Etikett i skidspåret


Nu när vintern är här är det dags att lära sig lite etikett i skidspåret, så därför tänkte jag delge er en fin humoristisk lista jag kom över på Karlslunds IF hemsida, mina egna tolkningar över hur det ser ut ser ni dock inom parantes  . . . . .

* Du skal alltid smile til alle du møter i skisporet.
( Visst händer det att man småler men annars undrar man mest hur idioten tänker som täcker hela skidspåret när man möts)

* Du skal, der tettheten i sporet ikke er for stor, hilse på alle med
ski på beina.
( Jo tjena, det är fullt blås förbi som gäller, skygglappar på)

* Du skal såfremt mulig, bremse på farten, og fortelle barn hvor
flinke de er til å gå på ski.
( Visst berömmer man då och då, men annars är det mest "ur vägen snorungar" och var fan är idioterna till föräldrar som har fött de här ligisterna)

* Du skal stoppe og hjelpe til med smøring dersom det er tydelig
at noen sliter med dårlige ski.
( Hehehehe, ren och skär skadeglädje samt nöjdhet över att man själv har bättre skidor, gärna med ett leende och ett ironiskt "det ser bra ut")

* Du skal ikke slå i hjel eller ødelegge utstyr til skifrender som
står i veien for deg midt i et intervalldrag eller under andre
aktiviteter på ski.
( Här bombas det på likt en kamikazepilot för att träffa så många som möjligt, kosta vad det kosta vill i utrustningsväg, man ska förbi till varje pris och visa vilka idioter de var som stod i vägen, oftast toppat med en rejäl utskällning)

* Du skal alltid være høflig mot alle andre, inkludert gående i
løypa, og bikkjer i bånd. Ikke spytte eder og galle, men på en
høflig måte gi forslag til fine områder der man kan gå uten å
ødelegge skisporene.
( Man börjar med att komma med så hög fart som möjligt och åka så nära som möjligt för att använda skrämselmetoden, funkar inte den så blir det en rejäl utskällning, och funkar inte den blir det höjda stavar och aggresivititet.)

* Du skal hedre dine konkurrenter, selv de som setter merketider
som gjør det umulig å ta merket i Birken selv.
( Nja, de hade bättre skidor än dig och dessutom var du i dålig form, dessutom hade de bara tur)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att du är en elefant i spåret som alla får akta sig för och åka 1km extra för att runda är det nog ingen som sett din "speed" i spåret som betvivlar! Du kör. 80h/månaden för att bli fit, för resultat har du inte förutsättningarna att uppnå

JH sa...

Oj, bara 1 kilometer för att runda mig, jag som alltid trott att det krävdes 2. Men vad härligt det känns att bli positivt överraskad över att det bara var 1 =), då får jag passa på att tacka för komplimangen och samtidigt hälsa dig en god jul =)

Anonym sa...

Bra svar

ninni sa...

Anonyma kommentarer är så 2010.. Stå för att man är ett pucko eller knip igen kakhålet skulle jag vilja säga. Man ska hålla sig till sin egen träning och sköta den istället för att lägga sig i andras,, speciellt om man vill doppa näsan iblöt som anonym och över internet som en mes

FrostJerk sa...

Hur kan anonym veta vem som har vilka förutsättningar, och vad som krävs?Med tanke på formulering och grundton i kommentaren tycker jag det luktar begåvningsreserv lång väg.

FrostJerk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.