Det går lite emot . . .

Ja den här säsongen går väl inte direkt klockrent, men vafan det är inget att gnälla över. Saker och resultat händer inte bara och man kan inte kalla det otur heller, utan oftast finns det en orsak eller något man kan ha gjort bättre för att få det att funka, för att inte hamna i tråkiga situationer, uppenbarligen har jag inte lyckats med det det. Men igår hände väl en grej som ändå sammanfattade säsongen rätt så bra på sitt sätt och vis.Vasaloppet, bra start från 2a led. Men precis innan vägövergången innan första backen kraschar 4 personer framför mig, på något vis får jag en knuff och får en medvridning och hamnar halvt stående med sidan emot åkarna som kommer bakifrån, innan jag ens uppfattat vad som händer kommer 2 åkare och klyver rätt över skidorna varav den ena åker rakt över min högra skidspets och knäcker densamma.

Första tanken var "helvete det var den dagen" andra " fan vi kör ändå", lyckas komma upp på fötter igen men kraschen tog tid och får nu köa efter åkare uppför första backen, själva backpassagen i sig går otroligt osmidigt. Väl uppe på myrarna sträcks fältet ut och jag försöker köra på allt vad jag har, skidan och belagskanten ligger dock i och skär in i snön vilket gör att glidet om jag ska vara ärlig blir "lite sisådär". Men men kör på allt jag har bort till Risberg iaf, väl där är jag rätt så utpumpad och stannar jag till och gör ett smått olagligt skidbyte.

På med hela lagg och ut i spåret igen, försöker köra ikapp tappad tid och maxar totalt i någon mil, upp mot Evertsberg slocknar det för ögonen en 1-2 gånger och det känns som att jag tappar kontroll över kroppen. Väl uppe i Evertsbergs svartnar det till ordentligt en gång till och då plockar en funktionär som upperbarligen har sett mig vinglat fram mig av banan. Vilar ett tag och proppar i mig allt jag ser energimässigt innan jag drar ut i spåret igen och glider vidare några kilometer till Björnarvet strax innan Oxberg och väl framme där tar min dag slut.

Rätt skön humor såhär dagen efter =)

Sammanfattningsvis så var väl det här som sagt pricken över i:et vad gäller den här säsongen, ingenting har funkat, jag har varit småsjuk och när jag väl varit frisk så har det strulat. De 2 stora målen, Vasaloppet och SM gick åt skogen med en bruten skida och en råförkylning. Det positiva är ju dock såklart att man samlar på sig erfarenheter , efter igår så vet jag exakt hur mkt jag kan ta ut mig själv samtidigt som jag nu vet hur jag inte ska sätta mig i den situationen igen.

Annars så har jag ju de senaste veckorna eller månaderna fått mkt frågor angående min träning eftersom det uppenbarligen inte har funkat efter min egen önskan, men jag har valt att köra min plan och köra linan ut, tänka långsiktigt. Jag har nu snart 2 säsonger bakom mig med väldigt skrala resultat men rejält med träning, och ni kanske är en del som undrar hur jag tänker framöver, vad som kommer ske osv. Och ja, det kommer ske en del ändringar vad gäller träning osv men jag tror att jag kommer tacka mig själv om ett par år när jag ser tillbaka på de här snart 2 säsongerna, för även fast det kanske inte gett resultatmässig tillfredställelse så tror jag att jag kommer ha stor nytta av dom de kommande tävlingssäsongerna.

Men men nu kör vi på säsongen ut och sen börjar ett nytt kapitel igen, nya tävlingar och nya mål.

9 kommentarer:

Fritz sa...

Var skidan av där uppe på myrarna?! Trodde du stod i ett trögt spår.. Satans otur!

Joel Hultin sa...

Skidan var av när du kom som ett lok =) Härligt kört! Nästa år ska jag hänga din rygg =)

Tobbe Karlsson sa...

Tråkigt med skidan... Jag vet dock hur det känns, min har gått sönder (inte helt av dock) två år i rad nu.. I år tänkte jag att jag ville ha en sluttid och paddlade in i alla fall.. men känner igen din känsla med glidet = inget vidare.. Det är bara att träna mer och hårdare och komma igen nästa år!!

Joel Hultin sa...

Det är ju det, klenheten ska tränas bort! Bra åkt =)

Anonym sa...

Var vasaloppet ett av dina stora mål? Du har knappt nämnt det förens ett par veckor sedan... Då åkte inget långlopp innan så det känns ju inte som du gick in för ett av dina stora mål...

Joel Hultin sa...

Anonym: hepp och du verkar ju inte gå in för att lämna en vettig kommentar eftersom du inte ens vågar nämna ditt namn. Våga stå för dina åsikter :-)

Anonym sa...

jaja... du bröt väl för att du hade fått stryk av syrran om du åkt i mål!

Joel Hultin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Joel Hultin sa...

Syrran är vass, det är skönt att någon levererar =)