Min egen väg

Måndag och ännu en härlig start på en ny skön träninsgvecka denna höst 2011, och det känns stabilt, stabilt eftersom jag nu lagt 1,5 vecka med fin träning bakom mig och inte fått några bakslag. Jag kan nu glömma de problem jag haft senaste tiden bakom mig och köra på enligt plan, vilket denna 4 veckors period betyder lättare träning och mindre mängd men med mer fart. För imorrn ska jag inleda en fartvecka, en fartvecka som kommer bestå av många hårda och korta pass, dessa veckor som är jävligt nyttiga rent ut sagt och som ger mkt, det svåra i det hela är bara att planera träningen på rätt sätt efteråt.

För efter dessa hårda fartveckor med mkt jobb så gäller det att få ut något av slitet ochså, det gäller att planera rätt och få ut maximal utdelning av dom. Det fick jag inte förra året, men i år är jag ett år äldre och förhoppningsvis smartare och jag kan bara hoppas att även träningen är det. Även fast jag tränar mer i år än någonsin, så känns det ändå som jag tränar lättare på något vis, i år har kroppen vant sig och är med på noterna tillskillnad mot förra året då jag gick över gränsen, jag tränar smartare, jag tränar bättre, det är känslan iaf. Prioriteringen denna höst är inte att träna mkt, det är att träna effektivt, att få ut överskott och hitta form, jag hoppas jag lyckas göra det, annars får jag vänta till nästa höst igen och försöka igen =)

Dagen idag kommer gå i återhämtningen och förberedelsernas tecken, jag ska vila upp mig och förbereda mig för det hårda arbete som väntar. Under gårdagen avverkade jag 2 timmar på mtb:en, det var fint.

Till sist kan jag inte låta bli att tacka för de värmande orden som jag hittade på nätet igår http://erikwickstrom.se/2011/10/02/joel-hultin-ska-ha-all-respekt/ . Det är sånt som värmer och det är sånt som inspirerar, så tack. Min kommentar till det hela som står är väl som så, ja jag går min egen väg, jag tränar hårt och tror på det jag gör, i ett långt perspektiv. Samtidigt delar även jag uppfattningen om att man kanske inte behöver träna så mkt för att få ut mer i skidspåret, men jag går min egen väg, testar upplägg och tror på kontinuitet. Visst kan det vara tråkigt att inte få ut det man vill i skidspåret ibland, men det är inte enbart för resultaten jag håller på, jag håller på för att jag tycker det är roligt och mitt eget välbefinnande, jag trivs med att träna hårt. Men min dag kommer, var så säkra, och vem vet kanske tillföljd av mindre träning =)

Till sist Bagarn, även jag tycker att tävling är bästa träning, men att köra en utmaningsdag med 4-5 maxrace och en a3 tid på över 1 timme inte ens en vecka efter att man blivit frisk, det är ju bara dumdristigt. Ingen kritik i det hela från min sida =) Hoppas få sparra med er fortsatt i många år framåt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är välkommen. Det var enUTMANING. Det blev som fritz skrev. En smygande hets där man ändå var tvungen att ge allt. Det var ju vad alla andra gjorde. När det väl var dags för älgens var mer en fråga om mentalt krig och inte lika mycket prestation och fysik. Banan är ju toktuff. Kunde inte hålla mig men det är fler som ska stå i skamledet.Vi saknade minst 20 kiffers. Håll dig till planen kör hårt. Syns i träningsmarkerna


Bagarn

One96 sa...

Bloggkrig! Jag gillart!!

JH sa...

Humor :D !