Motivationsdipp

Efter förra veckans urladdning med 7-8 intervallpass avverkade så har man varit lite mentalt trött, det tar ork och mkt kraft att hela tiden fokusera på att ta ut allt man har gång på gång likt det jag gjorde förra veckan. Att gång på gång samla kraft för att smälla på allt man har, samtidigt är det roligt på något vis.

Men efter en sådan vecka så är det lätt att man blir lite trött i skallen vad gäller träning, man behöver hämta ny energi och ladda om batteriet på nytt för att fortsätta på den inslagna vägen, som tur är så är batteriet uppladdat och redo igen, som det alltid blir efter någon vilodag. Men i måndags var jag less, eller kanske inte less men för en gångs skull inte alls träningssugen, något som brukar vara en normal reaktion efter mkt och hård träning under lång tid med få vilodagar. Man får liksom en motivationsdipp light . . . .

 Passande nog var det en vilodag inplanerad i måndags och jag fick chansen att koppla bort träningen, tänka på annat och fokusera på att få en bra och effektiv vila. Detta lyckades jag bra med och igår var det full fart igen, och det är inte särskilt svårt att återfå motivation och kraft med det underbara höstvädret som vi har och dessutom vetskapen om att säsongen bara är några veckor bort. Så igår bombade jag på med ett dubbelpass, ett styrkepass på morgonen och ett riktigt fräsch löpdistanspass igår kväll med pannlampa.

Det kändes bra, lätt och fräscht såsom det ska kännas, det fortsatta fokuset under den här veckan är som sagt mängd. Men det efterföljande veckorna kommer vara så tävlingsförberedande som möjligt med så tävlingslika pass som möjligt, dvs en hel del testlopp och tuff träning blandat med lättare pass.

Inga kommentarer: