Norska mästerskapen i Falun

2 timmar löpning med lillkillen i Kilsbergen imorse.

Har just bevittnat en total norsk dominans i Falun, vilken bredd och vilka åkare de har, sanslöst. Träningsmässigt så var jag själv ute och körde det första riktigt löppasset imorse, har ju hållit igång löpningen rätt så bra i vinter, mkt pågrund av den dåliga snötillgången men idag var väl det första passet som man kan kalla ordentligt. Löpning som jag bör få in ännu mer i min egen träning och då särskilt i de högre pulsnivåerna dvs a2/a3, tycker att det är bra träning för pumpen samtidigt som jag som är lite tyngre får god träning och utbyte av det.

Annars så kvarstår ca 4 veckor av detta träningsår, ett år som i mångt och mycket har liknat det föregående, skillnaden är dock att jag kört ytterligare lite mer hårdare pass samtidigt som jag legat på en lika hög nivå i mängdträning, vilket med facit i hand kanske inte varit helt rätt. Träningen har jag klarat av, men att även prestera i tävlingsspåret samtidigt har inte funkat, och har dessutom haft massa småstrul på det vilket resulterat i pannkaka.. Jag kommer köra på hårt de 4 veckorna som är kvar för att få en bra "startplatta" att stå på när jag väl sätter igång träningen inför nästa säsong efter viloveckan/veckorna.

 Nästa säsongs träning som kommer vara lite mindre i antal timmar efter 2 år med över 800 timmar, istället kommer jag verkligen fokusera på att få till överskott då och då och få ut mer av träningen med en mer utvilad och piggare kropp istället för att hela tiden träna skiten ur mig, samtidigt som jag verkligen kommer fokusera på de högre pulsnivåerna för att bygga upp en motor. Förhoppningsvis kan jag med alla de här timmarna i ryggen ta ett litet kliv framåt, mkt tror jag även sitter i det mentala, jag måste upp ytterligare en nivå i smärtröskel för att kunna åka fortare. Lättare, snabbare och mer utvilad är det jag kommer sträva efter.

Inga kommentarer: