Ice age

Idag var det kallt värre när man vaknade upp, ca -18, visserligen inte så kallt att björkarna spricker upp likt knopparna på blommorna i maj månad eller så kallt att riporna fryser ihop likt bowlingkäglor och faller döda ner från träden. Men tillräckligt kallt för att klä på sig ordentligt och använda min nya Airtrim från Vapro i det strålande och kalla vintevädret . . . .

Planen var att köra långa tröskelintervaller i den fria stilen och så blev det oxå, bombade av 4st 10 minutersintervaller nerifrån stadion , förbi kolbotten och upp till toppen på stigningen, 4 stycken bra intervaller med 2 minuters vila emellan. Den första intervallen var något seg och lite småstum i början men sen lades överväxeln i och då flöt det på fint, pulsen låg på stabila 195 i snitt under intervallerna.

Väl uppe på fjället åkte jag några rundor fram och tillbaka för att varva ner och njuta av finvädret.

Dagens andra pass blev ett a2 pass i 1,30 runt elljusspåret med en hel del impulser, kändes lite småslitet särskilt i överkroppen men å andra sidan kändes impulserna riktigt rappa i det minst sagt kyliga vädret.

Imorgon efter det första passet så har halva lägret avverkats här uppe i fjällvärlden och detta ska firas med ett riktigt långpass skejt på mellan 3-4 timmar och ett lättare pass med lugn åkning + styrka på eftermiddan, blir fint de!

Kroppen börjar som sagt kännas lite sliten och go, men det känns ändå bra och den här veckan lär landa på 25-30 timmars träning. Nu är det kvällsmat som gäller och sedan en raggarrunda till funäs för lite mer matinköp, ciaO!

Inga kommentarer: