Working class hero

Jobb idag , 4 timmar, bara att beta av. Skejtpasset igår gick helt okej och det blev 2 fina timmar, i eftermiddag blir det maxstyrka, wohoo!

Beachsäsongen 2011 invigd!


Yepp, nu är årets första bad gjort, inte särskilt varmt men gött svalkande under förmiddagens löppass som nu avverkats. Blev en halvlång slinga på ca 1:45 uppe i bergen och benen kändes fräscha och pigga, hade även jycken med mig som fick springa i sele bredvid och övning ger färdighet faktiskt och han skuttade glatt på i god fart.
I eftermiddag blir det ett pass på skejtskidorna.

Guu så gött!Hallå! Har nyss kommit hem från dagens träningspass vilket var 2,5 timme stakning med 4x4 minutersintervaller under de 2 första timmarna var 20e minut. Ett riktigt käka asfalt pass som verkligen ger mage å armar något att bita i.

Passet kändes rätt så bra faktiskt och intervallerna kändes alerta trots att det blir mer muskelansträngande än pulsansträngade, maxpulsen för dagen landade på 192 slag och medelpulsen på 138. Kommer träna på rätt så hårt veckan ut för att sedan gå in i den riktiga planeringen, smekmånaden är nu alltså över och det är dags att stämpla in. Imorrn blir det 2 långpass, ett löpning och ett med skejtlaggen, siktar på ca 5 timmars kvalitativ träning.

Drar till Peking!


Godmorgon! Been a while since i updated you readers men det är lugnt, jag lever och mår fint som snus! Gårdagen bestod såklart mest av smör och leenden, ja som säljare så blir det en hel del smörande och glada leenden men man vänjer sig och numera går de vanliga fraserna och tandradsvisandet per automatik. Förutom jobbet så tränades det offcourse, planen ska följas så det är bara att gråta en skvätt och ignorera tröttheten och ge sig ut, det blev som planerat ett fint styrkepass kombinerat med lite jogg vilket innebär 45x40/20, testade även en hel del ny övningar som nu på morgonen sitter som fin träningsvärk i kroppen.

Nu på morgonen har jag varit ute och avverkat ett lättare återhämtningspass i form av 45 minuter löpning + stretch, tycker att det är nyttigt att lägga in något sånt pass under veckan för att förbättra återhämtningen, få lite cirkulation i musklerna och hämta ny energi. Imorrn blir det således intervaller och styrka som ska avverkas, blir ett 2,5timmes stakpass med 4x4 inlagt i passet, ett riktigt gammalt fint klassikerpass som funkar fint. Ikväll ska jag dock dra till Peking en stund och med 5-600 andra Örebroar heja fram sportklubben mot 3 nya fina poäng när de möter IFK Norrköping på Parken.

Ha de gött så syns och hörs vi!

Fint pass ikväll

Vid 17 snåret så rullar jag ut, ut längs vägkanten stakandes mot horisonten, planen är 1,45 stakning och det är en riktigt fin tidig sommarkväll som bjuder på fint men lite blåsigt väder. Börjar med att staka mig bort mot Lannafors, skidorna rullar på problemfritt och det känns lätt och explosivt i kroppen, viker av till höger bort mot Arvaby och lägger lite extra press på magen i de små backarna som finns längs vägen. Fortsätter bortåt i fint tempo med solen, pulsklockan och med Winnerbäck i mitt högra öra , pulsen ligger på en lagom nivå och det känns stabilt samtidigt som jag stakar mig upp över bron , upp över e18 som är vältrafikerat ikväll. Väl borta vid Lanna golfbana så vänder jag . . .


Stakar mig återigen bort mot de blå bergen , solen är sakta men säkert påväg ner och lite sköna svalkande vindar dyker upp med jämna mellanrum. 1 timme är avklarad och nu är det dags att tuffa till det hela lite, jag fortsätter upp, upp emot Ånnabodabacken, en backe som jag kan varenda meter av och återigen ska dessa meter avverkas. Väl i backen så känns det fortfarande stabilt, jag får dock sänka intensiteten litegrann så pulsen inte går upp allt för högt, men det rullar på bra och efter ett tag befinner jag mig i branten. Stavarna slinter ett par gånger men vad spelar det för roll, jag stakar på bra och känner att både triceps och mage får pumpa på för att hålla farten uppe, efter ett tag är jag uppe på toppen igen och det känns alltid lika bra.

Väl på toppen passar jag på att dricka en slurk och kolla ut över slätten, nog fan är det platt alltid, men ändå en schysst utsikt på något vis. Slänger en kik på klockan, passet lider mot sitt slut, drar utför backen likt en kamikazeinspirerad japan, men det går bra, som alltid. Det börjar kännas litegrann i överkroppen, men än är jag inte nöjd så jag stakar iväg mot den långa stigningen som slingrar sig upp emot Storstenshöjden.


Här ger jag kroppen en sista skön duvning i kvällsolen innan jag nöjt rullar från toppen, utför backen och hemåt, ännu ett fint pass kan läggas till handlingarna.

Vilken fest!


Det blev under dagens intervallpass som jag genomförde nu på kvällen, fortsatte på mitt tema som jag kör nu under de första veckorna vilket innebär rätt så hårda men korta intervaller vad gäller effektiv sammanlagd tid. Idag körde jag en kortare stege 1-2-3-4-3-2-1 med halva tiden som vila, ett som sagt rätt så kort pass men som blir hårt eftersom det är maximal insats som gäller och det i kombination med kort vila innebär att mjölksyrán ligger kvar i musklerna och det blir jobbigare och jobbigare.

Dessa korta hårda pass där jag verkligen får ligga på max uppblandat med pass med längre tröskelintervaller är något jag kommer köra mkt nu för att verkligen pressa mig själv och få bättre uthållighet i själva maxkapaciteten, att kunna pressa mig max under längre tid helt enkelt. Pulsen idag var bra och jag kunde ligga på hyfsat i fart trots sura ben på slutet, låg hela tiden och pendlade mellan 185- 200 i puls och på slutet av varje intervall låg jag högt i puls vilket känns positivt. Maxpulsen idag landade på 199 slag . . .

Efter detta pass varvade jag ner och gick sedan in och körde ett maxstyrkepass för överkroppen för att väcka igång de snabba muskelfibrerna igen efter all mjölksyra, kändes helt okey. Imorrn blir det lugnare och längre träning.

Grillfest a la Swenor

Hallå eller! Sitter nere vid sommarstugan på verandan och har det allmänt gott. Vilodagen igår bestod av jobb och en fin grillkväll och upplägget för idag ser liknande ut fast då är det mig själv jag ska grilla i lite rykande skejtintervaller framåt kvällen och som efterätt blir det ett styrkepass. Blir fint att riva igång efter en fin och välbehövlig vilodag, känns som man kommit in i 2a andningen nu och träningen flyter på utan problem. Men men nu ska jag schteeka lite till i solen innan vi drar hemåt mot pennybridge och de fina träningsmarkerna.

/ JH