Som att få en julklapp redan nu

Hej på er, ja det händer inte ofta, inte ofta alls men någon gång sådär vart fjärde år kan det hända. Man känner det redan på morgonen, och då är det varken de nya kallingarna som sitter så förbannat bra eller den goda smaken på nya bamse barntandkräm jag pratar om, utan det är bara något som känns, ja det känns bra, idag är det min dag!

Lite så var det igår, chockartat javisst, men vafan det är väl någonting man kan börja vänja sig vid. Utvilad, pigg i kropp och sinne och fulltankad inför en ny och fin dag, inga måsten och inga problem, en hel dag till att bara fokusera på träning. Låter kanske inte så jävla roligt för en halvfet pizzabagare som just beslutat sig för att gå ner 20 kg i vikt, då är kanske den där dagen då man kan fokusera på enbart träning ett helvete, men för mig, mig själv som diggar träning och iaf motionerar någon gång eller 2 i veckan så är det ju rätt nice.

Och dagen utnyttjade jag riktigt väl även om det blev en liten impulsiv omplanering av träningen, men samtidigt nu när det närmar sig säsong så gäller det att ha lite fingertoppskänsla för att pricka rätt och därför kan en del omplaneringar komma att ske men det är ändå en grundplan som ska följas. Så gårdagens träning blev 2 pass, ett kortare och lugnare cykelpass för att väcka och låta kroppen komma igång lite försiktigt efter semestern på 48 timmar, ingen kallstart av turbon här inte, 1 timme cykel i sakta mak blev resultatet.

Under kvällen körde jag sedan ett riktigt hårt men samtidigt riktigt fint intervallpass uppe vid storstenshöjden tillsammans med KIF, jag körde 4 stycken 4-4:30 minuters intervaller där jag blandade stavgång med elghufs. Ett riktigt kanonpass i vinden och spöregnet där jag kände mig riktigt stark vilket var skönt, för som sagt det händer inte ofta och 4 år är en lång tid ;) Pulsmässigt kunde jag pressa mig rejält och ta ut det jag hade under underställströjan, förutom en fantastiskt byggd överkropp då . . .  Pulsfilerna ser ni nedan.

Training Result 26.10.2011 18:14


Men eftersom jag valde att köra ett hårt intervallpass igår så kommer jag inte köra ett race idag, hade det varit sommar hade det varit något helt annat då hade jag nog fullständigt skitigt i om jag var sliten eller ej, men nu, nu är det en annan sak och jag vill ha en utvilad och pigg kropp som kan pressa ordentligt på varje kvalitetspass, detta för att hitta form.

Egentligen är jag en sån som tycker att jag är mesig och töntig när jag frångår planeringen och tycker att jag är en fjolla som inte vågar eller är för klen för att köra ett intervallpass till, thats true, men det är inte alltid det där extra ger så mkt, snarare stjälper, så för mig egen del handlar det oftast om att våga bromsa mig själv och inte köra ner mig själv allt för långt ner i källaren, får jag en chans till ett extra träningspass eller intervall så tar jag ofta den, och med det kommer både för och nackdelar. Vila bygger ochså har jag kommit underfund med. Racet kommer gå av stapeln under söndagen istället dont worry, . . .

Dagens träning blir ett lättare pass nu på förmiddagen för att sedan ikväll köra ett explosivt spänst och styrkepass med klubben, det börjar kännas bra nu, gött =)

Om det sen visar sig i spåret eller ej får vi se . . .

1 kommentar:

Anonym sa...

Mesigt och töntigt kan jag hålla med om men fjolla? Nej:) Antoni