Kanonrecept på trötthet!





Känner du att du såsat till lite i vardagen, att du är för lat och längtar efter att bli så trött att du vill spy?

Då har jag receptet just för dig! Börja med att vara en hårt satsande skidåkare för en dag, du går upp några timmar tidigare än vanligt, äter en lite större frukost än vanligt och ställer in allt du planerat för dagen. Sedan drar du ut på ett par rullskidor och tar sällskap med din klubb, du hackar dig framåt i några timmar för att sedan avsluta med att köra så snabbt du kan utan stavar i 5 minuter å detta gör du 5 gånger. Du tar dig hem äter och sover för att sedan återigen stappla ut på ben som likagärna kunde tillhört ett fyllo på en Söndagmorgon, du fortsätter ut i skogen, letar upp en brant och stenig backjävel, gärna med lite svängar och andra hinder.

Du springer den backen ett par gånger och plockar fram lika mkt ångest som en sockerberoende med godisförbud i en godisbutik, då har du genomfört uppvärmningen. Sedan springer du allt du har uppför den backen, likt en vettskrämd kanin på autobahn, gärna med ett par järnstolpar till stavar i händerna. Du tar dig upp till toppen av stigningen och inser att du har så mkt mjölksyra i kroppen att snigeln vid dina fötter skulle utklassa dig på 100 meter, du vänder om och kryper ner till botten igen för att sedan upprepa proceduren 10 gånger, så att du tillslut sprungit
10x1minuts maxintervaller med stavar.

Du avslutar passet med att kravla hemåt den närmaste vägen bland buskarna, hänger dig över grannnens postlåda för att hämta kraft för att genomföra de sista 25 metrarna hem. Väl hemma inser du att du har 2 minst lika jobbiga pass kvar imorgon och sist men inte minst bloggar du om det du just genomfört.

Jag har alltså nu på eftermiddagen bombat 10x1 minutsintervaller med stavar ( läste fel i planeringen i föregående inlägg), passet gick fint men var rejält trött från förmiddagen, imorrn avslutar vi denna fartvecka med ett 7e och 8e intervallpass!

Ha en trevlig kväll!

/ JH



Inga kommentarer: