen. Imorgon blir det dock ett klassiskt pass.

Jag är ju dock inte ensam örebaroare här utan vi har en trupp på ca 25-30 åkare här, så det känns tryggt, lät kidzen låna gopron under passet så vi får se om det dyker upp lite film senare. Men men nu blir det fokus på pass 2

Torsby

Det blev Torsby och skidåkning ändå, och inte bara 1 utan 2 dagar =)

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Ciao! Ja ni vet läget, det lullar på och jag tränar för fullt, det är stabilt som det nästan alltid är . . .

I helgen var tanken att följa med klubben upp till Värmland över dagen för att skava lite i betongen, nu blir det dock inte så, lägret är inställt. Tråkigt men sant. Men vafan, ingen dör ju för det och solen kommer gå upp imorgon ochså, och Torsby, ja den lilla hålan finns förhoppningsvis kvar då jag åker dit igen om ett par veckor, ingen skada skedd liksom. Så nu vänder vi blad och planerar om . . .

Hösten är en underbar tid att träna på, kalla och fina mornar och en skön värmande sol under dagarna, luften är syrerik och skogen är lika färggrann som en tavla målad av en dagisunge, dvs kaosartad. Så även fast det inte blir någon riktig skidåkning så finns det ingen anledning att inte få till bra träning på hemmaplan, och eftersom vädret (spelar ingen roll egentligen) ser ut att bli fiiiint i helgen så tänkte jag ösa på litegrann. Har ju som sagt mängdvecka, alltså mkt lång och lugn träning men där jag tagit det lite lugnare nu i början av veckan för att inte stressa på kroppen allt för mkt efter förra veckans mesiga lilla sjukdom. Men nu har det gått ett par dagar och det känns bra, autobahn är öppnad, ica är öppnat, tanken är fylld, ja eller hur jag nu ska uttrycka mig för att förklara att nu är det bara att bomba på igen men med huvudet på skaft och inte under armen.

Så till helgen bjuder jag in till en stabil träningshelg för er skidåkare/locals eller vad ni nu vill kalla er som finns i närheten och vill delta i "lite" gemensam träning. Ta chansen att få fin träning och god sparring!

Lördag:
 Crosspass - Rullskidor stakning 3 timmar + 2 timmar löpning.
Allt i ett och samma svep, Samling 10:00 Garphyttan ,Kvarnvägen 16.

Söndag:

FM: Korta motbakkelöpintervaller med stavar ( hurtighet) + spänst Samling Ånnaboda 10:00
EM: Rullskidor distans 1,15 + Allmänstyrka Samling Ånnaboda 15:00 .

Självklart kan man vara med på bara ett pass eller de pass man vill och som passar,men skriv gärna en kommentar nedan om ni ska med på något under helgen. Vi syns!

Nu ska jag ut och köra 2,5 timme distans med 4x4 intervaller. Snakkes!

NS pass och leksaker

Lite leksaker från Salomon damp ner häromdan, bla pjäxor =)


Hej! Nu är vi igång! Vilket känns riktigt bra, blev ju några få sjukdagar där men ingen större skada skedd verkar det som utan det känns rätt piggt och fint, dock så försöker jag ta det lite easy nu i början men det är lite svårt då motivation och energilagren är på topp. Fick ju äran att sparra med lite sköna typer från Nya Sverige igår vilket var trevlans och intressant, är alltid fint att få träna med skidåkare som har en rätt så mkt större maxkapacitet än sig själv och det finns alltid något att se och lära utav.

Eftermiddagspasset blev för min del ett distanspass på 2,5 timme där vi körde lite olika rundor bort runt Lanna och Vintrosa, själva passet i sig gick relativt lugnt i stormvindarna och regnet och det kändes hyfsat bra i kroppen, dock blev jag lite seg på slutet och lyckades med en av de första vurporna på riktigt länge. En riktigt klantig vurpa där jag i relativt hög fart skulle hoppa ner från en hög trottoarkant vid en bushållsplats, ingen skada skedd dock och Uusitalo som körde sista biten med mig efter vi dumpat av Herr Johansson fick sig iaf ett gott skratt.

Planen var att på kvällen även köra ett styrkepass, men valde att planera om litegrann då det kändes som lite over the top att bränna av 3 pass på en och samma dag efter så kort tid efter sjukdomen. Dett styrkepass kör vi istället idag i kombination med ett kortare löppass efter jobbet. Imorgon är jag dock ledig igen och då är det ett distanspass och ett intervallpass som står på schemat, sammanlagt kommer den här veckan landa på ca 20 timmar och det ska bli skönt att få lite snökänsla i tunneln till helgen.


Träning med New Sweden

Sådärja, då kan man lägga förmiddagspasset till handlingarna, är ju ledig idag så jag passar på att komma igång rejält med träningen vilket innebär 2 distanspass och ett lättare styrkepass. Känns bra att få en del träningstimmar innan helgen då det är dags att dra upp till svennisland och skava runt i tunneln ett par varv, har ju även en del ny utrustning som det ska bli intressant att nöta in.

Förmiddagens pass bjöd på strålande väder i form av stormvindar, pissregn och snorhala stigar, detta i kombination med att jag lät rabieshamstern till hund hänga med så blev det fullt upp. Den första timmen sprang jag en hyfsat kuperad runda längs björktjärn, falkaberget och ner mot mattsabacken, efter den lilla rundan stötte jag ihop med stjärnorna från nya sverige så jag tog följe och lekte guide i 45 minuter medans adhd jycken höll dom upptagna, blev en runda runt falkaberget och storstenen. Väl där tackade jag för mig och sprang via hultasjön hem, allt som allt stannade löppasset på 2,5 timme och benen kändes acceptabla.

I eftermiddag blir det ytterligare ett distanspass skejt med NS gänget, hoppas solen letat sig fram tills dess.

TjockispassTjuvstartade likt Bolt igår och körde 45 minuter lugn mtb i ösregn, eufori och total glädje utmynnade passet i och det var extremt skönt att röra på sig igen. Nu på morgonen har jag varit ute och sprungit ett lugnt och kort distanspass i 1,10 innan frukost, startade passet 06:30 och det var ett varmt och välkomnande regn och mörker som mötte upp mig och jycken. Passet i sig var inga problem och nu ska det bli gott med en frukost . . .

Ikväll efter jobbet blir det ett komma igång styrkepass, ska även hämta ut lite grejer från Salomon idag så det är rena rama julafton =)

Nya bottennivåer.

Efter att ha haft en i mångt och mycket klockren träningssommar och barmarkssäsong hittills så kunde jag konstatera igår att den sprack, jag blev sjuk, fuck. Samtidigt tänker jag, förkyld, i 3 dagar, vad gör det? Ja jo egentligen ingenting, men fan, det sitter som en tagg i sidan ändå. Är man perfektionist såsom jag kallar mig själv så är det irriterande när man inte kan fullfölja det man satt upp, jag hade hoppas få 3 helt klockrena träningsperioder på rad, jag fick 2,5. Helt okey, men i min värld duger det inte konstigt nog . . . .

Och då är det inte att jag inte får ihop tillräckligt med träningstimmar under den här veckan som irriterar, för även fast timmarna och passen är viktiga i sig så är det egentligen skitsamma, det är inte timmarna som gör, det är det man gör under dom som är det viktiga. Visst jag tränar en hel del och kanske babblar en del timmar ibland, men timmjagare? näe knappast, det får andra fjolla runt med, patetiskt . . . . Det som irriterar är det i sig att jag inte når fram till ett mål som jag satt upp, jag sliter arslet av mig men når inte ända fram, ungefär som min senaste tävlingssäsong , som förövrigt är fetglömd nu, borta, gone.

Nu är det en ny säsong och nya tävlingar på G och jävlar vad jag ska slita! Men för att komma tillbaka till spåret, att inte nå ända fram, det är irriterande, särskilt om man är perfektionist och bryter ner allt man gör i molekyler för att kunna analysera. De där 3 förkylningsdagarna, det är en sån liten petitess som säkerligen kommer komma upp i tankarna under en tung period av säsongen, för något dåligt pass brukar man ju lyckas med även om formen är på topp. "Ja just det , jag var sjuk 3 dagar där i September och fick inte den kontinuitet i träningen jag ville och det var därför jag åkte dåligt idag", för mig personligen så låter det som ett mkt rimligt scenario, för mig som perfektionist. Givetvis skriver jag detta med en hel del ironi och humor, men långt där inne någonstans finns det en gnutta sanning, det lovar jag er.

Det jag vill komma fram till är att så här tänker säkert många och inte bara jag som håller på med skidor eller konditionsidrott överlag tror jag, visst är det komiskt. Och framförallt kan det ju inte vara helt normalt. . . . Men är man skidåkare så är man, " du behöver inte vara dum för att vara skidåkare, men det underlättar" har jag hört någon torr gubbe säga någonstans inne i det mörkaste och kallaste Norrland, och det stämmer ju rätt väl . . .

Okey , vi försöker igen, DET JAG VILL KOMMA FRAM TILL är att ett litet avbrott i träningen inte är helt negativt även fast det kan tyckas vara så den första sjukdagen, det är nog snarare rätt så hälsosamt, inte att vara sjuk kanske, men att få ett avbrott i det inrutade. Istället för att oroa sig över missade timmar och missade pass så gäller det att slappna av och inse fakta de dagar man är sjuk, det är inget man kan göra någonting åt utan det gäller att slappna av och ta tillvara på dom istället. Det har jag gjort, jag har fått vila, ladda batterierna, tankat motivation och är nu back on track igen. Visst de här tre dagarna gnager mentalt, men fysiskt så är de nog enbart positiva. Även en perfektionist får acceptera detta, jag får inte ihop den mängd jag ville ha denna vecka, skitsamma, nu tittar vi framåt och kör på, utvilad och redo att köra järnet. Nu tänker jag inte vara sjuk förrän mars . . .

Och ja, jag kunde inte hålla mig, utan är troligtvis ute och kör ett lättare pass när ni läser det här, hörs ikväll=)