Livet som "B-skidåkare"

En av årets nya samarbetspartners, tack Ponsse!


Ja medans de riktiga elitskidåkarna glider runt i olika alpländer, på olika träningsläger och skriver om god italiensk mat och annat lyxigt som en annan bara kan drömma om, så sitter man då själv här, knappt ett dygn efter hemkomsten från sitt egna lyxiga 2 dagars läger i Värmland sittandes och smaskandes på en äppelskrut. Ja det är lite olika världar, men jag klagar inte, jag lever min dröm på ett annat sätt bara =)

Livet som "b - skidåkare" eller ja rent av c eller d är inte så charmigt, men det är ändå förbannat kul och man kan leva det minst lika lyxigt som eliten, skillnaden är att man bara får jobba lite hårdare för det. Det går att försöka vara elitskidåkare ändå, det gäller bara att visa framfötterna, vara positiv i alla lägen, målinriktad, ambitiös och fokuserad, med vilja kommer man långt, väldigt långt. Det kan låta fånigt, låta larvigt eller låta som en patetisk dagisdröm att försöka "leka" elitskidåkare när man egentligen är en normal svenne på snart 22 höstar som har lite högre fart än en medelmåttig motionär i spåret. Må det så vara, men jag diggar den här dagisdrömmen och kommer försöka hålla den vid liv under lång tid framöver, jag har ett mål, en vilja, det är bara att köra.

Ska man satsa så ska man satsa ordentligt, annars finns det mkt annat att lägga tid på, och det är väl därför jag försöker efterlikna "eliten" i mångt och mycket, för även om man kanske inte når dit så gäller det iaf att vara förberedd och veta vad det innebär om man nu når dit och när man väl är där. "It's not the will to win, but the will to prepare to win that makes the difference"

Så därför fortsätter jag leka att jag är elit, jag syns och hörs, jag skriver krönikor, bloggar, skaffar sponsorer och gör massa annat på ett likadant sätt som de lite bättre åkarna, fast jag egentligen i det sammanhanget är en nobody, misstolka mig inte nu, jag klankar inte ner på mig själv, tvärtom jag tror stenhårt på det jag gör och satsar stenhårt mot det jag vill nå. Men jag menar, om Anders Södergren eller Joel Hultin skulle skriva något på sin hemsida, vems skulle ni läsa då?? Ja ni förstår, i det sammanhanget är jag en nobody med all rätt.

Det jag vill komma till är att man verkligen ska satsa på det man tror på, likt det jag gör " protect your dream" som en viss moraåkare brukar skriva. Även fast du kanske är ljusår från ditt mål, skit i det, satsa, en dag kanske du når dit, vad nu än dit mål må vara.

För att underlätta min hänsynslösa väg mot mitt mål så behöver jag allt som oftast stöttning då och då, inte minst i form av släkt, vänner, klubbkompisar och familj, men även de få men ack så betydelsefulla sponsorer som gör det lite lättare de tunga dagarna. Och nu har ytterligare en "sponsor" ställt sig i min lilla skara samarbetspartners och det är företaget Ponsse som gjort detta, så här skriver de själva . . .

"Ponsse Plc har specialiserat sig på försäljning, produktion, underhåll och teknisk utveckling av skogsmaskiner för avverkning enligt kortvirkesmetoden. Vårt arbete genomsyras av ett uppriktigt intresse för våra kunder och deras verksamheter. Företaget tar fram och tillverkar nyskapande avverkningslösningar som bygger på hållbar utveckling och som utgår från kundernas behov.

Företaget grundades 1970 av skogsmaskinsentreprenören Einari Vidgrén och har ända från början varit ledande inom lösningar för avverkning enligt kortvirkesmetoden. Ponsses huvudkontor ligger i Vieremä i Finland. Företagets aktier finns noterade på den nordiska NASDAQ OMX-listan.
I Ponsse-koncernen ingår moderbolaget Ponsse Oyj samt dotterbolagen Ponsse AB i Sverige, Ponsse AS i Norge, Ponssé S.A.S. i Frankrike, Ponsse UK Ltd. i Storbritannien, Ponsse North America Inc. i USA, Ponsse Latin America Ltda. i Brasilien, OOO Ponsse i Ryssland Ponsse Asia Pacific Ltd i Hongkong; Ponsse China Ltd i China; Ponsse Uruguay S.A. i Uruguay och Epec Oy i Seinäjoki"

Ett stort företag som sponsrar bland annat spjutkastaren Tero Pitkämääki och rallyföraren Miko Hirvonen, och nu även lilla jag. Coolt! Tack Ponsse!

Träningsmässigt så var gårdagen en lugn dag helt enligt plan, ett lättare styrkepass och i övrigt vila, men idag så startar min fartvecka där jag kommer köra ett intervallpass ikväll+ dubbla intervallpass i 2 dagar+ 1 lugnare dag för att sedan återigen köra 1 intervalldag. Så nu ska vi få igång formen lite.

Angående filmen så dyker den upp inom kort, det har varit lite överföringsproblem, 1gb hd film och ett långsamt mobilt bredband är inte bästa vänner. Take Care

/JH

7 kommentarer:

Louise Danielsson sa...

Bra formulerat! Varför ge upp sin dröm bara för att man inte råkar vara i världseliten? Drömmar är till för att förverkligas! (:

JH sa...

Tack för berömmet =) Exakt, givetvis får man ju ta hänsyn till sin egen personliga situation. Har man familj, barn, andra slags uppdrag eller liknande så kanske valet eller möjligheten att lägga tid på det är en annan.

Det jag menar litegrann bara är att det allt som oftast är många som går runt och tänker på och lägger tid på att tänka vad man vill göra, istället för att verkligen GÖRA det. Gör det du vill istället för att bara tänka på det, alltför många lever "svenne livet 24 hours" och bara sover, äter och jobbar. Självklart inget fel med det eftersom om alla skulle strunta i att jobba så skulle samhället rasa, men det är många som fastnar i den normala svensson andan och sedan ligger där vid gravstenen och tänker på vad man skulle velat ha gjort när det är för sent. Förverkliga det du vill göra, ta tid till det, även fast det kanske sticker i många andras ögon eftersom du inte jobbar och kör svenne style som de.

Men som sagt, det beror givetvis på i vilken sorts situation man befinner sig eller vad man behöver ta hänsyn till.

Louise Danielsson sa...

Ingen orsak!
Självklart ska man ta hänsyn till sin situation, man kan ju inte bara släppa allt och sticka för att man kommer på att man måste göra något, men förhoppningsvis väljer man att inte binda sig allt för hårt vid något om man har en dröm man verkligen vill förverkliga. Barn och jobb i all ära, men det där kan man ju enkelt välja att skjuta lite på. Det krävs ingen kunskap om kärnfysik för att prioritera lite.
Bara för att alla andra har fast jobb, hus och andra åtagande innan de nått 25 betyder inte det att det passar alla. Vill man leva Svensson-drömmen gör man det, om inte så chansar man och satsar på vad det nu kan vara. Det värsta som kan hända är väl att man står ensam utan inkomst och tak över huvudet, och då är det ju bara att börja om från noll. Värre saker har hänt. Bo hos mor och far när man är 30 är lång ifrån optimalt, men det funkar om man har haft sjukt kul under tiden och gjort det man verkligen velat. Man har ju dessutom minst 50 år kvar och leva. På de åren hinner man utan tvekan skaffa allt man åtsidosatt till förmån för sin dröm. Så kör hårt!

JH sa...

Kloka ord =)

Jonas Colting sa...

Bra Joel!
Till skillnad ifrån de allra flesta skidåkare så vågar du visa personlighet, uttrycka dig och sticka ut hakan, all cred till dig! Det är du och Erik Wickström i stort sett ensamma om så vitt jag vet.
Och det är just de egenskaperna som också gör dig intressant för sponsorer och samarbetspartners, trots ett jämförelsevis mindre imponerande CV. Det är också de egenskaperna som kommer att hjälpa dig på vägen mot dina mål.

Fortsätta kämpa!

Jonas Colting
www.coltingblogg.com

JH sa...

Tack för de fina orden. Samtidigt behövs det ingen cred egentligen,, inte för att låta kaxig utan jag säger bara rent ut vad jag tycker och tänker helt enkelt vilket många inte vågar. Det finns många vägar att välja, jag väljer min . . .

Kör hårt och ha de gött

Anonym sa...

Elit är en attityd inte ett resultat