Running , the way to do it.






Löppasset på 2,15 gick smärtfritt och det var en fin kväll i löparskorna, lagom temperatur och rätt så pigga ben. Sprang en rätt så kuperad runda uppe i Kilsbergen som jag inte sprungit på ett tag, men det gick som sagt fint och en del höjdmeter kunde betas av. Försöker springa rätt så mkt i kuperad terräng hela tiden för att bygga upp styrka och uthållighet, nedan ser ni en video av Jon Tvedt som är en av Norges bäste motbakkelöpare genom tiderna, har väl inte direkt samma lätta steg eller lätta kropp men det är fascinerande att se vad ett par bra skor och pigga ben kan utföra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hultin ,ser att du springer mycket. Hur många kilometer brukar du komma upp i och vad håller du för fart på intervallerna och när du kör distans? :)

JH sa...

Tjo! Givetvis beror det på vad det är för pass, längd, mål osv.Är absolut ingen god löpare själv, lite för tung och med ett halvtaskigt löpsteg, men strävar efter att bli. Men under ett distanspass håller jag rätt så lågt tempo dvs 5-5:30 / km men det varierar en del och då mkt på terräng och lutning. Under intervallpass så är det ju oftast fullt ös som gäller och då ligger jag på ungefär 3:30-3:45 / km skulle jag säga. Jobbar en hel del med löpning i träningsarbetet då det är lätt att få bra fart på pumpen och att man verkligen får pressa sig själv.