Lugnet, varför går vm och världscup där egentligen?

Kabanoss!

Sitter nu nyduschad och fin vid köksbordet och konstaterar att det inte är mkt att göra i skolan i veckan, alltså så blir det hemgång redan imorgon eftermiddag. Ikea och konstsnöspåret hemma ska besökas ett antal gånger, blir nice!

1,30 skejt blev det idag uppe på det man kallar för riksskidstadion lugnet, ett 50 tal varv avverkades på deras ca 600 meter långa snösträng. Kroppen kändes bra och det var ändå helt okey att snurra runt runt runt där, men det som slog mig under åkningen nere i "grytan" var frågan, varför går alla stortävlingar här och varför är det här riksskidstadion???

Ja menar, stadion är ju inte särskilt fin, gamla byggnader och fallfärdiga hoppbackar. Konstsnön verkar de vara allmänt sega med och själva spårsystemet är väl inte direkt någon höjdare om man bortser från mördarbacken och dess slingor. Stadion är väl så gott som perfekt utformad för publiken, men ja det är väl den ända anledningen jag ser till varför Falun får VM och andra stora arrangemang. Hoppas det blir en rejäl upprustning iaf, för annars kan minst räkna upp 3 stycken finare arenor i Sverige. Skönt att få spy ur sig lite galla emellanåt, nu var det gjort.

Imorgon blir det ett fint styrkepass och eventuellt klubbträning, hörs då!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker de borde bygga riksskidstadion i Östersund!

Anonym sa...

Det särklassigt smartaste för publik och intresse vore att bygga ny riksskidstadion på det snösäkraste ställe du kan hitta inom 8 mil från Sveriges demografiska mittpunkt.

Var blir det? Ånnaboda!