Dimma och kyliga vindar

Gobrunch eller vad man nu ska säga när klockan precis slagit 09:30, idag ligger dimman tät och det är småkyligt i luften, hösten är alltså på g och de varma dagarna när man varit lika varm och fuktig som en wettextrasa under träningspassen är alltså över. För nu verkar hösten vara i antågande och lyxsemestern med mjuk och skön asfalt under rullskidpassen och badstopp under löppassen kan nu fetglömmas, nu gäller det att vässa spetsarna och leka magnus samuelsson för att få fast stavhelvetet i marken samtidigt som man får klä sig lika tjockt som blondinbella klär på sin chihuahua när de ska ut och promenera i snöstorm. Det är hårda tider på G . . .

Men jag är inte bitter, hösten är en härlig tid och en skön uppvärmningsperiod innan kung bore kommer och dumpar lite puder och bjuder på lite sköna frysgrader. Påtal om frys så var det just en sådan jag öppnade igår då jag tog mig en piggelin efter förmiddagens tretimmars pass på skejtskidorna, ett stabilt pass där jag blandannat avverkade 13 varv runt ånnabodasjön, 2 x ånnabodabacken , för att mot slutet dra ut på slätterna och bränna av en runda runt Vintrosa och Lanna. Just i Lanna fick jag ett litet skönt moment under det annars ganska långa passet, för i Lanna så ligger ju en golfbana och där vägen passerar mitt igenom pikéfjollsbollssvingarnas huvudkvarter, dvs driving rangen och ett antal greener. Och har man tråkigt på ett rullskidpass så kan jag tipsa er om att bland det roligaste man kan göra är att dra på en impuls innan drivingrangen för att sedan i hög hastighet rulla förbi med stavspetsarna släpande i asfalten, men sånt larv ska man ju inte hålla på med och det gjorde jag inte heller, eller jo .. . 

På eftermiddagen kändes benen rätt så slitna så jag bytte ut det planerade 1 timmes löppasset mot 1 timme lugn mtb för att trampa ur benen lite, efter det följde sedan ett styrkepass 45x40/20. Just styrkan som jag drar ner lite nu när jag kör med rätt så hård intensititet, dels för att det sliter rätt så mkt och dels för att jag ska vara fräschare under intervallpassen.

Idag ska jag så ut på ett 2 timmars klassiskt rullskidpass där jag kommer ägna en hel del åt teknik och där kameran kommer få följa med för att få slipa på lite småsaker, ikväll blir det sedan 1 hårt och fint stavgångspass med kiftrojkan. Just kiffarna som under vasastafetten sprang riktigt bra och hade tre lag med varav deras herrlag slutade 9a, dock så kan man väl ifrågasätta hur mkt KIF det egentligen var i laget då verkade ha öppnat plånboken rejält och värvat fint i år ;)

3 kommentarer:

AndersE sa...

När jag kollar på resultatlistan så är det bara en som inte åker skidor för KIF, så 90% är väl ändå riktigt mycket KIF i laget? Eller tänkte du på ngt annat sätt?

Fritz sa...

Bra dunkat i Höjden ikväll!

JH sa...

Jag tänkte inte alls utan skulle bara se om man skulle få någon reaktion, lite humor bara. Dessutom kanske jag är lite bitter över att inte ha varit med bland alla stjärnor i år ;)

Detsamma Fritz, din och Malms teknikfilm är påväg upp =)