Tour de skis svenska motsvarighet!


Gooooodmorgon svenska folket! Hoppas ni har det bra därute i stugorna nu när helgen närmar sig med stormsteg. Helgen är på G ja och det är inte vilken helg som helst, utan det är en helg som kommer vara fullproppad med tävlingar och annat roligt.

Åker nämligen idag ner till Falköping för att under helgen delta i Tour De Mösseberg, 4 tävlingar på 2 dagar är det som gäller under helgen i Falköpingsterrängen och det ska bli riktigt roligt. Roligt är det även att GIF har med en rätt så stor trupp ner, så det blir säkerligen bra drag runt tävlingarna!

Detta är en tävling som jag aldrig åkt förut och som först i år fixat en seniorklass, så det blir lite spännande att komma till en ny tävlingsplats och terräng, annars brukar man ju veta exakt hur det ser ut redan på förhand när man åker iväg till en tävling, men inte i detta fallet. Så det blir riktigt roligt och roliga blir nog även de 4 etapperna som ska avverkas . . . .

Etapp 1 Består av 100 meter sprint på torget i centrala Falköping, en tävlingsform som jag inte testat på tidigare men som ska bli väldigt intressant att köra, tror jag kan åka rätt så starkt här då det är mkt explosivitet som krävs.

Etapp 2 Här är det 1000 meter skicross som gäller, säkerligen en kanonetapp då de flesta skicrossarna brukar vara utmanande och spännande

Etapp 3 7,5 km "vanlig" klassisk skidåkning är det som står på schemat, mer likt den traditionella tävlingsskidåkningen men lite kortare, så det gäller att vara alert från start.

Etapp 4 " Final Climb" 600 meter ( 75) höjdmeter uppför slalombacken, blir en fin kamp mot mjölksyran de sista metrarna.

En lite annorlunda helg med lite annorlunda tävlingar står alltså runt hörnet, förhoppningsvis svarar kroppen bra men resultatet är inte så viktigt, den här helgen ska jag ha jävligt roligt och köra tills jag spyr, så får vi se sen vad resultatet blir.

Nu är det dags att packa å valla å ge sig av, vi hörs av gott folk!

Inga kommentarer: