På resande fot . . .

Chapp!

Ännu en dag i Högskolan Dalarnas magiska värld är till ända och just nu sitter jag i en bil åkandes mot Örebro, passerade nyss Borlänge och Kung Bore bjuder idag på ett riktigt surväder, mulet å regn.

Dagen har varit minst lika tuff som igår för hjärnan och efter att ha lyssnat på 6 olika tränare i 12 timmar så är hjärnkontoret lite på "stand by" i nuläget, 2 av dagens föreläsningar var dock kanon och riktigt intressanta. Kalle Dahlin och Daniel Hammarström båda jobbandes på Dala Sports Academy ( högskolan dalarna) och landslagen inom orientering och skidor berättade om sina egna erfarenheter och bakgrund, 2 grymt bra föreläsningar där man märkte att man har en hel del kunskap att samla på sig innan man kommer upp i deras standard.

Men nu är skolan över för den här veckan förutom en inlämningsuppgift som ska lämnas in på Fredag, dessa uppgifter som lämnas in via nätet och gör det väldigt smidigt för oss studerande som kan studera vart vi vill i svea rike. Imorrn blir det en dag med semester från plugget och full fokus på träningen, på förmiddagen ska jag avverka ett längre distanspass i den klassiska stilen, 2 timmar med fokus på teknik och impulser för att väcka igång kroppen.

På eftermiddagen/kvällen blir det ett styrkepass med 45 minuters effektivt jobb och ett intervallpass, antingen med min klubb GIF som ska köra löpintervaller eller rullskidsintervaller med grannklubben KIF, hur som helt så räknar jag med att få ihop 45 effektiva minuter i tröskelfart. Vilken av träningarna det blir får magkänslan avgöra imorrn och lite beroende på hur mitt knä känns som varit lite ömt på sistone.

5 timmar träning på hemmaplan i urläcker terräng står alltså på schemat imorrn, det är bra gott att leva ibland!

/ JH

Inga kommentarer: