Glidtacklad av hund.

Under gårdagen så genomförde jag äntligen en av mina första dagar på väldigt länge med dubbelpass, inte för att det var särskild hårt träning det var påtal om, men ändå. Det är skönt att träna och kroppen känns förvånansvärt fräsch och förhoppningsvis har de här 2 sjukdomsperioderna bara varit ett tecken på att kroppen behövt vila, och inte brutit ned allt för mkt.

Gårdagens morgonpass igår var ett lättare löppass , det första av de 2 planerade och lite kortare distanspassen som stod på schemat. Passet i sig kändes bra men gick dock inte helt smärtfritt rakt igenom, hade såklart med mig min följeslagare med mig, nämligen Keo. En siberian huskie valp på 9 månader med extremt mkt energi i sig som är något utöver det extra på ett positivt sätt, men efter ca 45 minuter igår lyckades vi samarbeta på ett lite mindre lyckat sätt vilket resulterade i en rejält tilltyglad och stukad fot för egen del.

 För att beskriva det hela på ett kortare vis så var det som så att idiotjycken sprang lös ute i skogen jagandes efter lite fåglar såsom valpar gör, plötsligt vände han dock och beslutade sig för att göra en rusning i turbofart rakt över stigen och rakt över mina fötter, jag själv som var uppe i rätt så god fart i utförsbacken hoppade till i farten framåt för att undvika de små tassarna, detta slutade dock inte bättre än att jag landade i ett hål med högerfoten och knäckte till foten rejält. Komiskt och klantigt men sant.
 Lyckades kyla ner foten snabbt i Falkasjön och kunde sedan fortsätta hemåt, det svullnade dock upp under dagen och 2a passet fick därför bli ett stakpass, så från och med nu kommer det läggas rätt så mkt fokus på överkroppen ett par dagar tills svullnaden lagt sig och foten är brukbar igen.

Idag kommer jag stegra träningen så smått och kommer köra 2 kortare distanspass och ett styrkepass, framåt helgen hoppas jag sedan på att kunna rensa ur systemet med ett intervallpass.


2 kommentarer:

FrostJerk sa...

Funkar Keo att ha lös? Vad jag har läst om SH så ska de ju kunna vara rätt jävliga på den punkten, med jaktinstinkt och så. En av de anledningarna till att jag nästan avskrivit en sån.

JH sa...

Funkar fint de!