Vad gör han? Vad har han gjort? Vad kommer han göra?

I skidspåret, där jag trivs som bäst.
 
 
Efter ett par inlägg på sistone med kanske inte så mkt matnyttig info om vad jag hålls med, vad jag har gjort under barmarksäsongen eller hur jag tänker framöver så kanske det är dags att klargöra lite saker.
 
 
Varför har du inte tävlat hittills i vinter?
 
Anledningen varför jag inte tävlat under de 2 helger där det funnits möjlighet till det, dvs premiären i Bruksvallarna och de tävlingarna som var i Idre nu i helgen är rätt enkel. Bruksvallarna prioriterade jag bort och nu under helgen när det varit tävlingar i Idre har jag legat sjuk. Varför prioriterade jag då bort Bruksvallarna kanske man kan undra när jag ändå beskriver mig själv som en hårt satsande skidåkare med långsiktigta mål, då borde ju premiären i Bruksvallarna vara en självklarhet. 
 
Och visst jag håller med. Anledningen till att det inte blev något i bruks var att jag hade en möjlighet till jobb (snöläggning) under den helgen, en möjlighet som jag inte kunde neka pga min personliga situation just nu där varken ekonomi eller annat tillåter nekat cashflow = dvs jobb. Simple as that. Ja menar det är inte på någon välbetald helsponsrad skidåkarsnubbes hemsida ni läser på här. Skidåkning är en av mina högsta prioriteringar, men fan livet måste gå ihop också.
 
 Tanken var om prognosen varit för varm här hemma dvs inget jobb, åka upp till Bruks, få ett par bra dagar på snö med skidträning då jag knappt stått på snö och göra tävlingsdebut genom att dunka av sprinten. Men nu blev det jobb istället och då var det adios till Bruks!
 
Idre var bara att fetglömma, 5 dagars förkylning innan och en fortfarande förkyld skribent hade inte gjort någon succé där uppe. Det hade varit som att släppa ut Kowalschyk i en störtloppsbana, tänk er den utförstekniken.
 
Hur ser det ut framöver?
 
Förhoppningen är att kung bore ska dumpa lite pulver inom kort här hemma alternativt att man får hjälpa snubben på traven med lite konstgjort vitt guld så att man får något att hasa lagg på. För att sedan kunna gå på snö och få den ack så nödvändiga skidvanan som just nu är en stor bristvara på herr hultin.
 
Tävlingar innan jul?
 
Troligtvis inte. Ja ni kan ta upp den haka ni nyss tappade när ni läste detta eller sluta skriva den taskiga patetiska kommentaren ni fick lust till. Min högra skinka kunde inte bry sig mindre om dessa.
 
Varför inte?
 
För det första så måste jag åka skidor för att kunna göra mig själv rättvisa i skidspåret vilket jag inte kan göra utan snö. För det 2a så kommer jag jobba en hel del. Att åka 75 mil och ställa sig som bambi på hal is på startlinjen och sedan dra av ett skidlopp som inte ens den snällaste av mödrar hade varit stolt över ser jag ingen mening till. Då ger jag hellre mig själv chansen att få snöträning och sedan tävla, även fast det kanske inte gör någon jättemarkant skillnad på tävlingsresultatet ändå. Förhoppningsvis till en viss del, men vill jag till OS i Sochi så lär jag nog börja åka flakmoppe dit nu oavsett snöträning eller ej.
 
Kommer du tävla alls i vinter?
 
Jajemen, mitt mål och plan är att åka 2 cuptävlingar (Borås samt Hudiksvall) och sen ett stort antal mindre tävlingar.
 
Alltså, inte tävla och istället prioritera jobb, låter inte särskilt seriöst, fortfarande fullt fokus på skidåkningen?
 
Absolut, till 220%, det är inte bara skidåkning, det är en livsstil som jag älskar och skulle ha svårt att se mig själv klara mig utan. Jag har fortfarande outrättade saker kvar att göra i skidspåret (förutom att bli varvad av Richardsson på SMstafetten uppför mördarbacken med bakhala lagg, den kan jag redan checka av) innan jag lägger laggen på den berömda hyllan. Mig blir ni inte av med skidsverige. Jag tror inte jag nått min största kapacitet än.
 
Du snackar mkt om SM2015 i Ånnaboda , är det ett mål eller bara en cool hashtag för att lura läsare att tro att du satsar emot det mästerskapet eller är det seriöst?
 
Det är så sjukt seriöst som det kan bli. Det är troligtvis något av det läckraste och mäktigaste jag kommer uppleva i min skidkarriär. Jag vill vara i mitt livs form då och göra en egen prestation som jag kan vara sjukt stolt över när jag går i mål oavsett vad det blir för plats i resultatlistan. Har jag maxat ur mig själv totalt mer än jag någonsin gjort förut så kommer jag vara sjukt nöjd.
 
Hur har träningen gått i sommar/höst?
 
Den har gått bra, jag har gått ner ca 150-200 timmar i mängd. Prioriterat intervallpass. Gått mkt på känsla. Deffat ner mig själv 5 kg. Försökt följa den 4årsplan jag lagt fram emot sm2015.
 
Låter positivt, betyder det att du kommer chockera skidsverige i vinter med att spöa skiten ur allesammans?
 
Näe troligtvis inte, men jag siktar på det. Väl på startlinjen är det alltid vinst som gäller. Däremot så kommer jag nog underhålla skidsverige en hel del genom att fortsätta låta min ibland fräcka käft fortsätta babbla på.
 
Vad händer härnäst?
 
Fullt fokus på att bli frisk från den nuvarande förkylningen som vart ett onödigt hack i den annars så fina friska sommaren/hösten, smyga igång med träning, övertyga Kung bore om att släppa lite vitt guld. Åka skidor. Fira jul. Tävla. Hänga med Sveriges skönaste klubb Garphyttans IF Skidor.
 
Vad skulle du säga till dom som inte fattar vad du håller på med egentligen och som inte förstår varför du ska hålla på och synas bland proffsskidåkarnas hemsidor?
 
Då skulle jag säga följande, Ya know it’s funny, what’s happening to us. Our lives have become digital. Our friends, now virtual. And, anything you could ever wanna know is just a click away. Experiencing the world through second hand information isn’t enough. If we want authenticity we have to initiate it. We will never know our full potential unless we push ourselves to find it. It’s this self-discovery that inevitably takes us to the wildest places on Earth.
 
 
Ha det bra gott folk, vi hörs!
 
Förresten! Om någon från Swix läser det här så såg jag sådana här läckra Triac 2,0 stavar på tv i helgen, såna skulle jag vilja ha! så hör av er. Har slaktat lite utrustning i sommar, 3 par rullskidor samt 1 par stavar. Det är tur att det närmar sig juletider!
 


Inga kommentarer: