Börjar bli lite less

På pessimistiska långtidsprognoser, på skadeglada metrologer från fjollträsk, på kung bore och den uteblivna snön, på leriga distanspass i löparskorna, på hårda och grusiga vägar att åka rullskidor på, på inställda tävlingar, på barmarksträningen, på det dimmiga pissvädret , på mig själv, ja det mesta kan man bli rätt så less på i dessa tider då det är slutet av November och snön lyser med sin frånvaro, men vafan det är väl bara att sluta gnälla och bita ihop. Lättare sagt än gjort när man kommer från gnällbältet . . . .

Det är ju såhär, vädret går i cykler, upp och ner och i år är tyvärr snön väldigt sen, bara att acceptera men lite tråkigt att man måste frosta ur frysen eller stå med en thailändsk minihandfläkt och vattenslang för att producera snö till att åka på. Förra året kom den första snön här i söder den 22a oktober, 22a OKTOBER, vilket man i år kunde byta ut mot spöregn och lera, men visst det är ju charmigt det ochså. Jag är inte den som är bitter, näe jag är extremt bitter. Men som tur är finns det ju otroligt många andra fina träningsformer att hålla igång med sålänge, man kan ju . . . .

Springa och halka omkring i den mörka skogen och förutom att stuka fötterna och springa vilse, även bli skadeskjuten av någon älgkåt jägare eller polsk övervintrande bärplockare samtidigt som man inser att pannlampsbatteriet räckte ungefär halva den tiden det lovade.

Åka rullskidor på det extremt fina vägarna i lutzendimman och bli överkörd av någon halvblind pensionär som knappt ser över ratten samtidigt som man knäcker sönder armbågarna i varje stavtag på den hårda lerfyllda asfalten.

Gå stavgång uppför samma backe som man redan gjort ett tusental gånger det här året , eller gå och gå, eftersom stigen man går uppför är så lerig, utnött och hal så hackar man sig mest uppför med stavarna likt en kryckförsedd stackare som nyss brutit båda benen.


Näe så illa är det ju inte, men det hade varit rätt så skönt med snö nu . . . .

Igår körde jag som ni redan vet ett intervallpass med klubben, vi körde maxlöpingar med stavar i motbakke, 15x10/20 + 5 x 1min + 9x30 sekunder, kändes fint. Idag blir det ett distanspass följt av lite styrka.

Inga kommentarer: