Varför valde man längdskidor?

Under gårdagens 3 timmars morgonpass på de klassiska rullskidorna vandrade tankarna som vanligt iväg då och då emellan tekniknfokuset och snabbtittarna på pulsklockan, ja menar varför har man valt att hålla på med längdskidor?

Jag menar, man kunde ju ha varit en normal "svenne", en av dom där som går på gym, visst är det bra att folk motionerar, rör på sig och gymmar, men en sån där typisk gymkille med snevriden självbild som står och spänner sig framför sin egen spegelbild samtidigt som dom brölar likt en skadeskjuten älgtjur när de lyfter 5 kg, för att sedan ta en paus, dricka vanligt vatten utspätt med 4 kg socker ur en flaska som det står "super-power" på samtidigt som de vilar en 45 minuter innan de upprepar samma procedur igen 2 gånger till, för att sedan helt "utpumpade" gå och duscha och sedan skriva på fb hur " vältränade" de är.

Eller varför inte bli en fotbollsspelare, jogga 45 minuter med 10 andra, ta paus, jogga 45 minuter och däremellan då och då sparka en boll i nät eller leka dålig teaterskådespelare och filma/stupa likt en alkoholiserad kikki danielsson som fått en eller 2 drinkar för mkt, i straffområdet enbart för att man är så "utmattad" efter allt joggande så att man inte orka springa ända fram till mål. För att sedan få massage och några hundra miljoner på banken.

Man kunde ochså ha blivit hockeyspelare som nästan är snäppet mer patetiska, jobbar 4 minuter, tacklas och slåss med stora mjuka skydd, och dessutom har en ny rätt så komisk nyhet i spelet, nämligen "powerbreak". Ja det räcker inte med att man får vila varannan minut, man får dessutom vila under vilan. Funderar på att starta en kampanj för att få in powerbreaks även inom skidåkningen, tänk dig en sprintfinal eller femmil med lite "powerbreak" mitt i, snacka spännande. Där stack Northug ifrån klungan, och där var det powerbreak, snacka onödigt ryck,vem skulle då stå med lång näsa ;)

Nu tänker jag inte skriva någon roman här, vilket visserligen kanske redan är försent, men varför valde man denna sport av alla? Men men visst , att åka runt i tighta bögtights, snora och svettas likt pappa gottfrid i robert gustavssons senaste serie på 4an, och åka runt runt på en slinga för att sedan slänga sig över linjen lika slemmig som prins daniels frisyr, DET måste ju vara något charmigt med det.


Hyfsad officewiew på jobbet igår.

Jag antar att man inte ska ställa sig den frågan, utan det är bara att köra på tills det slutar vara roligt, och istället då kanske väljer någon av de andra "fjollsporterna". Igår tillbringade jag 6 timmar på mina rullskidor, 2 i yrket, 4 i egen träning och som jag trivdes. Morgonens 3 timmars pass kändes stabilt och bra och kvällens sprintpass med den lokale talangen Pär Wedin satt där det skulle. Sprintpasset bestod av 2 stycken 3 minuters prologer, 5 stillastående starter, 5 rullande starter, 5+5 impulsryck, 5 långa och 5 korta spurter för att sedan köra ett 4 minuters tröskeldrag för att skölja ur kroppen.

Idag är det skejt och styrka, varför valde jag det här? skitsamma , jag kör bara =)

Inga kommentarer: