Hudik


Befinner mig för tillfället i Hudiksvall uppe i Hälsingland över helgen. Har hitills tränat på fina pass och båda med löparskorna, igår blev det ett fartpass med a2 fart runtom skidstadion här i hålan och idag drog vi ut till Näsviken och sprang där en fin distansrunda på ca 1,5 timme. Riktigt skönt att löpa ut och känns som att en fin barmarkssäsong ligger framför en.

Helkroppssanering


Inbjudan och PM hittar ni på www.storstenshojden.se

De senaste dagarna så har jag kört lite kortare pass men med lite mer fart, dels för att få en bra övergång till löpsäsongen och dels för att börja pressa motorn lite. Samtidigt så har jag även börjat köra lite mer styrka för att bygga upp en bra grund till efter de kommande viloveckorna. Så här har det sett ut . . .

Mån: Allmänstyrka 45x40/20 / La2/a3 0,45
Tis: La2 0,40 / SA3F , 1,30 ( 0,30)
Ons: SA2F 1,10 / Allmänstyrka 45x 40/20

Kommer köra på rätt liknande de kommande dagarna innan jag far till Meråker där det kommer blandas långa fjällpass och långa intervalldrag i den fint kuperade terrängen som finns där.

STH SKICROSS COMPETITION

Inbjudan hittar du på www.storstenshojden.se

 
Norska mästerskapen i Falun

2 timmar löpning med lillkillen i Kilsbergen imorse.

Har just bevittnat en total norsk dominans i Falun, vilken bredd och vilka åkare de har, sanslöst. Träningsmässigt så var jag själv ute och körde det första riktigt löppasset imorse, har ju hållit igång löpningen rätt så bra i vinter, mkt pågrund av den dåliga snötillgången men idag var väl det första passet som man kan kalla ordentligt. Löpning som jag bör få in ännu mer i min egen träning och då särskilt i de högre pulsnivåerna dvs a2/a3, tycker att det är bra träning för pumpen samtidigt som jag som är lite tyngre får god träning och utbyte av det.

Annars så kvarstår ca 4 veckor av detta träningsår, ett år som i mångt och mycket har liknat det föregående, skillnaden är dock att jag kört ytterligare lite mer hårdare pass samtidigt som jag legat på en lika hög nivå i mängdträning, vilket med facit i hand kanske inte varit helt rätt. Träningen har jag klarat av, men att även prestera i tävlingsspåret samtidigt har inte funkat, och har dessutom haft massa småstrul på det vilket resulterat i pannkaka.. Jag kommer köra på hårt de 4 veckorna som är kvar för att få en bra "startplatta" att stå på när jag väl sätter igång träningen inför nästa säsong efter viloveckan/veckorna.

 Nästa säsongs träning som kommer vara lite mindre i antal timmar efter 2 år med över 800 timmar, istället kommer jag verkligen fokusera på att få till överskott då och då och få ut mer av träningen med en mer utvilad och piggare kropp istället för att hela tiden träna skiten ur mig, samtidigt som jag verkligen kommer fokusera på de högre pulsnivåerna för att bygga upp en motor. Förhoppningsvis kan jag med alla de här timmarna i ryggen ta ett litet kliv framåt, mkt tror jag även sitter i det mentala, jag måste upp ytterligare en nivå i smärtröskel för att kunna åka fortare. Lättare, snabbare och mer utvilad är det jag kommer sträva efter.